Esther van der Veer (Werktuigbouw)

Esther: “Handen uit de mouwen en vies worden: kom maar op!”

  • Esther van der Veer
  • Leerling Werktuigbouw

Esther van der Veer kwam na wat omzwervingen bij Tata Steel als Leerling Onderhoudsmonteur Werktuigbouw. Zo heeft ze gewerkt bij de politie en bij een wolwinkel. Nu zit ze ruim twee jaar bij Tata Steel waar ze, via de bedrijfsschool, de MBO-4 opleiding Onderhoudsmonteur Werktuigbouw volgt.

Met mijn handen werken

Mijn vader werkt bij de Hoogovens en is daar bankwerker, dus ik was al langer bekend met Tata Steel. Na diverse banen die het toch niet helemaal waren voor mij bleef de techniek trekken en omdat ik graag met mijn handen werk ben ik naar een open dag van de Academy geweest. Gelukkig is er geen leeftijdsgrens meer voor leerlingen en kon ik met mijn 30 jaar gewoon solliciteren!

Vies worden? Geen probleem!

Ik zit er sinds 2017 en heb het erg naar mijn zin. Tijdens de MBO-4 opleiding werk je 4 dagen en volg je 1 dag per week theorielessen. We krijgen les in veel verschillende vakken, kortom: heel afwisselend!

Ik kijk er naar uit om écht aan de slag te gaan in een van de fabrieken. Handen uit de mouwen en vies worden: kom maar op! En ook het werken in de ploegendienst kijk ik naar uit, ik hou wel van de wisselende werktijden.

Ondertussen werkt Esther als Jong Vaklied 4 dagen per week. In de toekomst wil ze graag werken met het gietproces bij de Oxystaalfabriek. “Dat vind ik wel heel indrukwekkend, wie weet beland ik daar wel!”

Ook klaar voor een carrièreswitch?

Ben je erachter gekomen dat jouw hart toch bij een technisch beroep ligt? Of heb je het idee dat je vastloopt op je huidige werkplek, dat je een verkeerde beroepskeuze hebt gemaakt of heb je spijt dat je jouw mbo-opleiding niet hebt afgerond? Tata Steel biedt jou de mogelijkheid om al werkend een landelijk erkend vakdiploma te halen.
Lees hier meer over de mogelijkheden om als zij-instromer een BBL-opleiding aan onze bedrijfsschool te volgen.

Meer informatie?

Anja Beentjes
Recruiter Leerlingen
T: +31 (0) 251 494035