Leerling Procesoperator

Lidewij: "Ik doe nu iets waar ik plezier in heb"

  • Lidewij Vink
  • Leerling Procesoperator
  • in dienst sinds maart 2013

Lidewij vertelt dat ze een half jaar geleden begonnen met de opleiding tot procesoperator bij de Academy van Tata Steel. "Ik zit nu in mijn eerste praktijkstage en werk al echt mee in het proces. In eerste instantie had ik voor een andere opleiding gekozen, maar ik doe nu iets waar ik echt plezier in heb... Gaaf!"

Je leert goed samen te werken en dat zorgt voor een goede sfeer

"Het is heel bijzonder dat we voor deze opleiding geen schoolgeld betalen en zelfs salaris ontvangen! Voor mijn vorige opleiding betaalde ik ruim € 1.700 per jaar en moest ik echt op zoek naar een bijbaantje, nu combineer ik werken en leren direct op een aantrekkelijke en zinvolle wijze. De leeftijd van mijn klasgenoten varieert van 16 tot 23 jaar en ik ben momenteel het enige meisje, maar daar merk ik niets van. De eerste lesdagen zijn we met elkaar op teambuildingskamp geweest, hier hebben wij elkaar op een leuke manier goed leren kennen. Je leert goed samen te werken en dat zorgt voor een goede sfeer", vertelt Lidewij.

Zolang je inzet toont kan alles

"In de opleiding wordt veel aandacht besteed aan proceskennis. Je moet snappen waar je mee bezig bent. Technisch inzicht is belangrijk, maar je motivatie en verantwoordelijkheidsgevoel is misschien nog wel belangrijker. Na mijn eerste stagedag in de fabriek ging ik vol adrenaline naar huis, de nieuwe omgeving, de indrukken, de grote en complexiteit. Echt heel bijzonder. Het is jammer dat ik niet direct voor deze opleiding heb gekozen, uiteindelijk is dat toch zonde van de tijd. Als ik nu opnieuw zou moeten kiezen, dan kies ik direct voor deze opleiding op de bedrijfsschool. Binnen Tata Steel kan ik mij goed ontwikkelen, zolang je inzet toont kan alles".

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Disclaimer - Privacy verklaring

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2018

Volg ons