Nieuwe Tata Steel CAO ondertekend

07-07-2017

Een goede CAO voor iedereen. Dat is het doel waar Tata Steel de onderhandelingen mee in ging. “Die CAO ligt er nu”, zegt HR-directeur Guido Bockting. De cao is op 21 juni ondertekenden door FNV Metaal, de Unie, CNV Vakmensen, VHP en Tata Steel. Een akkoord dat een looptijd heeft van twee jaar.

“De onderhandelingen over de nieuwe CAO waren behoorlijk complex en verliepen moeizaam”, blikt Guido terug. “De discussies waren op sommige momenten stevig. Tata Steel is één van de grootste industriële werkgevers in Nederland en met zo’n 9.000 medewerkers zijn de belangen en de bedragen waarover het gaat, groot. Zo’n onderhandeling genereert veel aandacht, natuurlijk van al onze medewerkers, maar ook van lokale en landelijke media. Daarnaast volgen ook onze aandeelhouders in India dit traject nauwgezet.”

Guido vervolgt: “Ik ben van mening dat stevige debatten ons bedrijf verder brengen. Na pittige discussies, meerdere onderhandelingsrondes en soms felle media-uitingen is het gelukt om een goede tweejarige CAO af te spreken. Het grootste deel van de discussie ging over het Generatiepact. Een onderwerp dat ook Tata Steel belangrijk vindt. Het staalbedrijf was al een van de koplopers in Nederland voor wat betreft de ouderenregeling, de zogeheten DOD-regeling. Deze maakt het mogelijk dat je al twee jaar voordat je met pensioen gaat 85% kunt gaan werken, terwijl je voor 100% betaald krijgt en ook je pensioenopbouw voor de volle honderd procent doorgaat. Bij Tata Steel is in de nieuwe CAO de regeling uitgebreid met een Generatiepact. Daarmee worden oudere medewerkers op basis van vrijwilligheid in staat gesteld om maximaal vijf jaar voorafgaand aan hun pensionering 50% te gaan werken, met behoud van een bepaald percentage salaris, afhankelijk van de functiegroep, en een volledige pensioenopbouw.”

Passende loonontwikkeling

“Als werkgever hebben we het idee van het Generatiepact altijd positief gevonden”, vervolgt Guido. “We staan er echter wel op dat dit pact betaalbaar én uitvoerbaar is, want wij staan voor een CAO die recht doet aan alle medewerkers binnen ons bedrijf. Ook voor de toekomstige generatie willen we een aantrekkelijke werkgever zijn. We moeten er dus voor zorgen dat we kunnen blijven investeren: in onze mensen en in onze site. We kijken daarbij specifiek naar vermindering van belastend werk en het aannemen van jongeren. Ook een passende loonontwikkeling hoort bij dit verhaal.” In de nieuwe CAO krijgen medewerkers er twee keer 2% bij: per 1 mei 2017 en per 1 mei 2018.

Innovatie van werktijden

Andere afspraken die in de CAO zijn vastgelegd gaan bijvoorbeeld over de bezetting van de Noordkant tijdens de Kerstperiode, het aannemen van uitzendkrachten, de instroom van leerlingen, arbeidsparticipatie van mensen met een arbeidsbeperking en de innovatie van werktijden. Volgens Guido is dat laatste belangrijk om als moderne werkgever aantrekkelijk te blijven voor de jongere generatie. “We willen met werktijdenregelingen zo goed mogelijk tegemoet komen aan de uiteenlopende behoeften van onze medewerkers. Onze huidige werktijdenregeling voldoet daar al deels aan, maar gedurende de looptijd gaan we samen met de vakbonden onderzoeken welke aanvullende mogelijkheden er zijn. Proeven op dit gebied vinden altijd plaats op basis van vrijwilligheid en met voldoende draagvlak bij de lokale OR.”

“We hebben nu een CAO afgesproken die recht doet aan de belangen van de medewerkers binnen ons bedrijf ”, zegt Guido. “En daarmee kunnen we samen verder bouwen aan een bedrijf dat toekomstbestendig is en als werkgever ook aantrekkelijk blijft voor toekomstige generaties.”

 

Op de foto v.l.n.r. Erik Langeweg, Bestuurder VHP, Tata Steel, Peter Böeseken, Bestuurder CNV Vakmensen, Aad in ’t Veld, Bestuurder FNV Metaal, Guido Bockting, Director Human Resources, Gertjan Tommel, Belangenbehartiger De Unie, Huub Rijk, Manager Industrial Relations 

Deel of mail

Nieuws 2017

Tata Steel tweede plaats bij ‘Young Professional of the year’

03 augustus 2017

De Young professional Organisatie ICA organiseerde een competitie waarbij aanstormend talent wordt uitgedaagd om de maatschappij te beïnvloeden met innovatieve ideeën met als hoofdvraag: Hoe acteer je als toekomstige leider in een ‘organisatie 4.0’? Het deelnemende Tata Steel team behaalde bij de finale, in de Nyenrode Business Universiteit, de tweede plaats.

Helikoptervlucht langs Tata Steel fabrieken met BestGraduate winnaar

19 juli 2017

Lili Maxime Hauzer heeft het bedrijfsterrein van Tata Steel tijdens een exclusieve helikoptervlucht vanuit de lucht kunnen ervaren. Een indrukwekkende vlucht waarbij de 750ha oppervlakte en 20 kilometer omtrek in no-time is afgelegd.

Personeelsfeest | 20e editie Tata Steel Beachvolley Bowl

18 juli 2017

Met bijna 1.000 deelnemende collega’s, verdeeld over 106 teams, mag je dit zeker een enorm gezellig en indrukwekkend evenement noemen.

Skelters Tata Steel voor scholen

11 juli 2017

Een groep van 21 leerlingen werktuigbouwkunde van de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden bouwt momenteel vijf skelters voor basisscholen in de regio. “Het is inmiddels een traditie geworden dat onze eerstejaars leerlingen hun opgedane kennis in de praktijk toepassen door skelters te bouwen”, aldus Fabiënne Hendricks, manager van de Academy van Tata Steel.

Nieuwe Tata Steel CAO ondertekend

07 juli 2017

Een goede CAO voor iedereen. Dat is het doel waar Tata Steel de onderhandelingen mee in ging. “Die CAO ligt er nu”, zegt HR-directeur Guido Bockting. De cao is op 21 juni ondertekenden door FNV Metaal, de Unie, CNV Vakmensen, VHP en Tata Steel. Een akkoord dat een looptijd heeft van twee jaar.

Nieuwe natuurwebcam - Nest torenvalken in beeld bij Tata Steel

27 juni 2017

Op het kantoorgebouw van de R&D-afdeling van Tata Steel in IJmuiden broedt een paar torenvalken. Ze hebben hun nest gebouwd in een niet meer in gebruik zijnde pijp bovenop het gebouw. Belangstellenden kunnen vanaf vandaag via de website van Tata Steel zien hoe het gaat met de jonge vogels in het nest. Ook de oeverzwaluwkolonie op het terrein van het staalbedrijf is nog steeds live te volgen.

Gemeente Velsen, ROC Nova College en Tata Steel werken samen aan Techport Centre

23 juni 2017

Vandaag tekenen de Gemeente Velsen, ROC Nova College en Tata Steel een intentieovereenkomst om te komen tot Techport Centre. Met het tekenen van de overeenkomst laten de drie partijen zien dat zij in gezamenlijkheid vooruit willen kijken. De drie partijen willen naar andere partners zoals het bedrijfsleven, de provincie Noord-Holland en de Metropool Regio Amsterdam (MRA) een sterk signaal afgegeven. De ondertekening vindt plaats bij het nieuwe Technolab van het Sluis Haven Informatie Punt (SHIP).

Ontwikkelprogramma biedt kansen aan jonge hbo technici

20 juni 2017

Wegens succes op herhaling! Zowel de jonge Maintenance Consultants als Tata Steel zijn erg enthousiast over het vorig jaar gestarte Young Professional Max in Maintenance programma. Daarom starten er dit jaar, verspreid over september en oktober, opnieuw acht Young Professionals. In het programma worden jonge technische hbo’ers klaargestoomd voor de volgende carrièrestap. Resultaten neerzetten in verbeterprogramma’s binnen onderhoud en tegelijkertijd werken aan je eigen ontwikkeling. Arne Hoogervorst, Manager Maintenance programma bij Tata Steel legt uit wat dit programma inhoudt.

Tata Steel en Telstar verlengen samenwerking

19 juni 2017

Tata Steel en Telstar gaan zich ook komend voetbalseizoen gezamenlijk richten op het organiseren van activiteiten voor jongeren in de regio. Vanmiddag ondertekenden Hans van den Berg (directeur Tata Steel in IJmuiden), Pieter de Waard (algemeen directeur Telstar) en Steef Hammerstein (commercieel directeur Telstar) bij Tata Steel de nieuwe samenwerkingsovereenkomst, waarna ze op het plein voor het Dudok Huis symbolisch de aftrap daarvan verrichtten.

Complimenten voor BestGraduates winnaar van Tata Steel

06 juni 2017

Afgelopen vrijdag heeft Lili Maxime Hauzer voor Tata Steel gestreden om de titel Best Graduate 2017. Lili Maxime is na een selectie uit 1.587 CV’s en 3 intensieve selectieronden door Tata Steel geselecteerd. Zij heeft tijdens de finaledag zeer sterk gepresteerd en is derde geworden van de 11 finalisten. Als BestGraduates winnaar van Tata Steel zal Lili Maxime 7 juli als gast van Govert Kockelkoren, Director Manufacturing Rolling & Coating, een exclusieve rondleiding in de fabrieken in IJmuiden ontvangen.

Exclusieve natuurexcursies bij Tata Steel

01 juni 2017

Op zondag 2 en zondag 9 juli organiseren Tata Steel en PWN speciaal voor omwonenden van 10.00 tot 12.00 uur een exclusieve excursie door de natuur op het terrein van het staalbedrijf.

Meer vacatures voor mbo vakmensen

15 mei 2017

De afgelopen periode zien wij steeds vaker mogelijkheden voorbij komen voor vakmensen met een mbo achtergrond. De verwachting is dat die trend doorzet. Voor wie is dit interessant?

Tata Steel is testlocatie voor uniek project in duurzame industrie

11 mei 2017

Een consortium bestaande uit RGS Development, Tata Steel, ECN, ENGIE en Ontwikkelingsbedrijf NHN heeft een Demonstratie energie-innovatie subsidie (DEI) toegewezen gekregen voor het initiatief ‘Waste Radiation Heat to Power and Steam’ (WRAPS). Het Ministerie van Economische Zaken stelt met Topsector Energiesubsidie in totaal 1,5 miljoen euro beschikbaar voor het project, dat ten doel heeft om energie uit industriële restwarmte te halen.

Dodenherdenking bij Tata Steel

26 april 2017

Op donderdag 4 mei vindt bij Tata Steel de jaarlijkse herdenking plaats van alle burgers en militairen die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesmissies. Tata Steel nodigt iedereen die belangstelling heeft uit om de herdenking bij te wonen.

Start technische trainees: Direct aan de slag met een baanbrekend project

14 april 2017

Het welkomstwoord echoot nog na! De nieuwe groep van 11 technische trainees zijn in de verschillende verbeterprogramma’s gestart. De trainees werken aan projecten om ons bedrijf op meerdere vlakken duurzaam te verbeteren. Met reacties als: “Ik kon direct aan de slag in de fabriek, ik ben warm ontvangen door mijn collega’s, of ik voel mij vanaf dag één serieus behandeld,” blikken wij terug op de eerste ervaringen.

Girls’ Days bij Tata Steel

12 april 2017

Deze week staat bij Tata Steel in het teken van meiden en techniek. Dit jaar zijn er niet één, maar twee zogenaamde Girls’ Days. Op dinsdag 11 april bezochten leerlingen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs het staalbedrijf in IJmuiden. Op donderdag 13 april zijn meiden uit groep 7 en 8 van basisscholen uit de regio te gast.

Tata Steel overhandigt cheque aan KWF

03 april 2017

Hans van den Berg, directeur van Tata Steel in IJmuiden, heeft vanmiddag namens de directie en medewerkers van het staalbedrijf in IJmuiden en van de vestigingen van de Tubes buizendivisie (Maastricht, Oosterhout en Zwijndrecht) een cheque van 10.750 euro aan het KWF overhandigd. Dat is het bedrag dat de medewerkers van Tata Steel in Nederland met een verscheidenheid aan acties hebben ingezameld ter gelegenheid van Founder’s Day.

Tata Steel introduceert digitale nieuwsbrief voor omwonenden

03 april 2017

Tata Steel gaat omwonenden door middel van een digitale nieuwsbrief informeren over actuele ontwikkelingen bij het staalbedrijf. Thema’s van de digitale nieuwsbrief zijn de rol van Tata Steel in de regionale economie, duurzaamheid en een gezonde leefomgeving.

Tata Steel Young Professionals denken ‘out of the boks’

29 maart 2017

Het ging er fanatiek aan toe. 20 Young Professionals stonden afgelopen vrijdag met felrode bokhandschoenen tegenover elkaar in de ring. De boks workshop hoort bij een training persoonlijk leiderschap, die weer onderdeel is van het Young Professionals Programma voor starters bij Tata Steel met een HBO of WO opleiding.

Staatssecretaris Klijnsma op bezoek: Staalbedrijf maakt werk van Participatiewet

20 maart 2017

Vandaag heeft staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) een bezoek gebracht aan Tata Steel om te vernemen hoe het staalbedrijf in IJmuiden invulling geeft aan de Participatiewet.

Earth Hour bij Tata Steel in IJmuiden

17 maart 2017

Op zaterdag 25 maart schakelt Tata Steel van 20.30 tot 21.30 uur op zoveel mogelijk locaties op het terrein de verlichting uit. Daarmee neemt Tata Steel deel aan Earth Hour, de wereldwijde actie om aandacht te vestigen op het belang van energiebesparing. Het uitschakelen van de verlichting gebeurt alleen op locaties waar dat de veiligheid niet in gevaar brengt. “Wij blijven ons inzetten om het energieverbruik te reduceren”, aldus Hans van den Berg, directeur van Tata Steel in IJmuiden.

Symposium: The Unexpected Science of Steel and Chocolate

06 maart 2017

Wat zijn de overeenkomsten tussen staal en chocolade? Op maandag 13 maart vindt het symposium 'The Unexpected Science of Steel and Chocolate' plaats op de TU Delft. Tijdens deze dag vinden er lezingen plaats van onder andere Yrjö Roos en David Porter, maar ook onze collega Pieter van der Wolk. Kom op naar het Science Centre en ontdek het zelf!

Medewerkers Tata Steel in actie voor KWF

28 februari 2017

Op vrijdag 3 maart steken medewerkers van Tata Steel in IJmuiden de handen uit de mouwen om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Dat gebeurt in het kader van Founder’s Day. Wereldwijd zamelen medewerkers van de Tata bedrijven dan geld in voor goede doelen. Daarmee herdenken ze de geboortedag (3 maart 1839) van de oprichter van het Tata concern, Jamsetji Nusserwanji Tata.

Het Young Professionals Programma draait op volle toeren

16 februari 2017

Afgelopen week is opnieuw een groep collega’s van start gegaan met het Young Professional Ontwikkelprogramma (YPP). Dit programma is een ontwikkelprogramma voor starters met een afgeronde opleiding op HBO of WO-niveau, die zich zowel als specialist als ook op het persoonlijk vlak optimaal willen ontwikkelen.

Veel interesse in BBL opleidingen na de Open Dag van de bedrijfsschool

26 januari 2017

De open dag op de Academy, de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden, was met 450 bezoekers wederom zeer succesvol. Qua bezoekersaantallen evenaart deze januari editie zich met die van afgelopen jaar. Het is echter opvallend dat er zowel tijdens als direct na deze open dag meer inschrijvingen zijn gedaan voor alle beroepsopleidingen.

Start Max in Maintenance HBO Trainee programma

25 januari 2017

De officiële aftrap van het Max in Maintenance HBO Trainee programma… om onze Director Engineering Annemarie Manger maar eens te quoten: “Superleuk. Wat een enthousiasme voor techniek!” Deze ploeg gaat in de verschillende fabrieken van Tata Steel in IJmuiden werken om bijvoorbeeld grote verbeteringen door te voeren in het lopen van inspecties en het daaruit voortvloeiend onderhoudswerk te bewerkstelligen!

Tata Steel verduurzaamt transport schroot

23 januari 2017

Tata Steel in IJmuiden gaat een moderne, duurzame overslaghaven aanleggen voor staalschroot dat in de Staalfabriek wordt gerecycled. De locatie daarvan is de Staalhaven, de haven op het terrein van Tata Steel, die in open verbinding met het Noordzeekanaal staat. Nu wordt alle schroot nog per boot gelost bij Velserkom, vlakbij de veerpont aan de noordoever van het Noordzeekanaal.

Tata Steel Chess Tournament geopend

13 januari 2017

Het Tata Steel Chess Tournament, door grootmeester Levon Aronian ‘Het Wimbledon van het schaken’ genoemd, is vanmiddag feestelijk geopend. Dat gebeurde bij Tata Steel in aanwezigheid van de 28 grootmeesters, die vanaf morgen in Wijk aan Zee een dertien ronden durende, slopende strijd aangaan. Gevraagd wat hij van het toernooi in Wijk aan Zee vindt, antwoordde Aronian: “Het is dé schaakstad, de plek waar de ziel van de schaaksport zich bevindt”. Nieuw element is dat bij een gelijke eindstand in de Tata Steel Masters op de laatste speeldag er een tiebreak wordt gespeeld. Voor morgen staan twee spannende partijen op het programma: So – Carlsen en Karjakin – Giri.

Tata Steel breidt bedrijfsschool uit

09 januari 2017

Tata Steel heeft besloten om het aantal klassen op zijn bedrijfsschool (Academy) uit te breiden. Er komen extra klassen voor de opleidingen werktuigbouw en procestechniek. Bij procestechniek was vorig jaar al een extra klas toegevoegd. Ten opzichte van een jaar geleden zijn er nu drie extra klassen. In totaal zijn er dit jaar acht klassen aan de Academy van Tata Steel in IJmuiden, met elk gemiddeld 20 leerlingen. Op 24 januari vindt er van 15.00 tot 20.30 uur weer een Open Dag plaats bij de Academy.

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Disclaimer - Privacy verklaring - Cookies

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2017

Volg ons