Danine Buitenhuis (Procesoperator)

Danine: "Veel in oplossingen denken en naar verbetering zoeken: dat blijft me uitdagen!"

  • Danine Buitenhuis
  • Leerling Procesoperator

Danine werkte al een aantal jaar in de zorg, toch was ze op zoek naar iets anders. De opleiding procestechniek via Tata Steel werd Danine door een kennis aangeraden. Ze is handig, altijd bezig met dingen maken en was op zoek naar een creatief, technisch, werken-en-lerentraject.

In oplossingen denken

Danine: "Toen ik me er in had verdiept, vond ik de opleiding tot procesoperator écht iets voor mij. Het leuke aan een technische opleiding vind ik dat ik echt mijn ei kwijt kan qua met mijn handen werken en mijn hersens gebruiken. Het is veel in oplossingen denken en naar verbetering zoeken en dat blijft me uitdagen.

Nuchter & direct

"Of werken bij Tata Steel een mannenbaan is? Toen ik hier begon, dacht ik daar in de eerste week al niet eens meer aan. Ik denk dat op de bedrijfsschool wel 90% man is, maar dat is voor mij geen punt. De lesstof is voor iedereen even makkelijk of moeilijk en iedereen wordt goed begeleid. De sfeer op school is prima. We gaan nuchter en direct met elkaar om. Dat is prettig."

"Wat ik alle meiden zou willen meegeven, als het je leuk lijkt, probeer het, denk na over een opleiding bij dit bedrijf. Er zijn heel veel mogelijkheden!”

Ook klaar voor een carrièreswitch?

Ben je erachter gekomen dat jouw hart toch bij een technisch beroep ligt? Of heb je het idee dat je vastloopt op je huidige werkplek, dat je een verkeerde beroepskeuze hebt gemaakt of heb je spijt dat je jouw mbo-opleiding niet hebt afgerond? Tata Steel biedt jou de mogelijkheid om al werkend een landelijk erkend vakdiploma te halen.
Lees hier meer over de mogelijkheden om als zij-instromer een BBL-opleiding aan onze bedrijfsschool te volgen.