Ties Davelaar (Werktuigbouw)

Ties: “Door de combinatie van werken en leren ervaar ik de lesstof in de praktijk.”

  • Ties Davelaar
  • Leerling Werktuigbouw
  • in dienst bij Tata Steel sinds augustus 2018

Na het behalen van zijn havo-diploma ging Ties hbo werktuigbouwkunde studeren, maar na 2 jaar bleek dat hij meer de praktische richting van de techniek wilde ervaren.

Lesstof in de praktijk ervaren

“Na mijn tijd op het hbo was ik niet ál te enthousiast om weer terug de schoolbanken in te gaan, daarom viel mijn keuze op de BBL-opleiding werktuigbouw bij Tata Steel. De combinatie van werken en leren geeft me de mogelijkheid om de lesstof in de praktijk te ervaren. Ik zou andere havo-leerlingen die interesse hebben in techniek aanraden om te kijken naar deze opleiding of één van de andere technische opleidingen bij Tata Steel. Vergeleken met de lesstof op het hbo ga je hier heel diep op de stof in.”

Enthousiaste docenten

“”Het hele eerste jaar heb je les op de bedrijfsschool van Tata Steel, waar je leert hoe je moet omgaan met gereedschappen en machines. Ook krijg je de mogelijkheid om verschillende certificaten te behalen, zoals een lasdiploma en VCA-certificering. De docenten hier op school hebben allemaal jarenlange werkervaring in de techniek, en ze zijn allemaal erg enthousiast om die ervaring te delen met de leerlingen!”

Veel uitdagingen

“Tot nu toe heb ik al een paar leuke projecten mogen doen. Zoals het ontwerpen en bouwen van een ovendeur voor Research & Development. Dit gaf ons meteen een uitdaging om met een klant om tafel te gaan zitten en bespreken hoe we dit gingen realiseren. Mijn eindejaarsproject was het maken van een kippengrill voor het 80-jarige bestaan van de bedrijfsschool. Dit kwam met veel uitdagingen: het werken met warmte-isolatie, het afstellen van de temperatuur en voedselveiligheid. Uiteindelijk was het eindproduct een groot succes!

Na het eerste jaar ben ik nog steeds blij dat ik gekozen heb voor deze opleiding. Ik heb tot nu toe veel geleerd en ben benieuwd wat ik de komende jaren verder zal gaan leren en doen!”

Meer informatie?

Randy Eijkelenboom
Recruiter
T: +31 (0) 251 495446