Business Course - Casting our future

Wil jij meer dan alleen techniek en ben jij constant op zoek naar verbetering? Jij krijgt nu een kans om twee dagen mee te kijken bij Tata Steel in IJmuiden.

Donderdag 11 en vrijdag 12 mei 2017 in IJmuiden

Krijg een unieke kijk bij één van de grootste staalproducenten van Europa en verander je blik op staal in deze tweedaagse Business Course. Dit is het ideale moment om te ervaren hoe het is om als improvement consultant aan uitdagingen te werken waarbij je het maximale uit jezelf kunt en moet halen. Het doel is om je een kijkje te geven in de wereld van een technisch trainee bij Tata Steel In deze twee dagen krijg je volop de mogelijkheid om te praten en al je vragen te stellen aan onze huidige trainees. Meld je aan en dompel je onder in wereld van staal!

Programma

De eerste dag duiken we in het proces van staal maken. Aan de hand van onze productieprocessen leggen we je uit hoe Tata Steel van grondstof tot eindproduct komt en de uitdagingen die we hierbij tegen komen. Onderdeel hiervan is een indrukwekkende rondleiding over het terrein. ‘s Middags word je ingedeeld in een team en ga je aan de slag met een interactieve case over het productieproces. ’s Avonds sluiten wij af met een diner op het strand. Bij het diner sluiten managers, trainees, en recruiters aan en kan er informeel gesproken worden over de indrukken en ervaringen die je de eerste dag hebt opgedaan en over hoe het is om te werken bij Tata Steel. Na het diner brengen wij je naar de locatie waar je zult overnachten. De tweede dag volgt er een rondleiding door onze fabrieken en wordt er aan een actuele en relevante case gewerkt wat typerend is voor het werk van een improvement consultant. We sluiten de dag af met een borrel. Op beide dagen zal je tijdens rondleidingen kennis maken met de complexiteit en grootschaligheid van verschillende fabrieken. Technisch inhoudelijke uitdagingen zullen afgewisseld worden met sportieve activiteiten en teambuilding. Daarnaast is er voldoende ruimte om de medewerkers op informele wijze te leren kennen.

Tata Steel in IJmuiden

Tata Steel in IJmuiden is onderdeel van de Europese activiteiten van Tata Steel. Bij Tata Steel in IJmuiden werken ruim 9.000 mensen. Wij produceren en leveren jaarlijks meer dan 7 miljoen ton hoogwaardig en bekleed staal in de vorm van rollen, met daarbij ook ontwerp-, technologie- en consultancyservices. Dit gebeurt op 13 verschillende fabrieken op ons terrein. Het staal uit IJmuiden wordt met name verwerkt in de automobielindustrie, de bouw en de verpakkingsindustrie. Het materiaal wordt tevens toegepast in batterijen, buizen, industriële voertuigen en in witgoed, zoals koelkasten en fornuizen. Het bedrijfsterrein is 750 hectare groot en is daarmee het grootste aaneengesloten bedrijventerrein van Nederland. Tata Steel in IJmuiden ligt in de gemeenten Heemskerk, Beverwijk en Velsen, direct aan de Noordzee met buiten- en binnenhavens.

Wie ben jij?

Je bent in de laatste fase van jouw master van een technische opleiding, zoals bijvoorbeeld applied physics, chemical engineering, electrical engineering, mechatronica, industrial engineering and management, systems and control, aerospace engineering, mining engineering of mechanical engineering.

  • Je hebt excellente resultaten: goede cijfers in combinatie met relevante ervaringen opgedaan tijdens je studie
  • Je hebt passie voor techniek in theorie en praktijk 
  • Je beheerst de Nederlandse taal uitmuntend
  • Je hebt ambitie om bij een internationaal bedrijf te excelleren
  • Je beschikt over duidelijk potentieel voor een managementpositie

Waarom deelnemen aan deze Business Course?

Als je passie hebt voor techniek, kun je je hart ophalen bij ons terrein en de hoeveelheid techniek die bij onze processen komt kijken. Tata Steel in IJmuiden wil bij de top van de Europese staalindustrie blijven. Dat betekent voorop lopen, ambities waarmaken en grenzen verleggen. We starten grote verbeterprojecten en investeren jaarlijks meer dan 100 miljoen euro in installaties, processen en mensen. Om dit te bewerkstelligen hebben wij top talent nodig. Zo is ons technisch traineeship in 2016 verkozen in de top drie van beste technische traineeships van Nederland.  Wij zoeken medewerkers die grenzen willen verleggen, zichzelf willen ontwikkelen en bovenal warm worden van techniek. 

Aanmelden (vol)

Inschrijving voor dit evenement is niet meer mogelijk. Toch weten wat je mogelijkheden zijn, neem gerust contact op via campusrecruitment@tatasteel.com. 

Deel of mail

Meer informatie?

Marjolein Koper
Talent recruiter
T: +31 (0) 251 494000

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Disclaimer - Privacy verklaring - Cookies

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2017

Volg ons