Dylan Schilder (Elektrotechniek)

Dylan: "Je wordt niet direct in het diepe gegooid, maar goed begeleid."

  • Dylan Schilder
  • Leerling Elektrotechniek
  • In dienst bij Tata Steel sinds augustus 2018

Dylan hoorde in zijn omgeving veel enthousiaste verhalen over werken bij Tata Steel: variatie in het werk, een goede arbeidsovereenkomst en een goede werksfeer. Dus gooide hij het roer om, verliet het hbo en koos voor een mbo BBL-opleiding aan de bedrijfsschool.

Niet in het diepe gegooid

“Een economische studie was het logische vervolg na de havo. Maar na een half jaar vol verslagen schrijven en met m’n neus in de boeken geloofde ik het wel… Ik vond het ronduit saai, dit was niets voor mij! Ik wilde liever werken, met baangarantie in het vooruitzicht. Ik koos voor een opleiding bij Tata Steel omdat ik hier werkend kan leren en hierbij goed begeleid wordt. En ondanks dat ik geen technische achtergrond heb, wilde ik mezelf uitdagen en koos dus voor de opleiding Elektrotechniek.”

“De opleiding hier op de bedrijfsschool biedt zoveel meer dan de gemiddelde hbo-opleiding. Je wordt niet direct in het diepe gegooid, maar goed begeleid. Het slagingspercentage ligt dan ook heel hoog! Ik zit nu net in het tweede jaar en mag binnenkort stage gaan lopen, ik hoop de meest spectaculaire dingen te gaan zien!”

Al veel geleerd

“Ik kijk met een goed gevoel terug op het eerste jaar. In het begin van de opleiding had ik geen praktijk- of theorie-ervaring en verwachtte ik niet dat ik zoveel zou leren. We hebben een gezellige klas, waardoor ik altijd met veel plezier naar school ga. Door het jaar heen kregen we ook rondleidingen bij een aantal fabrieken op het terrein: bijzonder om deze van binnen te zien!”

Veel vrijheid

“Door het jaar heen krijg je leerwerkopdrachten die een aantal weken duren. De laatste 10 weken mochten we in een groepje zelf wat bouwen, dat werd de hellende lift van de Hoogovens in het klein. Dit was een heel leuk project omdat we veel vrijheid kregen om zelf alles te regelen. In 10 weken tijd konden we echt wat moois neerzetten, waarvan ik in het begin van het schooljaar nooit had gedacht dat ik dat kon maken!”

“Kortom, als je vraagt ‘Als je opnieuw zou moeten kiezen, zou je dan hetzelfde kiezen?’ dan zeg ik: Ja! Ik had eigenlijk meteen al voor deze opleiding moeten kiezen!”

 

 

Deel of mail