Buren op bezoek bij Tata Steel

23-09-2013

Ruim 2.500 belangstellenden hebben afgelopen zaterdag tijdens Nationale Burendag een bezoek gebracht aan Tata Steel in IJmuiden.

Velen van hen hebben per stoomtrein of bus een rondrit gemaakt over het terrein van het staalbedrijf. Medewerkers van Tata Steel gaven tijdens de rondritten uitleg over het productieproces van staal, van het lossen van de ertsschepen tot en met het verzinken en verladen van rollen staal. De bedrijfsbrandweer van Tata Steel was erg in trek bij de jongste bezoekers. Wat is er nou leuker dan met een brandweerhelm op zelf een brandje te mogen blussen of zelf een brandweerspuit te mogen hanteren? "Het doet me goed om te zien dat zoveel mensen uit de omgeving belangstelling hebben voor ons bedrijf", zo stelt Dook van den Boer, directeur van Tata Steel in IJmuiden. "Ik hoop dat onze buren een goed beeld hebben gekregen van wat er allemaal bij komt kijken om staal te maken en van onze inspanningen op het gebied van veiligheid en milieu", aldus Van den Boer


Brandweer populair

Tijdens de open dag stonden er op het plein tussen het Congrescentrum en het Hoogovensmuseum diverse brandweervoertuigen. Medewerkers van de bedrijfsbrandweer legden onder meer uit hoe je een brandblusser en brandslang hanteert, waarna bezoekers zelf een vuurtje mochten blussen en de brandweerspuit ter hand mochten nemen. De reddingsdemonstraties van het duikteam van de regionale brandweer in het water van de Staalhaven trokken ook veel bekijks.

Evolutie veiligheidshelm

In diverse stands werd uitleg gegeven over het veiligheids- en milieubeleid van Tata Steel. Bij een van de meetwagens van de afdeling milieu van Tata Steel gaven medewerkers uitleg over het meten van emissies. Het Hoogovensmuseum had speciaal voor de gelegenheid een expositie ingericht over veiligheid in de 95-jarige historie van het staalbedrijf. Daar konden bezoekers onder andere tientallen modellen veiligheidshelmen bekijken, met een grote variatie aan vormen en kleuren.

Oog voor de toekomst

Veel bezoekers toonden interesse in de stand over HIsarna, de nieuwe hoogoventechnologie die bij Tata Steel in IJmuiden wordt ontwikkeld. Dit jaar heeft de derde proefcampagne met deze technologie plaatsgevonden bij het staalbedrijf in IJmuiden. Deze doorbraaktechnologie is erop gericht om ijzererts en kolen in poedervorm rechtstreeks in het nieuwe type hoogoven in te zetten. Dan hoeven de grondstoffen niet langer te worden voorbewerkt tot sinter (luchtige brokken ijzererts), pellets (knikkers ijzererts) of kooks. Als deze technologie succesvol kan worden ontwikkeld, kun je over 10 tot 20 jaar staal maken met 20% minder CO2-uitstoot. De bestaande technologie kan dan worden uitgefaseerd. 

Benieuwd naar de foto's van deze dag?
Op onze facbook-pagina vind je het album "Beleef Tata Steel".

Nieuws 2013

Buren op bezoek bij Tata Steel

23 september 2013

Ruim 2.500 belangstellenden hebben afgelopen zaterdag tijdens Nationale Burendag een bezoek gebracht aan Tata Steel in IJmuiden.

Leerlingen groep 7/8 kunnen techniek ontdekken

11 september 2013

Tata Steel doet op 1.2 en 7 oktober mee aan het landelijke festival vol wetenschap en technologie. Op deze dagen, gehouden op de Tata Steel Academy in Velsen-Noord, kunnen leerlingen van groep 7 en 8 kennis maken met technologie en wetenschap.

Start opleidingen Academy

11 september 2013

In augustus 2013 starten er weer 3 opleidingen aan de Tata Steel Academy, te weten de opleiding tot Procesoperator (17 leerlingen), de opleiding tot Onderhoudsmonteur Werktuigbouwkunde (20 leerlingen) en de opleiding tot Onderhoudsmonteur Elektrotechniek (20 leerlingen).

Minister Kamp op bezoek bij Tata Steel

11 september 2013

Minister Kamp van Economische Zaken heeft maandag 9 september een bezoek gebracht aan Tata Steel in IJmuiden. Karl Köhler (CEO en Managing Director van Tata Steel in Europa) en Theo Henrar (directievoorzitter Tata Steel Nederland) spraken met de minister over innovatie en het concurrentievermogen van de staalindustrie in Europa. Vervolgens bracht de minister een bezoek aan een van de dompelverzinklijnen (waar rollen staal van een laag zink worden voorzien) en het R&D center voor de automobielsector.

Van der Meij College wint Check de Techniek bij Tata Steel

11 september 2013

Sinds enkele jaren organiseert Tata Steel de excursie Check de Techniek, een interactief technisch programma voor 3e jaars VMBO leerlingen uit Noord Holland.

Tata Steel duidelijk aanwezig bij start collegejaar

11 september 2013

De afgelopen weken is op de universiteiten en hogescholen het collegejaar weer van start gegaan. Voor onze collega's van campus recruitment het moment om kennis te maken met de nieuwe studenten. Op de voor ons belangrijke hogescholen en universiteiten rollen we diverse programma's uit en zorgen we dat Tata Steel goed geprofileerd wordt.

Tata Steel in campagne World Steel Association

04 september 2013

Een filmpje met in de hoofdrol Sonja Pitstra van Tata Steel in IJmuiden is een van de eerste clips die de World Steel Association vandaag heeft gelanceerd om te laten zien hoe uitdagend en gevarieerd het werk en de carrièremogelijkheden voor technici zijn in de staalindustrie. De video over Sonja is de eerste in een serie met opnames van medewerkers van staalbedrijven uit de hele wereld. De komende maanden worden meer filmpjes gelanceerd.

Tata Steel opent deuren tijdens “Beleef Tata Steel”

29 augustus 2013

Op zaterdag 21 september houdt Tata Steel open huis voor haar buren. Op en rondom de parkeerplaats van het Congrescentrum van Tata Steel zijn er van 10.00 tot 16.00 uur tentoonstellingen, infostands en demonstraties van onder meer de bedrijfsbrandweer en de afdeling Milieu. De afdelingen leerlingenwerving is aanwezig om al jouw vragen over Werken&Leren bij Tata Steel te beantwoorden. De hele dag zijn er bus- en stoomtreinritten over het bedrijfsterrein.

Succesvolle Meet & Greet voor Procestechniek

28 augustus 2013

Wat doet een Procesoperator bij Tata Steel nu precies? En wat leer je allemaal tijdens de opleiding tot Procesoperator op de Tata Steel Academy? De potentiële leerlingen Procestechniek probeerden tijdens de Meet & Greet antwoord te krijgen op deze 2 vragen. Een succesvol evenement dat in oktober herhaald zal worden.

Netwerken binnen het bedrijf

28 augustus 2013

De Magneet is dé vereniging voor Young Professionals van Tata Steel in IJmuiden. Het is een enthousiaste en energieke vereniging, die voor haar 330 leden een breed scala aan sociale, culturele, sportieve en professionele evenementen organiseert. De Magneet wordt daarnaast regelmatig door het management van het bedrijf gevraagd om te discussiëren en mee te denken over belangrijke onderwerpen.

Doekfilterinstallatie Tata Steel bijna klaar

28 augustus 2013

De doekfilterinstallatie bij de Sinterfabriek van Tata Steel in IJmuiden nadert zijn voltooiing. Bij de doekfilterinstallatie voor de rookgasreiniging zijn inmiddels de steigers verwijderd.

Tata Steel maakt rails voor hogesnelheidstrein naar Mekka

13 augustus 2013

Tata Steel gaat 60.000 ton staal leveren voor een nieuwe hogesnelheidstrein tussen Mekka en Medina in Saoedi-Arabië. De spoorlijn gaat door de woestijn en is bestand tegen temperaturen van 50 graden boven Celsius, maar ook tegen zandstormen, plotselinge overstromingen en verschuivende duinen.

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Disclaimer - Privacy verklaring - Cookiebeleid

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2018

Volg ons