Opleiding Elektrotechniek

Competentiegericht onderwijs wil zeggen dat je niet alleen in de schoolbanken zit, maar juist ook vaardigheden leert door op verschillende plekken bij Tata Steel stage te lopen en te werken aan praktijkopdrachten.

De BBL opleiding bestaat uit vier fases. Hoe verder je komt, hoe meer tijd je in de praktijk doorbrengt. Je neemt zelf het initiatief om de nodige kennis eigen te maken door je in te schrijven voor themalessen op de Academy van Tata Steel of via de theorielessen van het ROC op de computer. Competentiegericht leren betekent: veel vrijheid om zelf te bepalen hoe je leert. Maar ook hard werken om via opdrachten vooruit te komen.

 • Fase 1: Voorbereiding (40 weken)
  Je krijgt theorie- en praktijk lessen elektrotechniek aangevuld met een deel werktuigbouwkunde (mechatronica) op de Academy van Tata Steel en volgt excursies langs verschillende bedrijfsonderdelen. Je werkt in kleine groepjes aan allerlei opdrachten.
 • Fase 2: Verschillende stages (40 weken) 
  Je loopt 2 verschillende stages van 20 weken bij de technische dienst. Elke week bestaat uit drie dagen stage en twee dagen les. Tijdens de stages werk je aan verschillende praktijkopdrachten. Je sluit fase 2 af met het behalen van je diploma Service Monteur Elektrotechniek (MBO-3).
 • Fase 3: 1e jaar van je specialisatie (40 weken) 
  De specialisatie fase doe je in de door jou gekozen richting binnen elektrotechniek. Je werkt per periode van 20 weken op 2 verschillende afdelingen. Jouw week bestaat uit 3 dagen werken en 2 dagen Academy. Op de bedrijfsschool leer je meer over elektrotechniek door middel van theorie- en praktijk lessen.
 • Fase 4: Het 2e en laatste jaar van je specialisatie (40 weken)
  Deze specialisatie fase volg je weer binnen het vakgebied elektrotechniek. Je werkt nu 40 weken bij de door jou gekozen afdeling. Elke week bestaat uit 4 dagen werken en 1 dag ROC-Nova College met les in elektrotechnische- en algemene vakken. Je sluit deze periode af met een proeve van bekwaamheid, hierna ben je in het bezit van een vakdiploma Middenkader Engineering (MBO-4).

Meer informatie?

Anja Beentjes
Recruiter Leerlingen
T: +31 (0)251 494000

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Disclaimer - Privacy verklaring

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2018

Volg ons