Luke Sanberg (Elektrotechniek)

Luke: "Je wordt op een goede manier scherp gehouden om te presteren"

  • Luke Sanberg
  • Leerling onderhoudsmonteur elektrotechniek
  • in dienst sinds augustus 2012

Luke: "Ik ga voor het landelijk erkende vakdiploma voor Electrotechnicus. Voor mij is dit een mooie praktijkgerichte opleiding, de combi van werken en leren spreekt mij erg aan en ik kan mijn ambitie om hoger op te komen er goed in kwijt."

Directe klik

Mijn kennismaking met Tata Steel begon tijdens een bezoek aan de open dag, ik had direct een klik. Door de sfeer, het enthousiasme en de eerlijke en duidelijke verhalen van de leerlingen kreeg ik direct een goede indruk. Al moet ik zeggen dat mijn opa als oud werknemer van de walserijen ook altijd een goede ambassadeur is geweest. De praktijk en die eerste indruk blijken nu ook nog eens goed met elkaar te kloppen.

Ik word graag uitgedaagd

Over 10 jaar werk ik nog steeds bij Tata Steel. Na deze opleiding wil ik zeker verder leren en dat gaat mij helpen om dan een mooie leidinggevende functie op een wat hoger niveau te hebben. In onze huidige opleiding zit veel praktijk, zowel in de lessen als in de stages. Je wordt echt goed klaargestoomd om als elektricien aan de slag te kunnen, gezien mijn ambitie had ik zelfs nog wel meer theorie willen hebben, ik word graag uitgedaagd.

Goede sfeer

De sfeer met de overige leerlingen en leraren is goed. Je wordt op een goede manier scherp gehouden om te presteren. Dat merk ik ook in mijn stage die ik momenteel op de werkvloer loop. Ik werk mee met de onderhoudsmonteurs en tegelijkertijd werk ik ook aan mijn praktijkopdracht. Die opdracht moet ik zelf doen, maar de collega's zijn erg sociaal en behulpzaam. Ik heb het goed naar mijn zin hier!