Esther van der Veer (Werktuigbouw)

Esther: “Handen uit de mouwen en vies worden: kom maar op!”

  • Esther van der Veer
  • Leerling Werktuigbouw
  • in dienst bij Tata Steel sinds september 2017

Na wat omzwervingen, ik heb onder meer een tussenjaar bij de politie gehad en een paar jaar bij een wolwinkel gewerkt zit ik nu sinds een half jaar bij Tata Steel. Via de bedrijfsschool volg ik de MBO-4 opleiding Werktuigbouwkunde.

Met mijn handen werken

Mijn vader werkt bij de Hoogovens en is daar bankwerker, dus ik was al langer bekend met Tata Steel. Na diverse banen die het toch niet helemaal waren voor mij bleef de techniek trekken en omdat ik graag met mijn handen werk ben ik naar een open dag van de Academy geweest. Gelukkig is er geen leeftijdsgrens meer voor leerlingen en kon ik met mijn 30 jaar gewoon solliciteren!

Vies worden? Geen probleem!

Ik zit er pas een paar maanden, maar heb het erg naar mijn zin. We hebben 4 dagen in de week praktijkonderwijs en 1 dag theorie via het Nova College. We krijgen les in veel verschillende vakken, kortom: heel afwisselend! In het eerste jaar ga ik bij de dagdienst van de HTD (technische dienst) aan de slag en volgend jaar is het 3 dagen stage (op 3 verschillende plekken) en 2 dagen in de week naar school.

Ik kijk er naar uit om écht aan de slag te gaan in een van de fabrieken. Handen uit de mouwen en vies worden: kom maar op! En ook het werken in de ploegendienst kijk ik naar uit, ik hou wel van de wisselende werktijden.

Ik heb nog niet helemaal voor ogen waar ik uiteindelijk aan de slag wil als ik mijn diploma heb gehaald. Daar hoop ik gedurende mijn opleiding en tijdens de stages achter te komen. Maar het gietproces bij de Oxystaalfabriek vind ik wel heel indrukwekkend, wie weet beland ik daar wel!

Ook klaar voor een carrièreswitch?

Ben je erachter gekomen dat jouw hart toch bij een technisch beroep ligt? Of heb je het idee dat je vastloopt op je huidige werkplek, dat je een verkeerde beroepskeuze hebt gemaakt of heb je spijt dat je jouw mbo-opleiding niet hebt afgerond? Tata Steel biedt jou de mogelijkheid om al werkend een landelijk erkend vakdiploma te halen.
Lees hier meer over de mogelijkheden om als zij-instromer een BBL-opleiding aan onze bedrijfsschool te volgen.

Meer informatie?

Anja Beentjes
Recruiter Leerlingen
T: +31 (0) 251 494000

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Disclaimer - Privacy verklaring

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2018

Volg ons