Historie

De geschiedenis van Tata Steel (Hoogovens) in Nederland begint in 1918. In dat jaar wordt het staalbedrijf in IJmuiden opgericht.

Het staalbedrijf wordt opgericht in 1918 als Koninklijke Nederlandse Hoogovens en Staalfabrieken NV. In 1999 fuseerde het bedrijf met British Steel en gaat het verder onder de naam Corus. Sinds 2007 maakt het staalbedrijf deel uit van Tata Steel.

Tata Steel

De geschiedenis van Tata Steel begint officieel met de uitgifte van aandelen van de Tata Iron & Steel Company op 26 augustus 1907. Doordat voor het eerst in de geschiedenis van India via de aandelen een brede laag van de bevolking wordt betrokken bij de oprichting van een bedrijf, wordt Tata Steel gezien als de eerste echte onderneming van India. Meer informatie over de historie van Tata Steel is te vinden op www.tatasteel100.com.

Industrieel Erfgoed

Stichting Industrieel Erfgoed Hoogovens houdt het industriele verleden van het staalbedrijf in IJmuiden levend. De stichting wil daarmee inzicht geven in, en belangstelling vergroten voor de ontwikkeling van de Nederlandse ijzer- en staalindustrie in het algemeen, en in de geschiedenis van het bedrijf in het bijzonder. De stichting runt met vrijwilligers het Hoogovens Museum in Velsen-Noord.

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Disclaimer - Privacy verklaring - Cookies

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2017

Volg ons