Raad van Kinderen presenteert bevindingen aan directie Tata Steel

08-12-2015

De Raad van Kinderen van Tata Steel heeft vanmiddag zijn bevindingen gepresenteerd aan de directie van Tata Steel in IJmuiden. Onder begeleiding van prinses Laurentien presenteerden de kinderen ideeën om als staalbedrijf het beste tot innovaties te kunnen komen.

De Raad van Kinderen gaf daarbij nadrukkelijk aan hoe belangrijk het is om goede ideeën met de buitenwereld te delen, zodat ook elders verbeteringen kunnen worden gerealiseerd. De ideeën variëren van het openen van een 'kijkwinkel', waar mensen kunnen zien welke eindproducten er allemaal van staal worden gemaakt tot het betrekken van studenten bij het ontwikkelen van ideeën en het van een merkje voorzien van alle eindproducten. De Raad van Kinderen bestaat uit leerlingen van groepen 6 tot en met 8 van basisscholen De Klipper, De Zefier, Origon en Het Kompas uit IJmuiden.

Op zoek naar vernieuwende denkers

Theo Henrar, directievoorzitter van Tata Steel Nederland was zeer te spreken over de inzet van de Raad van Kinderen. "Jullie hebben je duidelijk goed verdiept in ons bedrijf en in het onderwerp innovatie. Voor een staalbedrijf is het van groot belang om telkens weer nieuwe producten te bedenken en processen te verbeteren. Jullie ideeën helpen ons daarbij. Zo creëren we een mooie toekomst voor dit bedrijf, onze klanten en deze regio. Een toekomst waar sommigen van jullie misschien later als werknemer van ons bedrijf invulling aan gaan geven. We zijn namelijk altijd op zoek naar mensen die vernieuwend kunnen denken", aldus Henrar.

Raad van Kinderen

De Raad van Kinderen is een initiatief van de Missing Chapter Foundation van prinses Laurentien van Oranje. Tata Steel vindt net als deze stichting dat het belangrijk is kinderen een stem te geven in hun eigen toekomst. Daarom betrekt Tata Steel kinderen uit de omgeving van het staalbedrijf bij het bedenken van ideeën. Het initiatief van prinses Laurentien past goed bij het omgevingsbeleid van Tata Steel, dat als thema "Future Generations" heeft.

Deel of mail

Nieuws 2015

Raad van Kinderen presenteert bevindingen aan directie Tata Steel

08 december 2015

De Raad van Kinderen van Tata Steel heeft vanmiddag zijn bevindingen gepresenteerd aan de directie van Tata Steel in IJmuiden. Onder begeleiding van prinses Laurentien presenteerden de kinderen ideeën om als staalbedrijf het beste tot innovaties te kunnen komen.

TU Delft student wint Tata Steel Afstudeerprijs voor werktuigbouwkunde en materiaalkunde

04 december 2015

Frederik van Loock, voormalig student Lucht- en Ruimtevaart aan de Technische Universiteit Delft, mag zich de nieuwe winnaar van de Tata Steel Prijs voor Werktuigbouwkunde en Materiaalkunde noemen. Hij wint deze Jong Talent Afstudeerprijs voor zijn onderzoek naar nieuwe piëzo-elektrisch composietmaterialen.

Record aantal inschrijvingen voor bedrijfsschool na open dag

03 december 2015

De open dag op de Academy, de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden, was met 600 bezoekers wederom een groot succes. Na deze editie hebben zich zelfs een record aantal potentiële leerlingen ingeschreven voor de BBL opleidingen.

Tata Steel plaatst monitoren voor onderzoek preventie stofoverlast

02 december 2015

Tata Steel in IJmuiden heeft als proef op een aantal locaties op en in de omgeving van zijn bedrijfsterrein monitoren geplaatst die moeten helpen inzicht te krijgen in de verspreiding van stof. Tata Steel hoopt aan de hand hiervan de overlast van stof in de omgeving van het bedrijf te kunnen terugdringen. Het gaat om stof dat incidenteel op auto’s en huizen in Wijk aan Zee terechtkomt.

Megaproject zonnepanelen bij Tata Steel in IJmuiden

18 november 2015

Tata Steel in IJmuiden gaat het grootste dakgebonden zonnepanelenproject van Nederland realiseren. Het is zelfs een van de grootste projecten in zijn soort ter wereld. Samen met het bedrijf Pure Energie gaat Tata Steel de komende twee jaar op zijn fabrieksterrein een dakoppervlak van in totaal 25 hectare voorzien van 80.000 zonnepanelen, met een totale capaciteit van 22 MW.

Nieuwe Raad van Kinderen op bezoek bij Tata Steel

16 november 2015

De nieuwe Raad van Kinderen heeft vandaag een bezoek gebracht aan Tata Steel in IJmuiden. De leerlingen maakten een rondrit over het 750 hectare grote terrein, van de eigen zeehaven waar enorme schepen met grondstoffen worden gelost tot de Hoogovens, waar het vloeibare ruwijzer van 1.500 graden Celsius in torpedowagons wordt getapt tot de rollen staal die klaar staan voor transport naar de klanten.

Diederik Samsom op bezoek bij bedrijfsschool van Tata Steel

13 november 2015

“Het is mooi om te zien hoe enthousiast jonge mensen hier bezig zijn en te weten hoe snel zij straks inzetbaar zijn binnen het bedrijf” aldus Diederik Samsom.

Technische trainees starten in internationale verbeterprogramma’s

11 november 2015

De nieuwe groep technisch trainees wacht een mooie taak. Zij kunnen direct aan de slag binnen de verbeterprogramma’s. Na het succes van de eerdere traineeships kan ook deze groep van 13 academen starten als Improvement Consultant.

Open dag bij bedrijfsschool Tata Steel

02 november 2015

Op dinsdag 24 november opent de Academy, de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden, de deuren voor jongeren die interesse hebben in een uitdagende carrière in de techniek. Leerlingen, praktijkbegeleiders en docenten van de Academy verstrekken dan informatie over de opleidingen aan de bedrijfsschool en de carrièremogelijkheden binnen ons bedrijf.

Beleef Tata Steel door de ogen van de bezoekers

27 oktober 2015

Bekijk hoe de bezoekers van de Open Dag Tata Steel met ons beleefd hebben. Ruim 3.000 mensen hebben een bezoek gebracht aan de open dag bij Tata Steel in IJmuiden. Tijdens de trein- en busritten over het 750 hectare grote bedrijfsterrein en bij het bezoek aan de verschillende informatiestands, hebben de bezoekers een goed beeld gekregen van wat er allemaal bij komt kijken om staal te maken.

Financieel talent kan kiezen: Zuidas of staal

13 oktober 2015

Waarom jouw carrière als financiële acadeem beginnen bij een internationale staalproducent in plaats van kiezen voor een functie bij een van de grote banken of accountantskantoren in het zakendistrict in Amsterdam? Een logische vraag met een verrassend antwoord!

Nieuwe Raad van Kinderen bij Tata Steel

12 oktober 2015

Tata Steel heeft vandaag een nieuwe Raad van Kinderen geïnstalleerd. Een groep van 20 leerlingen van groepen 6 tot en met 8 van basisscholen De Klipper, De Zefier, Origon en Het Kompas uit IJmuiden gaat Tata Steel adviseren.

Geslaagde open dag Tata Steel

10 oktober 2015

Ruim 3.000 mensen hebben vandaag een bezoek gebracht aan de open dag bij Tata Steel in IJmuiden, veelal inwoners van de IJmond regio. Tijdens de trein- en busritten over het 750 hectare grote bedrijfsterrein hebben de bezoekers een goed beeld gekregen van wat er allemaal bij komt kijken om staal te maken.

Clusius College winnaar techniekcompetitie Tata Steel

08 oktober 2015

600 derdejaars leerlingen van 20 VMBO-scholen uit Noord-Holland hebben dit jaar deelgenomen aan de techniekcompetitie Check de Techniek van Tata Steel. Leerlingen van het Clusius College uit Schagen hebben de meeste punten verzameld en hebben daarmee dit jaar de eerste prijs in de wacht gesleept.

Tata Steel boekt vooruitgang met reductie verlichting

05 oktober 2015

Tata Steel neemt op zaterdag 24 oktober weer deel aan het Nacht van de Nacht evenement, waarbij landelijk aandacht wordt gevraagd voor het reduceren van nachtelijke verlichting. Die avond wordt de verlichting op het terrein van Tata Steel zo veel mogelijk afgeschakeld, vanzelfsprekend alleen waar dat veilig kan. Sinds de vorige editie van de Nacht van de Nacht heeft Tata Steel in IJmuiden op diverse gebieden vooruitgang geboekt met het structureel reduceren van de verlichting op het terrein.

Tata Steel sponsort studiebeurzen Topmaster opleiding Nanoscience Rijksuniversiteit Groningen

02 oktober 2015

Tata Steel sponsort twee studiebeurzen voor de Topmaster opleiding Nanoscience van de Rijksuniversiteit Groningen. Debashish Bhattacharjee, Tata Steel Group Director Research and Development en Jan de Jeu, vice-voorzitter van het college van bestuur van de RUG ondertekenden de overeenkomst op dinsdag 29 september 2015.

Veel animo voor open dag: ’Beleef Tata Steel’

22 september 2015

In twee weken tijd hebben zich al meer dan 1.000 personen aangemeld om op zaterdag 10 oktober een bezoek te brengen aan Tata Steel. Op die dag opent het staalbedrijf onder het motto ‘Beleef Tata Steel’ de deuren.

Talent development event voor engineers

16 september 2015

Vandaag vond de eerste van drie Meet & Greet events plaats, georganiseerd door de HR afdeling Talent & Performance Management.

Open deuren tijdens ’Beleef Tata Steel’

07 september 2015

Op zaterdag 10 oktober heet Tata Steel van 10.00 tot 16.00 uur zijn buren welkom tijdens het ’Beleef Tata Steel’ evenement. Bewoners uit de regio en overige geïnteresseerden kunnen per bus of trein een rondrit maken over het terrein van het staalbedrijf. Er zijn stands met uitleg over de processen en producten van Tata Steel.

Door nieuw traineeship wordt verbeteren nog breder aangepakt

02 september 2015

Deze groep trainees, die op 1 september in het nieuwe Business Traineeship zijn gestart, mogen zich binnen heel Europa over complexe verbeterprojecten gaan buigen. Een beproeft concept dat nu in een breder werkveld dan alleen techniek wordt uitgevoerd.

60 nieuwe leerlingen bedrijfsschool Tata Steel

31 augustus 2015

Deze week starten 20 leerlingen werktuigbouwkunde hun tweejarige MBO-opleiding aan de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden. Twee groepen leerlingen procestechniek en elektrotechniek gingen hen de afgelopen weken al voor. De 60 leerlingen leggen op de Academy van Tata Steel de basis voor een boeiende en uitdagende carrière in de techniek.

Onderwijsinspectie prijst bedrijfsschool

25 augustus 2015

"Een solide opleiding waar de student centraal staat, sterk praktijkgericht en een zeer doelmatige inrichting van het programma." aldus de onderwijsinspectie in het rapport wat naar aanleiding van de audit is opgemaakt.

Volop kansen met leerwerk trajecten

17 augustus 2015

De schoolvakanties zijn afgelopen, wat betekent dat op de bedrijfsschool van Tata Steel weer nieuwe klassen beginnen. Terwijl deze 60 nieuwe collega’s verwelkomd worden, gaat de werving voor de volgende klassen in vol tempo door.

Schonere locomotieven bij Tata Steel

28 juli 2015

Door aanpassingen aan de locomotieven zal de uitstoot veroorzaakt door het treinverkeer op de site van Tata Steel in IJmuiden voor het einde van het jaar met 30 tot 40% afnemen.

Nieuwe technische trainees starten met verbeteren

02 juli 2015

Mark Denys heeft de aftrap voor de start van een nieuwe lichting binnen het Technisch Traineeship gegeven. Een officieel welkomstmoment voor de zeven jonge talenten die als Improvement Consultant gaan werken binnen de verbeterprogramma’s.

EU-subsidie voor duurtest nieuw proces ruwijzerproductie

01 juli 2015

De Europese Unie heeft 7,4 miljoen euro subsidie toegekend voor een duurtest met het nieuwe proces om ruwijzer te maken dat bij Tata Steel in IJmuiden wordt ontwikkeld.

Meer vacatures voor mbo vakmensen

23 juni 2015

De afgelopen periode zien wij steeds vaker mogelijkheden voorbij komen voor vakmensen met een mbo achtergrond. De verwachting is dat die trend doorzet. Voor wie is dit interessant?

Leerlingen bedrijfsschool Tata Steel maken bunkerdeur

16 juni 2015

Een groep leerlingen van de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden werkt momenteel aan het vervaardigen van een stalen deur voor een bunker uit de Tweede Wereldoorlog.

Nieuw stalen dak voor reactor in Tsjernobyl

04 juni 2015

Tata Steel-dochteronderneming Kalzip bouwt momenteel een nieuwe, stalen overkapping voor de kernenergiecentrale in Tsjernobyl. De buitenste laag van de overkapping bestaat uit stalen dakbekleding van Kalzip en helpt de omgeving beschermen tegen radioactieve besmetting.

Meer Traineeships en Young Graduate Programma’s voor hoog opgeleide starters

02 juni 2015

Ben jij academisch talent met maximaal 3 jaar werkervaring? Goed nieuws, dan kan jij bij Tata Steel naast het Technisch Traineeship nu ook starten in een Business Traineeship of in een Young Graduate Programma.

Direct inzicht in interim opdrachten bij Tata Steel

19 mei 2015

Met een actueel inzicht in de interim mogelijkheden en een vereenvoudigd administratief proces heeft Tata Steel een aantal belangrijke verbeteringen doorgevoerd voor zzp’ers en leveranciers die geïnteresseerd zijn in het vervullen van interim opdrachten.

Minder geluid van Tata Steel

18 mei 2015

Tata Steel bouwt een nieuw hoogspanningsverdeelstation. Daardoor zal de hoeveelheid geluid afkomstig van deze installatie eind dit jaar afnemen. Deze ontwikkeling maakt deel uit van onze inspanningen om de impact van de bedrijfsprocessen op onze omgeving te minimaliseren.

Symposium - The young professional of tomorrow

29 april 2015

Vrijdagmiddag 22 mei zal het jaarlijkse Magneet Symposium plaatsvinden. Thema van dit jaar is "The young professional of tomorrow". Door onder andere de continuerende globalisering zien we dat de vaardigheden die young-professionals nodig hebben om succesvol te worden, aan het veranderen zijn.

Speciale techniekdag voor meiden

28 april 2015

Vandaag hebben 175 meiden uit groep 8 en de brugklas van scholen uit de regio een bezoek gebracht aan Tata Steel in IJmuiden. Het staalbedrijf organiseerde speciaal voor hen een Girls’ Day, die erop is gericht om meisjes te laten ervaren hoe boeiend het is om met techniek te werken.

Medewerkers Tata Steel brengen ruim 7.500 euro bijeen voor KWF

28 april 2015

Medewerkers van Tata Steel in Nederland hebben ruim 7.500 euro ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. Hans Fischer, directeur van Tata Steel in IJmuiden en Chief Technical Officer van Tata Steel in Europa, heeft Annebel Schipper van KWF Kankerbestrijding twee cheques overhandigd van in totaal 7.561 euro.

Astronomen helpen Tata Steel bij kwaliteitscontrole

15 april 2015

Technieken uit de sterrenkunde gaan helpen bij de kwaliteitscontrole van plaatstaal. Gisteren ondertekenden Tata Steel en de Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie (NOVA) een samenwerkingsovereenkomst. Dat gebeurde op de Hannover Messe in het bijzijn van minister Kamp van Economische Zaken.

Nieuwe groep Leerling Procesoperators van start

10 april 2015

“Binnen twee jaar zijn jullie gediplomeerde vak professionals” met die woorden sprak Rolf Deen, Manager Learning, Training & Education zijn vertrouwen afgelopen dinsdag uit richting de 20 nieuwe collega’s Procestechniek.

Energiebesparing bij Tata Steel

08 april 2015

Tata Steel in IJmuiden is er in 2014 in geslaagd de hoeveelheid energie die nodig is voor het produceren van een ton staal met 2,2% te verminderen ten opzichte van 2013. "Sinds 1990 hebben we de hoeveelheid energie voor het maken van een ton staal met ruim 31% gereduceerd", aldus Hans van den Berg, directeur Manufacturing Iron & Steel bij Tata Steel in IJmuiden.

Vestiging Randstad Uitzendbureau bij Tata Steel

03 april 2015

Voor het coördineren van al het tijdelijke werk op uitzendbasis, werkt Tata Steel sinds afgelopen maart samen met Randstad Uitzendbureau. Met de komst van een speciale inhouse vestiging van Randstad bij Tata Steel, kan iedereen die op zoek is naar tijdelijk uitzendwerk bij Tata Steel vanaf nu hier terecht.

Earth Hour bij Tata Steel in IJmuiden

17 maart 2015

Tata Steel in IJmuiden neemt op zaterdag 28 maart a.s. deel aan Earth Hour, de actie waarmee wereldwijd om aandacht voor energiebesparing wordt gevraagd.

Leerlingen Tata Steel bouwen skelters voor scholen

12 maart 2015

Negentien eerstejaarsleerlingen werktuigbouwkunde van onze bedrijfsschool zijn momenteel druk in de weer met het bouwen van skelters voor basisscholen in de regio.

5 vragen over de beroepsopleiding Procestechniek

12 februari 2015

Met regelmaat krijgen wij vragen van leerlingen die interesse hebben in de opleiding tot Procesoperator. Zowel leerlingen met een achtergrond van vmbo- als havo- niveau, Hier het antwoord op de vijf meest gestelde vragen:

Tata Steel steunt KWF

12 februari 2015

Medewerkers van Tata Steel in IJmuiden zamelen geld in voor KWF Kankerbestrijding. Dat gebeurt in het kader van Founder’s Day. Wereldwijd zetten medewerkers van Tata bedrijven zich op 3 maart in voor goede doelen. Daarmee herdenken ze de geboortedag -3 maart 1839- van de oprichter, Jamsetji Nusserwanji Tata.

Top technische studenten ontdekken Tata Steel

12 februari 2015

Ondergedompeld worden in de wereld van staal en een unieke kijk in de keuken krijgen bij één van de grootste staalproducenten van Europa. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten van de Business Course op donderdag 12 en vrijdag 13 februari.

Heb jij al gestemd op jouw Ingenieur van het Jaar 2015?

12 februari 2015

Welke ingenieur mag zich van jou Ingenieur van het Jaar 2015 gaan noemen en welke ingenieursoplossing verdient het om dit jaar De Vernufteling te winnen?

Tata Steel lanceert 100ste nieuwe product

12 februari 2015

Met de introductie van het 100ste nieuwe staalproduct heeft Tata Steel een mijlpaal bereikt in de transformatie van zijn Europese productportfolio. Deze week brengt Tata Steel een innovatief en sterker staalproduct op de markt, Celsius® 420, waarmee de constructietijd van gebouwen kan worden verkort en waarmee lichtere constructies kunnen worden gerealiseerd.

Open dag op de Academy van Tata Steel

12 februari 2015

Op dinsdag 20 januari is er een open dag op de Academy van Tata Steel in IJmuiden. Jongeren met belangstelling voor werken in de techniek krijgen dan informatie over de opleidingen aan onze bedrijfsschool en de carrièremogelijkheden in ons staalbedrijf.

Meet the Masters: Inspirerend en waardevol

12 februari 2015

De CEO van Tata Steel in Europe interviewen en je vastbijten in de dagelijkse uitdagingen van een staalfabriek. Dit waren de belangrijkste ingrediënten van het evenement voor studenten "Meet the Masters". Afgaand op de feedback van de aanwezige studenten een waardevol evenement.

Meer werkervaringsplaatsen voor Wajongers

12 februari 2015

Als Wajonger kan je hier gedurende een aantal maanden werkervaring op komen doen om straks die betaalde baan op de arbeidsmarkt te kunnen vinden.

Meet & Greet voor opleiding Procestechniek

12 februari 2015

Wat doet een Procesoperator bij Tata Steel nu precies hoe ziet de opleiding eruit en wat is de verhouding leren en werken? Deze vragen, maar ook allerlei vragen over de opleiding worden beantwoord tijdens de Meet & Greet.

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Disclaimer - Privacy verklaring - Cookiebeleid

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2018

Volg ons