Steven van Dijk (Elektrotechniek)

Steven: "Geweldig om als zij-instromer deze kans te krijgen, hier kan ik me ontwikkelen."

  • Steven van Dijk
  • Leerling Elektrotechniek

Steven: “Toen ik voor de eerste keer bij Tata Steel kwam, was ik onder de indruk van alle verschillende functies die er zijn, alleen al in elektrotechniek - daar liggen mijn ambities. Ik  zou daar graag mee aan de slag gaan en ik werk er hard aan om dat te bereiken!”

Helemaal op mijn plek

Steven van Dijk, student van de Academy van Tata Steel, is bepaald geen groentje. “Sterker nog, ik ben, met 34 jaar, de oudste van de klas omdat ik als zij-instromer ben begonnen. Een beslissing waar ik echt nog geen seconde spijt van heb gehad! Ik zocht een technische uitdaging en ben hier helemaal op mijn plek. Ik had al eens eerder gesolliciteerd bij Tata Steel, maar er was op dat moment een leeftijdsgrens van 23 jaar voor de bedrijfsschool. Ik heb een paar jaar gewerkt als assistent shopmanager bij KPN maar daar waren uiteindelijk geen doorgroeimogelijkheden voor mij.”

Late zij-instromer

“Ik hoorde via via dat het mogelijk was geworden om je als ‘late’ zij-instromer aan te melden. Dat was goed nieuws, want een nieuwe uitdaging is precies wat ik zocht, ik heb toen meteen gesolliciteerd. Voorlopig focus ik me helemaal op het behalen van mijn mbo 4, ik ben al op de helft en misschien wil ik wel door met hbo. Natuurlijk moet ik dat thuis wel goed afstemmen, want we hebben een zoontje van anderhalf. Het is geweldig om als oudere zij-instromer deze kans te krijgen. Hier kan ik me ontwikkelen. De sfeer is heel goed, de begeleiding is geweldig en ik heb de zekerheid van een salaris en een baan. En vanuit Haarlem ben ik zo in IJmuiden, wat gewoon ideaal is."

Ook klaar voor een carrièreswitch?

Ben je erachter gekomen dat jouw hart toch bij een technisch beroep ligt? Of heb je het idee dat je vastloopt op je huidige werkplek, dat je een verkeerde beroepskeuze hebt gemaakt of heb je spijt dat je jouw mbo-opleiding niet hebt afgerond? Tata Steel biedt jou de mogelijkheid om al werkend een landelijk erkend vakdiploma te halen.
Lees hier meer over de mogelijkheden om als zij-instromer een BBL-opleiding aan onze bedrijfsschool te volgen.