Lars van Reeuwijk (Werktuigbouw)

Lars: "Samen met de Elektotechniek-leerlingen hebben we een project gedaan: samenwerken als team en het later werkend zien is echt gaaf!"

  • Lars van Reeuwijk
  • Leerling Werktuigbouw
  • in dienst bij Tata Steel sinds augustus 2018

Omdat Lars graag met zijn handen werkt (hij sleutelt thuis vaak aan brommers) en niet alleen maar theorie wil in zijn opleiding lag de keuze voor de BBL-opleiding Werktuigbouw bij Tata Steel voor de hand.

Enthousiaste familieleden

“Toen ik in het tweede jaar van de middelbare school een vakkenpakket moest kiezen vond ik dat lastig. Want wat moest ik later nou worden? Een van de vakken die ik koos was Mavo+ Techniek, waarbij we onder andere werkstukken volgens tekening een eigen project maakten. Ik vond dit eigenlijk veel leuker dan alleen maar theorie!”

“Later zijn we met de klas bij Tata Steel langs geweest en kregen we een rondleiding in een van de fabrieken, erg leuk was dit! Daarnaast heb ik familie bij Tata Steel werken en zij zijn erg enthousiast! De baangarantie die het werken en lerentraject je biedt sprak mij ook aan, dus koos ik uiteindelijk voor een technische mbo-opleiding hier bij Tata Steel.”

Afwisselend

“Tot nu toe vind ik het erg leuk op school, het is een interessante opleiding waarbij je veel in de praktijk leert, aangevuld met theorie. Het bezoeken van de verschillende fabrieken op het terrein maakt het nog leuker. De opleiding is erg afwisselend: de ene keer gaan we naar een fabriek de andere keer hebben we bijvoorbeeld les in monteren en stellen, robotica of bankwerken.”
“En aan het einde van het eerste jaar hebben we samen met Elektrotechniek-leerlingen een project gedaan. Iets maken, samenwerken als team en het later werkend zien is echt gaaf!”

Kiezen wat je leuk vindt

“Als ik opnieuw zou moeten kiezen zou ik zonder twijfel weer voor deze opleiding kiezen! Je bent lekker bezig, leert een hoop en krijgt ook nog eens betaald: beter kan niet! Dus als je je keuze voor een vervolgopleiding nog moet maken: kies wat je leuk vind om te doen en ga naar open dagen om te kijken of je een bepaalde richting leuk vindt.”

Deel of mail