Ben jij klaar voor een carrièreswitch?

Ben je erachter gekomen dat jouw hart toch bij een technisch beroep ligt? Of heb je het idee dat je vastloopt op je huidige werkplek, dat je een verkeerde beroepskeuze hebt gemaakt of heb je spijt dat je jouw mbo-opleiding niet hebt afgerond? Tata Steel biedt jou de mogelijkheid om al werkend een landelijk erkend vakdiploma te halen.

Je kunt worden opgeleid in de richting van Elektrotechniek, Werktuigbouw of Procestechniek én daarna verder doorgroeien in diverse functies.

BBL-opleiding = werken en leren

Dé kans om een vak te leren en weer met plezier én met goede vooruitzichten naar je werk te gaan. Daarnaast bieden wij jou o.a.:

  • een baangarantie bij de start van je opleiding
  • een leer-/werkovereenkomst, een volledig betaalde opleiding mét salaris
  • goede doorgroeimogelijkheden
  • een landelijk erkend vakdiploma
  • leuke collega’s én je gaat werken bij één van de schoonste staalbedrijven ter wereld
  • een bedrijfsschool die is uitgeroepen tot best gewaardeerde mbo-opleiding
  • voor veel woonplaatsen bieden we gratis busvervoer van en naar Tata Steel


De opleiding is praktijkgericht, maar uiteraard krijg je ook theorie. Die lessen krijg je 1 dag per week. Je staat er niet alleen voor: de 600 leerlingen op onze bedrijfsschool staan voor elkaar klaar. De sfeer is goed en iedereen helpt elkaar graag.

Gedurende je opleiding zal je de meeste tijd doorbrengen op je stage, waar je praktijkervaring opdoet. Een werkplek met alle denkbare technische installaties, op een fabrieksterrein dat wel 1500 voetbalvelden groot is. De sfeer in het team in de fabrieken gaat jou zo goed bevallen dat je hier wilt blijven werken. Dat hebben wij van jouw voorgangers geleerd!

Wat onze leerlingen zeggen

Lees hier de verhalen van zij-instromers die de stap naar Tata Steel al hebben gemaakt:

Open dag: 1 februari 2022

Tijdens de open dag heb je uitgebreid de gelegenheid om jouw vragen te stellen aan de huidige leerlingen en aan de docenten van onze bedrijfsschool. Zij geven jou niet alleen informatie, maar laten je ook van alles uit de dagelijkse praktijk zien. Je kunt je tijdens de komende open dag op 1 februari 2022 oriënteren op de erkende BBL-vakopleidingen voor procestechniek (mbo-3), werktuigbouw (mbo-4) elektrotechniek (mbo-4) en logistiek (mbo-3).

Deel of mail