Remon Hartgers: Mijn start als Trillingsmeetspecialist

01-03-2018

Mijn eerste maand zit erop! Voordat ik werd aangenomen bij Tata Steel was ik ruim vijf jaar werkzaam als Trillingsmeetspecialist bij een bouwkundig inspectie- en expertisebureau. Ik voerde onder andere trillingsmetingen uit aan gebouwen die zijn gesitueerd nabij bouwwerkzaamheden. Uiteindelijk kon ik binnen het betreffende bureau niet meer doorgroeien op het gebied van trillingsmetingen. Tijd voor een nieuwe stap!

Meelopen op de werkplek als onderdeel van de sollicitatie

Per toeval attendeerde een goede vriend van mij op een vacature Trillingsmeetspecialist, die hij was tegengekomen op de site van Tata Steel. Ondanks het feit dat ik niet geheel voldeed aan de gestelde functie-eisen, heeft het mij niet weerhouden om te reageren. Niet geschoten is altijd mis zal ik maar zeggen. In de advertentietekst stond onder andere vermeld dat Tata Steel haar werknemers de kans biedt op verdere ontwikkeling. Dit heeft mij onder andere getriggerd om te reageren. De sollicitatieprocedure heb ik als zeer prettig ervaren, waarbij de informele sfeer van de gesprekken de boventoon voerde. Ook mocht ik gedurende een dag mee te lopen met mijn toekomstige collega’s. Enerzijds om te kijken of ik wel pas in het team en anderzijds om te kijken of de functie overeenkomt met mijn verwachtingen. Dit bleek voor beide partijen positief te zijn uitgepakt en heeft uiteindelijk geleid tot mijn aanstelling bij Tata Steel.   

De eerste indruk van Tata Steel?

Vanwege het feit dat ik geen werktuigbouwkundige achtergrond heb, werd mij de mogelijkheid geboden om gedurende de maand januari mee te lopen met de afdeling Roterend en Aandrijving van de technische dienst. Zij voeren onder andere onderhoudswerkzaamheden uit aan roterende installaties (de installaties waaraan ik uiteindelijk trillingsmetingen zal gaan uitvoeren). Bij roterende installaties moet je denken aan bijvoorbeeld elektromotoren, pompen, ventilatoren, turbines e.d. Gedurende de maand januari ben ik met dit team op pad geweest, waarbij je (uiteraard onder begeleiding) zelf ook gaat sleutelen aan deze installaties. Deze ervaring heeft mij een beter beeld gegeven over hoe de installaties zijn opgebouwd en heeft een goede basis gevormd voor de trillingsmetingen die ik uiteindelijk zal gaan uitvoeren aan deze installaties. 

Stel veel vragen

Als ik een advies mag meegeven aan aspirant werknemers: Stel je proactief op, schroom niet om dingen te vragen. De teamleden waarmee ik heb mogen werken zijn zeer behulpzaam en nemen echt de tijd om dingen uit te leggen en vragen te beantwoorden. Vanaf februari ben ik definitief gaan werken op de afdeling Trillingsmeetgroep. Ik ben zeer benieuwd hoe mijn nieuwe functie gaat bevallen en wil dat graag in een volgende blog aan jullie laten weten.

 


Remon Hartgers

Een blog van Remon Hartgers  

Remon is in januari 2018 als Trillingsmeetspecialist gestart binnen de Trillingsmeetgroep van de HTD Maintenance Services. Remon bepaalt aan de hand van machinevibraties de conditie van roterende installaties. Vervolgens maakt hij na de analyse een schriftelijke rapportage voor de klant, de collega’s uit de fabrieken van Tata Steel in IJmuiden. Daarbij geeft Remon aanbevelingen voor het te plegen onderhoud. 


 

Deel of mail

Blogs van collega's

Arjan's vlog - De Ovenbouwkundige Dienst

24 november 2021

Recruiter Arjan neemt je mee voor een kijkje achter de schermen bij de Ovenbouwkundige Dienst van Tata Steel. Wat hebben metselaars en het maken van staal wat met elkaar te maken? Arjan laat zien hoe essentieel het werk van metselaar is in proces van het maken van staal. Onze collega's vertellen meer over hun werk bij Tata Steel.

Mike's vlog - IT-er bij Tata Steel

21 januari 2021

Recruiter Mike neemt je mee naar het IT-team van o.a. de Koudbandwalserij en Hoogovens. Onze applicaties vereisen een hoge beschikbaarheid doordat deze fabrieksprocessen voor de 24/7-productie van hoogwaardig staal op de site IJmuiden produceren. Onze IT-ers vertellen meer over hun werk bij Tata Steel.

Maud's vlog - Werken bij ons interne ingenieursbureau

12 januari 2021

Onze recruiter Maud gaat op bezoek bij Frederik Ravelli werkzaam bij PTC, het interne ingenieursbureau bij Tata Steel. Een aantal jaren geleden heeft Maud moeite moeten doen om Frederik voor ons te winnen. Hoe gaat het nu met hem? Hij werkt aan het grootschalig onderhoudsproject van Hoogoven 6 en vertelt daar meer over in deze vlog. Het is een uniek en grootschalig project! Kijk mee en ontdek meer over jouw carrièremogelijkheden bij Tata Steel.

Arjan's vlog - Een dag op stap met het beheerteam bij de hoogovens

26 februari 2020

Arjan loopt in dit vlog een dag met de onderhoudsspecialisten bij Tata Steel mee. Kijk mee en ontdek wat je zoal aan werkzaamheden tegen komt bij het groot onderhoud aan de hoogovens.

Arjan's vlog - Een dag op stap met de logistiek medewerkers

16 augustus 2019

Arjan loopt in deze vlog een dag met de logistieke specialisten bij Tata Steel mee. Kijk mee en ontdek wat je zoal aan werkzaamheden tegen komt in dit deel van de fabrieken.

Sarah's vlog - Hoe wordt er gewerkt aan voorspellend onderhoud?

10 juni 2019

Sarah mocht meelopen met Bryan, specialist op het gebied van meet- en regeltechniek. Op een bovenloopkraan in de Warmbandwalserij laten Bryan en collega Ali zien hoe ze een storing oplossen en werken aan voorspellend onderhoud.

Sarah's vlog - Automatisering binnen het onderhoud

03 juni 2019

Sarah loopt een dag mee met Emre, specialist op het gebied van automatisering en PLC-techniek. Emre laat Sarah zien hoe hij slijpbanken programmeert en vertelt in de Warmbandwalserij hoe de slijpbank te werk gaat.

Sarah's vlog - Op pad met een telecom specialist

29 mei 2019

In deze vlog loopt Sarah mee met Agnes, specialist op het gebied van telecom. Agnes laat zien hoe ze in de Oxystaalfabriek een controle doet van analoge camera's die zijn omgebouwd naar digitaal. En vertelt Agnes over de uithoeken en bijzondere plekken op het terrein in IJmuiden waar ze komt.

Sarah's vlog - Het werk van een kalibratiespecialist

26 mei 2019

In deze vlog loopt Sarah mee met Maarten, kalibratiespecialist. Maarten laat haar zien hoe hij binnen de slijperij van Tata Steel Packaging metingen kalibreert.

Sarah's vlog - Wat doet een specialist elektrische machines?

24 mei 2019

In deze vlog loopt Sarah mee met Job, specialist op het gebied van elektrische machines. Op grote hoogte krijgt ze een kijkje achter de schermen bij de Hoogovens en laat Job de elektromotoren zien die in de werkplaats worden onderhouden.

Mees & Harley's vlog - Een dag opleiding werktuigbouwkunde

20 maart 2019

Mees & Harley volgen de BBL opleiding tot Allround Technicus in Werktuigbouw. In dit vlog nemen zij je mee naar de bedrijfsschool en stageplekken. Kijk je mee?

Arjan's vlog - Een dag op stap met de specialist railvervoer

18 maart 2019

Arjan loopt in dit vlog een dag met de collega's van railvervoer mee . Kijk mee en ontdek wat de baan van specialist railvervoer inhoudt.

Wesley & Robbin's vlog - Open dag op de bedrijfsschool van Tata Steel

15 januari 2019

Wesley Bakker en Robbin de Moor nemen je in deze vlog mee naar de open dag op de bedrijfsschool van Tata Steel.

Roy's vlog - Mijn dag als Installatiebeheerder bij de Warmband

03 januari 2019

Roy Tromp is Installatiebeheerder bij de Warmband. Kijk mee naar zijn werkdag!

Edwin's vlog - Op ontdekking tijdens het Tata Steel Beachvolley toernooi

03 augustus 2018

Maar liefst 1.154 spelers, verdeeld over 132 teams en 22 velden, namen deel aan het Tata Steel Beachvolley toernooi! Bijna alle deelnemers verschenen in de speciale teamshirts. In dit vlog gaat Edwin op zoek naar het verhaal achter de shirts.

Lucas vlog: Mijn traineeship in het Verenigd Koninkrijk

27 juni 2018

Lucas Zeper is technisch trainee en hij neemt je in dit vlog mee op reis naar zijn project in Port Talbot. Ontdek meer over zijn project en de activiteiten buiten het werk om.

Frank's vlog: Kijk mee in mijn week als technisch trainee

13 juni 2018

Frank van der Voort is technisch trainee en hij neemt je in dit vlog mee in zijn werkweek. Kijk mee bij de verschillende projecten en activiteiten buiten het werk om.

Casper's vlog: Introductieweek Academy in de Ardennen

29 mei 2018

Casper van Raamsdonk is docent Procestechniek op de bedrijfsschool en hij neemt je in dit vlog mee naar de Ardennen. Kijk mee en zie hoe de toekomstige procesoperators van de maart 2018 klas worden uitgedaagd in hun introductieweek.

Remon Hartgers: Mijn start als Trillingsmeetspecialist

01 maart 2018

Mijn eerste maand zit erop! Voordat ik werd aangenomen bij Tata Steel was ik ruim vijf jaar werkzaam als Trillingsmeetspecialist bij een bouwkundig inspectie- en expertisebureau. Ik voerde onder andere trillingsmetingen uit aan gebouwen die zijn gesitueerd nabij bouwwerkzaamheden. Uiteindelijk kon ik binnen het betreffende bureau niet meer doorgroeien op het gebied van trillingsmetingen. Tijd voor een nieuwe stap!

Paul Oonk: De eerste maand vuurvast

12 februari 2018

Sinds begin van dit jaar werk ik bij Tata Steel. Na mijn studie en promotie, waarbij ik naar natuurlijke stenen heb gekeken, werk ik sinds kort met de synthetische variant. Ik ben begonnen bij het Centre of Expertise Refractories, waar ik me nu aan het inwerken ben op de vuurvaste materialen voor de converter.

Martin Mathot: 680 young professionals aan boord van 23 klassieke zeilschepen

01 november 2017

“Een tocht op luxe jacht met personeel, ligbedden en cocktails: een heerlijk vooruitzicht om op te vertoeven tijdens de overtocht naar de UK. Maar wie dát had gedacht, viste achter het net...”

Guido Bockting: Trots op ons personeelsbeleid

31 oktober 2017

Wij willen op alle gebieden duurzaam zijn. Op milieugebied bijvoorbeeld, maar zeker ook op het gebied van arbeidsverhoudingen en werkgeverschap, waarbij de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers veel aandacht krijgt. Ik kan met trots zeggen dat we een modern personeelsbeleid hebben.

Marcel Dam: leerlingen voorbereiden op duurzame toekomst

12 oktober 2017

“Maandag 4 september is het nieuwe schooljaar gestart, met nieuwe leerlingen, onderwijsmodules, lokalen en materialen.”

Hans Fischer: Duurzaam in alle opzichten

27 juli 2017

Honderden mensen vanuit fabrieken en kantoren bij elkaar, het maakt mij trots. Ieder half jaar organiseren we Town Hall Meetings voor onze mensen in IJmuiden en Port Talbot. Nu stond ik voor de derde keer als CEO voor deze groep collega’s en het blijft bijzonder. Dit keer hebben we naast een terugblik op de bedrijfsresultaten ook aandacht besteed aan de nieuwe missie en strategie: bouwen aan het toonaangevende Europese staalbedrijf dat duurzaam is in alle opzichten.

Florian Beeren: In deze praktijk is geen dag hetzelfde

19 juni 2017

Bij mijn in dienst treden werd mij verteld dat de Customer Services Representative een spin in het web is en dat geen dag hetzelfde is. Nog altijd kan ik mij volledig aansluiten bij die woorden.

Ernst Hoogenes: Leiderschap met vertrouwen

13 juni 2017

De maatschappij ontwikkelt zich razendsnel op technologisch vlak. Als bedrijf zullen we meer extern gericht moeten zijn om daar op mee te kunnen liften. Door te weten wat er speelt en wat onze klanten nodig hebben. We streven naar een extern gerichte zelfstandige manier van werken, waarin iedereen heel duidelijk weet wat er bereikt moet worden en in staat is om zijn eigen vaardigheden, competenties en persoonlijkheid in te zetten.

Mark Denys: Meewerken aan klanttevredenheid

26 april 2017

De verwachtingen van onze klanten overtreffen: met betere productkwaliteit, met betere services en met hoogwaardige en nieuwe producten. Met deze ambitie zijn we enkele jaren geleden gestart met onder andere het Customer Value programma. Waar staan we nu?

Rosalie Risselada: Kennis delen in een bedrijf van duizenden

12 april 2017

Tijdens een feestje in de privé sfeer krijg ik geregeld de vraag wat ik nou precies doe bij Tata Steel. Met mijn mede Finance trainees ontdekte ik dat wij tijdens de lunch en bij jongerenactiviteiten van de Magneet, deze vraag ook best vaak krijgen. Het is ook niet eenvoudig om van alle 9000 collega’s in IJmuiden te weten wat ze doen, maar het zou wel helpen om in ieder geval een basale kennis van de kernonderwerpen te hebben. Dan weet je wie je voor welke vraag moet hebben en kunnen problemen sneller worden verholpen. Als Finance trainees hebben wij daarom besloten een cursus op te zetten: Finance for Non-Financials.

Jacob Gerkema: Samen beter inkopen

03 maart 2017

Bij Inkoop hebben wij Category Managers die, samen met hun teams, specialisten zijn: ieder op zijn of haar gebied. Dit varieert van mineralen en verzekeringen tot walsen. Zij kennen de marktontwikkelingen, de omvang en de spelers. Soms vraag je je af hoe het toch steeds lukt om verder te verbeteren, terwijl er jaar-op-jaar inflatie is.

Robert Somers: Scoren in een nieuwe functie als Technisch projectcoördinator

30 januari 2017

Naast mijn functie als Productiemanager binnen Packaging ben ik werkzaam als Workstreamlead. In deze rol ben ik projectcoördinator in het verbeterprogramma Customer Value Operations binnen het transformatieprogramma Duurzame Winst.

Allard Sluiter: Improvement Consultant zijn, is samenwerken met impact

16 januari 2017

Wat ik mooi vind aan het werk als Improvement Consultant, is dat ik werk aan verschillende technische verbeterprojecten en dat ik echte impact kan hebben in de operatie van een productielijn. Zo ook voor mijn projecten bij de drie dompelverzinklijnen die we bij Tata Steel hebben.

Loes Jansen: Avontuurtje om de hoek

09 januari 2017

Technologie ontwikkel je niet alleen, hiervoor werk je in mijn ogen vooral samen met sterke partijen in de markt en luister je goed naar je klanten. Daarom stap ik als manager externe samenwerkingen R&D regelmatig voor een avontuurtje buiten de deur.

Robert-jan van Bodegraven: De grootte en complexheid van Tata Steel had ik niet verwacht

25 november 2016

Het is bijna december 2016, een jaar geleden zat ik midden in mijn afstudeerstage en binnenkort start ik in het Young Professional programma Max in Maintenance. Een jaar, drie fabrieken en drie functies verder, maar bij één bedrijf.

Erwin van Beek: Brandalarm, adrenaline en uitrukken

18 november 2016

Het is elke keer opnieuw weer spannend. Het brandalarm dat afgaat en de semafoon die je duidelijk maakt dat je snel naar de kazerne moet komen. Werken voor de vrijwillige bedrijfsbrandweer is echter ook veel trainen en vooral in teamverband werken aan de veiligheid van je collega’s en de omgeving.

Gijs den Besten: Staal door de productieketen heen sturen

14 november 2016

“Staal is… staal is staal toch?” Die vraag krijg ik regelmatig. Ik moet eerlijk bekennen dat ik voordat ik bij Tata Steel begon met werken ook weinig besef had van hoeveel verschillende staalsoorten er zijn en hoe deze zoal allemaal afgewerkt kunnen worden. Laat staan welke stappen gevolgd moeten worden om het gewenste eindproduct te krijgen. I was about to find out.

Stefan Starke: De transitie van een complete IT afdeling

07 november 2016

Voor mijn tweede opdracht in het Business Traineeship van Tata Steel nam ik plaats in het transitie team voor de IT afdeling. In deze afdeling werd veel veranderd, waar het uiteindelijke resultaat moest leiden dat veel van het IT werk wordt gedaan door de IT partners. Wederom een complex en leerzaam project.

Yusuf Kinik: Samen de schouders eronder

31 oktober 2016

Het technisch beheer team van de Verflijn heeft na de bouw van de Finishing Line 32 (FL32) ook de verantwoordelijkheid genomen om deze ultra moderne automotive lijn klaar te maken voor productie. En dat met maar één extra beheerder.

Hugo Meijer: Torpedo’s slimmer plannen

24 oktober 2016

Direct na de start van mijn traineeship ben ik als projectleider voor het programma Cost Liquid Steel gaan werken aan een interessant project. Het zogeheten ‘first in, first out principe” laten we los. De mengers worden niet langer op volgorde van binnenkomst geleegd en dat klinkt gemakkelijker dan het is. Je hebt namelijk te maken met factoren als de temperatuur van het ruwijzer. Daarbij kan je een menger vol met gloeiend heet ruwijzer ook niet té lang laten wachten op de beste match met de Staalfabriek.

Wim Stam: Veiligheid loont

17 oktober 2016

In een nieuwe functie waardevol gebruik maken van je opgedane ervaring. Iets wat voor mij zeker geldt! Ik werk nu zo’n zes maanden met veel plezier in mijn nieuwe functie. En ja… brede kennis van bedrijfsprocessen helpt dan flink mee.

Theo Moons: de start van een nieuwe HIsarna proefcampagne

10 oktober 2016

Het leek hier wel een kroeg, een kroeg waar je eigenlijk te vroeg naar toe bent gegaan. Je weet dat je vrienden zo komen of de gezelligheid straks gaat beginnen, maar je zit nu echt alleen aan de bar met je ene maatje...

Sander de Haan: Oriënteren op de arbeidsmarkt

26 september 2016

Tijdens het laatste jaar van mijn master Energy Science aan Universiteit Utrecht begon ik mij te oriënteren op de arbeidsmarkt. Je moet toch wat als je straks je papiertje op zak hebt. Een management traineeship leek mij altijd een heel goede manier om je carrière te starten. Je bent direct bezig je verder te ontwikkelen en doet werk ervaring op in verschillende afdelingen/functies, vaak met een jonge, ambitieuze groep afgestudeerden. Het indrukwekkende productieproces bij Tata Steel en de interessante situatie waarin het bedrijf zich momenteel bevind waren voor mij de voornaamste redenen om daar halverwege mijn laatste masterjaar vast een sollicitatiebrief naartoe te sturen.

Erwin van Beek: Onderhoudsjaarrevisie Warmbandwalserij & Project Increase hot rolling capabilities

07 september 2016

Na maandenlange voorbereiding van zowel de projectgroep IHRC en van technisch beheer van de Warmbandwalserij was het dan eindelijk zo ver. De start van de onderhoudsjaarrevisie, een project met een doorlooptijd van 144 uur. Een revisie waarin ruim 580 onderhoudsactiviteiten plaats vinden, variërend van kleine onderhoudsklusjes tot forse onderhoudsklussen.

Dionne Ruurda: Sterk fundament voor leiderschap

25 augustus 2016

Samen met twaalf collega’s ben ik tijdens een tweedaagse training meegenomen in de mogelijkheden voor het ontwikkelen van onze eigen leiderschapskwaliteiten. Tata Steel ziet deze training als een kans om een sterk fundament in de organisatie te leggen voor een jonge leiderschapsrol.

Jan Bakker: Zeven weken geteld in stappen, we zijn op de helft

18 juli 2016

Tata Steel doet mee in een zogenaamde Global Corporate Challenge. Een uitdaging die mensen bewust moet maken van hun leefwijze. Na de eerste week vertrouwde ik mijn bevindingen van deze challenge aan de digitale wereld toe. Tijd voor een update, de eerste helft zit erop, de tweede staat in de steigers.

Marleen Wuestenenk: Een andere wereld dan de universiteit

05 juli 2016

Een enorm terrein, gigantische machines en super heet staal; dat is de wereld die ik drie maanden geleden binnenstapte. Als net afgestudeerde student Werktuigbouwkunde had ik gesolliciteerd voor het Technisch Traineeship van Tata Steel. Ik kreeg een plek aangeboden op de onderhoudsafdeling, die voor de gehele site lange termijn onderhoudsplannen maakt en projecten opstart om vaak voorkomende storingen op te lossen.

Jan Bakker: Een week geteld in stappen

08 juni 2016

Tata Steel doet mee in een zogenaamde Global Corporate Challenge. Een uitdaging die mensen bewust moet maken van hun leefwijze. Deze Challenge is een initiatief, wat dat naar mijn idee op een toch wel heel ludieke wijze doet.

Peter-Jan Vos: Project Heavy Duty Coiler

25 mei 2016

De Warmbandwalserij is een enorme fabriek midden op het terrein van Tata Steel. Vuistdikke plakken staal van een paar meter komen hier binnen om te worden omgevormd tot opgerolde rollen staal van tientallen meters lang. Hiervoor wordt het staal verwarmd, gewalst en uiteindelijk gewikkeld op een enorme haspel. En binnenkort wordt de oude haspel vervangen door een nieuwe.

David Busstra: Eerste stop Engeland

25 april 2016

Als binnenkomende Business Trainee was één van de eerste dingen die ik te horen kreeg dat er een opdracht voor mij in Engeland lag. Zelf heb ik al een aantal jaren in het buitenland doorgebracht en zei dus direct “Ja!”. Samen met een andere Business Trainee werd ik geplaatst in Corby, een stad tussen Leicester en Cambridge. De stad zelf wekte na een korte zoektocht naar informatie niet de meest spetterende indruk. Gelukkig ligt het wel op een ideale locatie, waardoor steden als Londen, Cambridge, Birmingham, en Oxford eenvoudig te bereiken zijn. Mede hierdoor heb ik in het eerste halve jaar veel van Engeland kunnen zien!

Stefan Starke: Werken bij IT zonder IT achtergrond

19 april 2016

Afgelopen september ben ik begonnen in het Business Traineeship van Tata Steel. Voordat ik door de selectieprocedure kwam werd mij de vraag gesteld bij welke afdeling ik zou willen beginnen. Ik heb Supply Chain Management gestudeerd, het zou dus voor de hand liggen dat ik bij Supply Chain of Procurement zou beginnen. Ik heb echter toch gekozen voor het onbekende en heb aangegeven dat ik bij IT zou willen beginnen.

Nicole Mooibroek: Samen nadenken over onze toekomst

06 april 2016

Afgelopen maand heb ik met de Magneet, de vereniging voor young professionals van Tata Steel, een symposium georganiseerd. De dag draaide om de toekomst van de zware industrie in Europa. Er waren 200 mensen op het evenement afgekomen uit binnen –en buitenland van zowel Tata Steel, andere bedrijven en de politiek. Ik had echt nooit verwacht dat ik na 6 maanden werken bij Tata Steel al zo’n groot evenement neer zou zetten!

Roel Olierook: Project Gietkraan 25

11 maart 2016

In Giethal 2 van de Staalfabriek verzorgen 2 gietkranen het transport van pannen vloeibaar staal tussen de converter dwarstransporten, de panbehandelingsinstallaties en de continugietmachines. Gietkraan 23 is al sinds 1968 in bedrijf en is aan het einde van zijn technische levensduur. Op basis van levensduurberekeningen en de genomen veiligheidsmaatregelen is vastgesteld dat gietkraan 23 uiterlijk eind 2016 uit bedrijf genomen moet worden. Dit is de basis geweest voor het opstellen van een investeringsvoorstel voor het vervangen van deze kraan: Gietkraan 23 wordt Gietkraan 25.

Jan Kerssens: De renovatie van een 50-tons kraan

03 maart 2016

Een interessant project. Het vervangen van één van de meest gebruikte kranen binnen de Warmbandwalserij, één van de fabrieken van Tata Steel in IJmuiden. Doelstelling van dit project is om de levensduur van de kraan met 10 jaar te verlengen.

Jan Bakker: Wat een groot bedrijf pas echt groot maakt

29 februari 2016

Ieder jaar vieren wij op 3 maart de verjaardag van Tata Group oprichter Jamsetji Tata. In 2016 zou de man 176 jaar geworden zijn. Wij vieren dit op een bijzondere manier met een van de Tata waarden op de voorgrond: Zorgen voor je omgeving.

Rob Kaptein: De Turkey Tin Test

26 februari 2016

Voor een autofabrikant is de oppervlakte kwaliteit van een autodeur, dak of motorkap van groot belang. Dit is ten slotte een van de eerste dingen waar je naar kijkt als je een auto koopt. Het zal je niet verbazen dat er bijzonder veel aandacht wordt besteed aan het voorkomen van oppervlakte fouten op ons verzinkt product. Er zijn echter fouten die pas zichtbaar worden zodra de autodeur in vorm wordt geperst bij de autofabrikant. Dit fenomeen was tot voor kort nog moeilijk te voorspellen.

Charlotte van Gaans: Meer dan werk alleen

15 februari 2016

Bij de zoektocht naar een baan komen velen voor de vraag te staan of je liever voor een groot bedrijf of voor een klein bedrijf zou willen werken. Zo ook ik. Ik kon de vraag niet goed beantwoorden, want beiden hebben zo hun voordelen. Na een jaar bij een groot bedrijf gewerkt te hebben, deel ik graag met jullie 3 persoonlijke redenen waarom het werken bij dit grote bedrijf mij zo goed bevalt.

Bart Schanssema: Nieuwe Energie

08 februari 2016

De zon komt op boven het Noordzeekanaal als ik vrolijk uit een van de kantoren bij de ertsvelden stap. Vol energie stap ik in een nieuwe uitdaging, met waardevolle ervaring in mijn rugzak.

Khyber Eshaq: Samen veilig en stabiel produceren

26 januari 2016

Stel je voor dat een Hoogoven of een Warmbandwalserij plotseling stil komt te liggen. Dit zou grote gevolgen kunnen hebben voor onze klant en het bedrijf. Achter de schermen wordt hard gewerkt om er voor te zorgen dat de installaties draaien zonder dat er sprake is van dergelijke incidenten.

Charlotte van Gaans: De balans na één jaar Tata Steel

25 januari 2016

Het jaar 2015 is voor mij voorbij gevlogen! Na mijn masteropleiding Chemistry & Science Based Business aan de Universiteit Leiden vond ik in de vacature voor Buyer Chemicals dé commerciële baan waar ik naar zocht. Voor mij stond 2015 in het teken van 3 persoonlijke ontdekkingen. Ten eerste: Hoe pak je de inkoop van chemicaliën aan? Daarnaast: Het belang van goede communicatie en tot slot: Zakenreis naar Wales.

Jan Bakker: Tijden zijn geen issue, plezier is waar het om draait

18 januari 2016

In 2009 ben ik lid geworden van de Tata Steel runners, een runnersclub voor medewerkers, die sinds 2005 bestaat. Een vrijblijvende club waar je lid van kan worden zonder kosten. Wat mij zo aanspreekt is dat dit lidmaatschap mij meer heeft gebracht dan alleen een goede conditie.

Matthijs Luijt: Blij worden van projecten met immense techniek

04 januari 2016

Om optimaal in te spelen op de toekomstige staalmarkt lopen er binnen IJmuiden veel verbeteringsprojecten. De eisen van onze klanten worden steeds strenger en daarom moet er continu verbeterd worden om deze hoge kwaliteitseisen te kunnen leveren. Dit zijn geweldig mooie projecten aan enorme installaties. Projecten waarbij je direct een bijdrage kan leveren aan de toekomst van het bedrijf, maar vooral kunt smullen als techneut!

Ömer Arslan: Dit is waar ik dagelijks mee te maken heb in een SWAT-team

23 december 2015

“Nie erblickst du mich da, wo ich dich sehe“, pronkt heel groot aan de zijkant van mijn appartementencomplex. Vrij vertaald staat er: Jij ziet mij nooit daar, waar ik jou aanschouw. Dit is waar ik dagelijks mee te maken heb in een SWAT-team.

Suzanne Brasser: Nederlanders zijn heel direct

11 december 2015

De afgelopen zeven maanden heb ik in Port Talbot samen met mijn Britse collega’s aan de transformatie van Strip Products UK gewerkt. Een geweldige en leerzame ervaring: ik heb veel geleerd over de Britse staalfabriek en de cultuurverschillen tussen de Nederlanders en de Welsh.

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Disclaimer - Privacy verklaring - Cookiebeleid

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2018

Volg ons