Bedrijfsschool Tata Steel beste MBO-instelling van Nederland

09-06-2016

De opleiding tot operator aan de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden is volgens de studenten de beste van Nederland, zo blijkt uit de JOB Monitor, een tweejaarlijks onderzoek onder duizenden MBO-studenten in Nederland. De leerlingen en cursisten die een beroepsopleiding aan de Academy van Tata Steel volgen beoordelen de kwaliteit van het onderwijs met een 8. Daarmee scoort de eigen bedrijfsschool van Tata Steel bijna drie punten hoger dan het landelijk gemiddelde.

Trots op de waardering

Jaarlijks starten zo'n 80 jongeren met een opleiding procestechniek aan de Academy van Tata Steel. De opleiding wordt al jaren verzorgd in nauwe samenwerking met het ROC Nova College in Beverwijk. “We zijn enorm trots op het feit dat onze bedrijfsschool zo goed wordt gewaardeerd door de leerlingen”, aldus Jeroen Klumper, manager van de Academy van Tata Steel. “De kwaliteit van ons onderwijs blijkt ook uit het hoge slagingspercentage. Maar liefst 88% van de leerlingen weet onze MBO-opleidingen succesvol af te ronden. Het gemiddeld landelijk slagingspercentage is 65%”, aldus Klumper. 

Passie voor techniek

Tata Steel biedt jongeren met een passie voor techniek veel mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Aan de Academy van Tata Steel worden diverse landelijk erkende technische opleidingen aangeboden: procestechniek (MBO-3), werktuigbouw (MBO-4) en elektrotechniek (MBO-4). De opleidingen zijn toegankelijk voor iedereen met een VMBO-diploma (Kader, Gemengde of Theoretische Leerweg) of met een overgangsbewijs Havo3-Havo4, met vanzelfsprekend voldoendes voor natuurkunde en wiskunde in het vakkenpakket. De twee- en vierjarige opleidingen van Tata Steel bestaan uit een aantrekkelijke combinatie van werken en leren. Tata Steel neemt de kosten van de opleiding volledig voor zijn rekening en de leerlingen ontvangen vanaf de eerste dag een salaris. Het opdoen van veel concrete praktijkervaring, de persoonlijke begeleiding van docenten en mentoren en de doorgroeimogelijkheden spreken veel jongeren aan. 

Voor meer informatie over en inschrijven voor de opleidingen: www.tatasteeljobs.nl/leerlingen.

Deel of mail

Nieuws 2016

Raad van Kinderen Tata Steel presenteert bevindingen aan directie

06 december 2016

Onder begeleiding van prinses Laurentien heeft de Raad van Kinderen van Tata Steel vandaag zijn bevindingen gepresenteerd aan de directie van het staalbedrijf in IJmuiden. De Raad van Kinderen heeft zich beziggehouden met het thema duurzame inzetbaarheid. In hun presentatie gaven ze antwoord op de vraag wat mensen nu en in de toekomst nodig hebben om fijn te kunnen werken en hoe Tata Steel daarvoor kan zorgen. De kinderen komen uit groep 8 van de Franciscus School in IJmuiden.

Staatssecretaris Dekker bezoekt bedrijfsschool Tata Steel

06 december 2016

“Tata Steel levert een flinke bijdrage aan de opleiding van honderden jonge mensen uit de regio. Mooi om te zien hoe jongeren hier alles leren over elektrotechniek, procestechniek en werktuigbouwkunde, een mbo-diploma binnenhalen en hun kennis daarna ook nog eens direct kunnen toepassen in het bedrijfsleven,” aldus Staatssecretaris Dekker.

Simultaanschaak voor basisscholen in Telstar stadion

05 december 2016

Tata Steel organiseert op woensdag 18 januari in het kader van het Tata Steel Chess Tournament traditiegetrouw een schaaksimultaan voor basisscholen in het Telstar stadion. In een echt voetbalstadion schaken tegen en tips krijgen van onder meer grootmeester Hans Böhm is bijzonder. Scholen kunnen zich nu aanmelden voor deze schaaksimultaan.

Stalen overkapping voor Tsjernobyl opgeleverd

02 december 2016

Afgelopen week is een enorme stalen overkapping over een afstand van zo’n 300 meter over de ontplofte kernreactor in Tsjernobyl geschoven. Het gevaarte van 29.000 ton, wat met een hoogte van 108 meter hoog hoger dan het Vrijheidsbeeld, is 258 meter breed en 162 meter diep en is gemaakt met behulp van Kalzip, een dochteronderneming van Tata Steel.

Record aantal inschrijvingen voor bedrijfsschool na open dag

24 november 2016

De open dag op de Academy, de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden, was met 600 bezoekers wederom een groot succes. Direct na de open dag is het oude record van afgelopen jaar met 40% verbeterd en hebben meer dan 100 potentiële leerlingen zich ingeschreven voor de verschillende BBL opleidingen.

Tata Steel ontvangt IJmond Duurzaamheids Award

16 november 2016

De Omgevingsdienst IJmond reikte afgelopen dinsdag de IJmond Duurzaam Award uit aan Tata Steel vanwege de combinatie van maatregelen die Tata Steel heeft genomen om een duurzaam beleid te voeren.

Vaste Kamercommissie OC&W bezoekt Academy Tata Steel

14 november 2016

De Vaste Kamercommissie van OC&W heeft vandaag een bezoek gebracht aan de Academy van Tata Steel. De commissieleden toonden veel belangstelling voor het feit dat de bedrijfsschool van Tata Steel eerder dit jaar tot Nederlands beste MBO-opleiding voor technisch onderwijs is gekozen.

Open dag bedrijfsschool Tata Steel

08 november 2016

Op dinsdag 22 november kunnen jongeren met een passie voor werken in de techniek tijdens een Open Dag van 15.00 tot 20.30 uur kennismaken met de opleidingsmogelijkheden aan de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden. Leerlingen, praktijkbegeleiders en docenten van de Academy van Tata Steel vertellen over de opleidingen en de vele carrièremogelijkheden bij het staalbedrijf. Van de medewerkers in de fabrieken en installaties is de helft ooit begonnen op de bedrijfsschool. Het slagingspercentage aan de Academy bedraagt 88% (tegen een landelijk gemiddelde op het MBO van 65%). In juni bleek uit onderzoek onder duizenden MBO-studenten dat de bedrijfsschool van Tata Steel de best gewaardeerde MBO-instelling van Nederland is.

Nieuwe Regionale Staalagenda Tata Steel

03 november 2016

Tata Steel heeft vandaag de nieuwe Regionale Staalagenda gepubliceerd. Hans van den Berg, directeur Tata Steel in IJmuiden, overhandigde gisteravond het eerste exemplaar aan gedeputeerde Jaap Bond (Economische Zaken) van de Provincie Noord-Holland. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst bij Tata Steel over de kracht van de IJmond. De Regionale Staalagenda geeft de visie en ambities van Tata Steel weer waar het gaat om het raakvlak tussen het staalbedrijf en de omgeving. Daarbij komen onderwerpen als concurrentiekracht, circulaire economie, duurzame energie en leefbaarheid aan de orde.

Tata Steel wint Ster van de Nacht prijs

02 november 2016

Zaterdag 29 oktober was het de 12e Nacht van de Nacht. Tijdens een provinciaal evenement in Nationaal Park Zuid-Kennemerland hebben we uit handen van de provincie Noord-Holland een Ster van de Nachtprijs 2016 gewonnen.

Duurzame winst programma krijgt versterking van nieuwe lichting technisch trainees

13 oktober 2016

In het bijzijn van Annemarie Manger, Director Engineering bij Tata Steel in Europe, hebben wij een nieuwe groep van 11 technisch trainees officieel welkom kunnen heten. De trainees zijn van start gegaan als improvement consultant op verschillende verbeterprojecten binnen Max in Maintenance, Customer Value Mix, Customer Value Operations en Cost Liquid Steel. Allemaal onderdeel van het Duurzame Winst programma.

Tata Steel neemt deel aan Nacht van de Nacht

10 oktober 2016

Tata Steel dimt op 29 oktober ’s avonds de verlichting op de site in IJmuiden, als onderdeel van de landelijke actie Nacht van de Nacht. Met deze actie wordt aandacht gevraagd voor het reduceren van nachtelijke verlichting. Tata Steel schakelt die avond de verlichting zo veel mogelijk uit, waar dat veilig kan. Tata Steel blijft onverminderd werken aan het structureel reduceren van de verlichting op het terrein. Inmiddels is op zo’n 65% van het 750 hectare grote terrein de wegverlichting met tweederde verminderd. En aan de hand van een duurtest met LED-verlichting wordt gekeken of daarmee de lichtuitstoot in de toekomst nog verder kan worden gereduceerd.

Nieuw traineeship biedt kansen aan jonge hbo technici

05 oktober 2016

Sinds kort is Tata Steel een nieuw traineeship gestart. In dit programma worden jonge technische hbo’ers klaargestoomd voor de volgende carrièrestap. Resultaten neer zetten in verbeterprogramma’s binnen onderhoud en tegelijkertijd werken aan je eigen ontwikkelingen. Arne Hoogervorst, Manager Maintenance programma bij Tata Steel legt uit wat dit traineeship inhoudt.

Tata Steel investeert in Warmbandwalserij in IJmuiden

03 oktober 2016

Technici van Tata Steel bouwen momenteel in de Warmbandwalserij een nieuwe, zwaardere haspel voor het oprollen van het in deze fabriek gewalste staal. Het grotere vermogen van dit nieuwe installatieonderdeel stelt Tata Steel in staat om dikker hogesterktestaal te produceren (tot wel 2,5 cm dik). Daarmee richt het staalbedrijf zich met name op de sector ‘Lifting & Excavating’, bestaande uit producenten van grote grondverzet- en mijnbouwvoertuigen en hijskranen. Tata Steel investeert ruim 30 miljoen euro in dit project. De nieuwe haspel moet in januari 2017 operationeel zijn.

Tata Steel vernieuwt HIsarna-installatie in aanloop naar duurproef

29 september 2016

Bij Tata Steel in IJmuiden wordt op dit moment druk gewerkt aan het vernieuwen van de HIsarna-installatie. HIsarna is een alternatieve technologie voor het maken van vloeibaar ruwijzer. Als de technologie succesvol kan worden ontwikkeld, kan in de toekomst staal worden gemaakt met minimaal 20% minder CO2-uitstoot en een 20% lager energiegebruik.

De Magneet zegt “chess”

26 september 2016

De Magneet – de club van jonge professionals bij Tata Steel – zet dit jaar zijn tanden in het Tata Steel Chess Tournament. Een uitgelezen kans om je als ‘young professional’ verder te ontwikkelen door mee te helpen dit evenement te organiseren. De Magneetleden gaan zich bezighouden met evenementen voor lokale ondernemers, medewerkers en politici. Ook hopen ze met HR een evenement te organiseren om talenten van buiten in Tata Steel te interesseren.

600 leerlingen strijden om techniekprijs Tata Steel

21 september 2016

Maar liefst 600 derdejaarsleerlingen van 20 VMBO-scholen uit heel Noord-Holland hebben deelgenomen aan de Check de Techniek competitie bij Tata Steel in IJmuiden. De aankomende technici kregen allereerst een rondleiding over de site van het staalbedrijf. Daarna mochten ze hun technische kennis etaleren aan de hand van diverse praktijkopdrachten. Tevens werd hun een aantal technische vraagstukken voorgelegd. Leerlingen van het Huygens College uit Heerhugowaard hebben de meeste punten verzameld en hebben daarmee dit jaar de eerste prijs in de wacht gesleept. De prijs werd uitgereikt door Jeroen Klumper, manager van de Academy van Tata Steel.

106 landelijk erkende MBO diploma's uitgereikt

20 september 2016

Op 15 september werd aan 66 leerlingen van de richtingen werktuigbouw, elektrotechniek en procestechniek aan de bedrijfsschool van Tata Steel een MBO-3 diploma uitgereikt. Dit betekende voor hen de formele overstap van leerling naar Tata Steel medewerker. Ook ontvingen 40 medewerkers, waaronder een groot aantal jonge vaklieden van de HTD, het MBO-4 diploma, dat ze naast hun werk hebben behaald.

Tata Steel verwelkomt 2e lichting Business Trainees

19 september 2016

In september is de tweede lichting Business Trainees van start gegaan. De trainees gaan direct starten op diverse projecten binnen Sales & Marketing, Supply Chain, Global It Services en Procurement. De trainees gaan projecten uitvoeren in blokken van 6 maanden waarbij ze de kans krijgen om verschillende afdelingen te leren kennen en een breed netwerk op te bouwen binnen ons bedrijf.

Nieuw ontwikkelprogramma biedt kansen aan jonge hbo technici

15 september 2016

Sinds kort is Tata Steel een nieuw ontwikkelprogramma gestart. In dit programma worden jonge technische hbo’ers klaargestoomd voor de volgende carrièrestap. Resultaten neer zetten in verbeterprogramma’s binnen onderhoud en tegelijkertijd werken aan je eigen ontwikkelingen. Arne Hoogervorst, Manager Maintenance programma bij Tata Steel legt uit wat dit programma inhoudt.

Nieuwe kooksgashouder bij Tata Steel in IJmuiden

15 september 2016

Bij Tata Steel in IJmuiden wordt op vrijdag 16 september de eerste paal geslagen voor de bouw van een nieuwe kooksgashouder. Daarin wordt het kooksgas van de twee Kooks- en Gasfabrieken op de site opgevangen alvorens het via een pijpleiding over het terrein wordt getransporteerd naar de Warmbandwalserij. Daar wordt het ingezet om de plakkenovens te stoken, hetgeen gebruik van aardgas uitspaart.

Eerste natuurexcursie bij Tata Steel in IJmuiden

12 september 2016

Een groep van 35 omwonenden van Tata Steel kreeg zondagochtend 11 september jl. de primeur. Ze namen deel aan de allereerste natuurexcursie bij het staalbedrijf in IJmuiden. Boswachters Ronald Slingerland en Evert-Jan Woudsma van PWN gaven op drie locaties vol enthousiasme uitleg over de flora en fauna op het terrein.

Tata Steel is één van de tien finalisten voor titel Nationaal Icoon

08 september 2016

De tien finalisten voor de titel van Nationaal Icoon zijn bekend. Het betreft baanbrekende, innovatieve technologieën in bijvoorbeeld de energie-, voedsel- en watervoorziening, de gezondheidszorg en de mobiliteit. De innovaties dragen bij aan biodiversiteit, ecologie en duurzaam gebruik van grondstoffen. Wij zijn trots dat Tata Steel één van de finalisten is!

Nieuwe opslaghal rollen staal bij Tata Steel in IJmuiden

06 september 2016

Tata Steel gaat op de site in IJmuiden een ultramoderne opslaghal voor rollen staal bouwen. Het staalbedrijf is inmiddels begonnen met de voorbereidingen. Met dit project is een investering van 18 miljoen euro gemoeid. Naar verwachting start de verzending van rollen staal uit de nieuwe hal in de eerste helft van 2018.

Bedrijfsschool Tata Steel verwelkomt 64 nieuwe leerlingen

30 augustus 2016

Een groep van 64 nieuwe leerlingen is begonnen aan de technische opleidingen aan de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden. De groep bestaat uit 20 leerlingen Procestechniek, 22 leerlingen Werktuigbouw en 22 leerlingen Elektrotechniek. De opleidingen aan de Academy van Tata Steel zijn onverminderd populair onder jongeren met een passie voor techniek. Eerder dit jaar werd de bedrijfsschool van het staalbedrijf nog uitgeroepen tot best gewaardeerde MBO-opleiding van Nederland.

Natuurexcursie bij Tata Steel in IJmuiden

11 augustus 2016

Op zondag 11 en zondag 25 september organiseren Tata Steel en PWN speciaal voor omwonenden van 10.00 tot 12.00 uur een exclusieve excursie door de natuur op het terrein van het staalbedrijf. Op een aantal locaties wordt met een boswachter van PWN een wandeling gemaakt door onder meer natte duinvalleien en meer dan 100 jaar oud bos. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Helikoptervlucht met BestGraduate winnaar van Tata Steel

22 juli 2016

De beste manier om ons 750 ha metende bedrijfsterrein te ervaren is vanuit de lucht. Lydwien Mathijssen heeft dit als BestGraduate winnaar van Tata Steel tijdens een exclusieve helikoptervlucht kunnen meemaken. Tijdens deze vlucht was de 20 kilometer omtrek in no-time afgelegd.

Raad van Kinderen opent Automotive Testbaan bij Tata Steel

20 juli 2016

De Raad van Kinderen heeft samen met Guido Bockting, HR Directeur van Tata Steel, de nieuwe Automotive Testbaan geopend.

Grote investering in productie hogesterktestaal

19 juli 2016

Met het slaan van de eerste paal heeft Hans Fischer, CEO van Tata Steel in Europa, het startsein gegeven voor de bouw van een nieuwe continugietmachine bij de Staalfabriek van het bedrijf in IJmuiden. Met deze uitbreiding kan Tata Steel nog meer soorten hogesterktestaal produceren, waaronder zogenaamde advanced high strength steels en ultra high strength steels.

Meer vacatures voor mbo vakmensen

18 juli 2016

De afgelopen periode zien wij steeds vaker mogelijkheden voorbij komen voor vakmensen met een mbo achtergrond. De verwachting is dat die trend doorzet. Voor wie is dit interessant?

Tata Steel verlengt samenwerking Telstar

18 juli 2016

Tata Steel gaat ook in het nieuwe voetbalseizoen samen met Telstar speciale activiteiten organiseren voor jongeren in de IJmond. Tata Steel steunt onder meer het Telstar Thuis in de Wijk / Playing for Success programma en diverse jeugdclinics. Vandaag hebben Hans van den Berg (directeur Tata Steel in IJmuiden) en Steef Hammerstein (commercieel directeur Telstar) bij Tata Steel het samenwerkingscontract ondertekend.

Aankondiging strategie voor de Europese ondernemingen

08 juli 2016

Het bestuur van Tata Steel Ltd kondigt vandaag de ontwikkelingen voor de strategie voor de verdere vooruitgang van de Europese ondernemingen aan.

Scholierenrally met ligfietsen Tata Steel door duinen

24 juni 2016

Leerlingen van zeven middelbare scholen hebben deze week in de duinen rond Wijk aan Zee deelgenomen aan de Sunrider Rally van Tata Steel. Een team van het Regius College uit Schagen heeft de innovatieprijs gewonnen. Leerlingen van het Felisenum uit Velsen-Zuid zijn winnaars van de designprijs en een team van de Academy van Tata Steel heeft de rally gewonen.

Knappe prestatie van BestGraduate winnaar van Tata Steel

22 juni 2016

Afgelopen vrijdag heeft Lydwien Mathijssen voor Tata Steel gestreden om de titel Best Graduate 2016. Lydwien is na een selectie uit 1.600 CV’s en 3 intensieve selectieronden door Tata Steel gekozen en heeft zeer sterk gepresteerd. Als BestGraduate winnaar van Tata Steel zal Lydwien als gast van Govert Kockelkoren, Director Manufacturing Rolling & Coating, een exclusieve rondleiding in de fabrieken in IJmuiden ontvangen.

Tata Steel wint Werf& Award voor succesvolle strategie van Leerlingenwerving

20 juni 2016

De Werf& Award voor meest impactvolle case in de categorie ‘Arbeidsmarktcommunicatie’ is gewonnen door Tata Steel. De vakjury heeft de case voor de strategie ten behoeve van Leerlingenwerving voor de bedrijfsschool beloond met de eerste prijs.

Leerlingen Tata Steel maken unieke skelters voor basisscholen

14 juni 2016

Leerlingen werktuigbouwkunde van de bedrijfsschool van Tata Steel hebben vier unieke skelters vervaardigd voor basisscholen in de regio. Dat is het concrete resultaat van de praktijkopdracht waar ze enkele maanden aan hebben gewerkt. Daarbij werden ze niet alleen op het technisch vlak uitgedaagd.

Tata Steel bespaart energie met groot isolatieproject

13 juni 2016

Tata Steel heeft een twee jaar durend isolatieproject voltooid, waarmee op jaarbasis 42 miljoen KWh aan energie wordt bespaard. Dat komt overeen met het jaarlijks verbruik van zo’n 10.500 huishoudens. De energiebesparing is gerealiseerd door het extra isoleren van alle ruwijzermengers, de 400 ton zware torpedovormige wagons waarmee vloeibaar ruwijzer van de Hoogovens naar de Staalfabriek wordt vervoerd.

Bedrijfsschool Tata Steel beste MBO-instelling van Nederland

09 juni 2016

De opleiding tot operator aan de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden is volgens de studenten de beste van Nederland, zo blijkt uit de JOB Monitor, een tweejaarlijks onderzoek onder duizenden MBO-studenten in Nederland. De leerlingen en cursisten die een beroepsopleiding aan de Academy van Tata Steel volgen beoordelen de kwaliteit van het onderwijs met een 8. Daarmee scoort de eigen bedrijfsschool van Tata Steel bijna drie punten hoger dan het landelijk gemiddelde.

Tata Steel start met Raad van Studenten

07 juni 2016

In samenwerking met de In(terns) for Steel, het netwerk voor stagiairs en afstudeerders, heeft op vrijdag 27 mei de allereerste bijeenkomst van de Raad van Studenten plaatsgevonden. Onder leiding van Mark Denys, Directeur Technical van Tata Steel Strip Mainland Europe, is de eerste editie van dit adviesorgaan gestart.

Succesvolle Inhousedagen bij Tata Steel

01 juni 2016

In een dag een kijkje in de keuken nemen bij Tata Steel? Dat is wat de deelnemers aan de Inhousedagen op donderdag 26 mei hebben kunnen doen. Wij kunnen stellen dat de dagen zeer succesvol zijn geweest. De eerste kandidaten zijn zelfs al in procedure voor onze lopende vacatures!

Rijke biodiversiteit in natuur bij Tata Steel

25 mei 2016

Tata Steel en natuurbeheerder PWN gaan samen de biodiversiteit versterken op het terrein van Tata Steel en in de omliggende natuurgebieden. De site van Tata Steel speelt in ecologisch opzicht een belangrijke rol in de regio, omdat de aanwezige natuur een essentiële verbinding vormt tussen de omliggende natuurgebieden. Het staalbedrijf en PWN maakten vandaag bekend dat ze gezamenlijk een beheerplan gaan opstellen voor de natuur op het terrein.

LinkedIn training voor stagiairs

15 mei 2016

In(terns) for Steel, het netwerk voor stagiairs en afstudeerders, heeft op 11 mei een korte workshop vol tips en trucs over het optimaliseren van je LinkedIn profiel georganiseerd.

Medewerkers Tata Steel halen 7.585 euro op voor KWF

13 mei 2016

Medewerkers van Tata Steel hebben dit jaar 7.585 euro ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. Hans van den Berg, directeur van Tata Steel in IJmuiden, overhandigde vanochtend de cheque met dit bedrag aan Willemijn van den Berg van KWF Kankerbestrijding.

Tata Steel genomineerd voor Werf& Awards

11 mei 2016

Jaarlijks reikt Werf& awards uit aan organisaties die zich onderscheiden met hun benadering op het gebied van recruitment en/of arbeidsmarktcommunicatie. Werf& is hét vakblad voor professionals in dit vakgebied. Organisaties zoals Randstad, ABN AMRO en Philips dingen mee naar deze awards. Uit een totaal van meer dan 50 inzendingen heeft de vakjury een selectie van 16 cases gemaakt: 8 voor de categorie Recruitment en 8 voor de categorie Arbeidsmarktcommunicatie.

Geslaagde Business Course

03 mei 2016

“Een ideale gelegenheid om Tata Steel in twee dagen te leren kennen, echt heel gaaf!” Afgaande op de reacties van de deelnemers, een geslaagde editie van de Business Course.

Technische trainees starten met projecten voor duurzame verbetering

28 april 2016

Afgelopen week hebben wij de nieuwe groep van 11 technische trainees officieel welkom kunnen heten. De trainees zijn van start gegaan in de verschillende verbeterprogramma’s om ons bedrijf op meerdere vlakken duurzaam te verbeteren. De trainees brengen veel enthousiasme mee en zien grote uitdagingen binnen Tata Steel.

Reportage BNR Nieuwsradio over de bedrijfsschool van Tata Steel

26 april 2016

Op maandag 25 april heeft BNR Nieuwsradio een reportage uitgezonden die gemaakt is op onze bedrijfsschool. In deze reportage vertellen onze collega's Jeroen Klumper en Ayoub el Banay over het werken en leren bij Tata Steel.

Leerlingen Academy Tata Steel bouwen skelters voor scholen

19 april 2016

Leerlingen werktuigbouwkunde van de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden bouwen momenteel skelters voor vier basisscholen in de regio. “Dit project heeft een tweeledig doel”, zo stelt Jeroen Klumper, manager van de Academy van Tata Steel. “Onze jonge technici leren hun kennis in de praktijk toe te passen en doen ervaring op met de vele facetten van het managen van een project. Tegelijkertijd geven ze concreet invulling aan de bedrijfsfilosofie van Tata Steel, waarin maatschappelijk ondernemen een centrale plek inneemt. En dat doen ze met veel enthousiasme”, aldus Klumper.

Girls’ Day bij Tata Steel

12 april 2016

Vandaag hebben 120 meiden uit het voortgezet onderwijs in de regio deelgenomen aan een speciaal Girls’ Day programma bij Tata Steel in IJmuiden. Een dag die wij jaarlijks organiseren om meiden te laten ervaren hoe fascinerend werken met techniek is.

Nieuwe procesoperators starten BBL opleiding met teambuilding

29 maart 2016

De introductieweek zit er op. Voor deze 20 nieuwe collega’s die afgelopen week als leerling procesoperator zijn gestart is, het werken bij Tata Steel nu echt begonnen.

Regius College uit Schagen wint debatwedstrijd Tata Steel

17 maart 2016

Leerlingen van het Regius College uit Schagen hebben vandaag de debatwedstrijd Meet-the-Boss gewonnen bij Tata Steel. “Het team had zich duidelijk goed voorbereid, beschikte over meerdere goede individuele debaters en was heel scherp in het debat”, aldus ‘boss’ Govert Kockelkoren, directeur Manufacturing Rolling & Coating bij Tata Steel in IJmuiden. Melany Hemels van het Kennemer College uit Heemskerk sleepte de prijs voor de beste individuele debater in de wacht. Naast de genoemde scholen deed ook het Tabor Werenfridus uit Hoorn mee aan de debatwedstrijd.

Hans van den Berg nieuwe directeur Tata Steel in IJmuiden

14 maart 2016

Tata Steel heeft Hans van den Berg per 15 maart benoemd tot Hub Director Strip Products Mainland Europe. Van den Berg is al 25 jaar werkzaam bij Tata Steel, momenteel als Director Manufacturing Iron and Steel in IJmuiden. Hij zal zijn nieuwe functie als directeur van Tata Steel in IJmuiden combineren met zijn huidige rol. Hans rapporteert rechtstreeks aan Hans Fischer, de Chief Executive Officer en Chief Technology Officer van Tata Steel in Europa.

Earth Hour bij Tata Steel

08 maart 2016

Op zaterdag 19 maart dimt Tata Steel in IJmuiden de verlichting op het bedrijfsterrein. Dat gebeurt in het kader van Earth Hour, de wereldwijde actie om door bewust een uur lang verlichting uit te schakelen de aandacht te vestigen op het belang van energiebesparing. Van 20.30 uur tot 21.30 uur schakelt het staalbedrijf zo veel mogelijk verlichting uit. Dat gebeurt vanzelfsprekend alleen waar dat veilig kan.

Medewerkers Tata Steel zamelen geld in voor KWF

23 februari 2016

Op 3 maart organiseren medewerkers van Tata Steel in IJmuiden uiteenlopende activiteiten om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Dat gebeurt in het kader van Founder’s Day. Wereldwijd zamelen medewerkers van alle Tata Group bedrijven dan geld in voor goede doelen. Daarmee herdenken ze de geboortedag (3 maart 1839) van de oprichter van het Tata concern, Jamsetji Nusserwanji Tata. Hij beschouwde de lokale gemeenschap als de bestaansreden van het bedrijf en was een voorloper op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Traineeship Tata Steel in de top 3!

22 februari 2016

Het traineeship van Tata Steel behoort tot de beste technische traineeships van Nederland. In de ranglijst van “Traineeship of the Year” is Tata Steel in de top drie geëindigd samen met Stork en Van Oord.

Open Dag Academy enorm succes

21 februari 2016

De open dagen op de bedrijfsschool van Tata Steel, de Academy, die afgelopen 26 november en 19 januari zijn gehouden, waren nog nooit eerder zo drukbezocht. In totaal brachten beide dagen maar liefst 1100 mensen een bezoekje en hebben 100 nieuwe leerlingen zich ingeschreven voor een opleiding. Twee opleidingen zitten zelfs al vol voor volgend jaar en door de enorme belangstelling kan het zijn dat leerlingen die zich al hebben ingeschreven daardoor iets langer moeten wachten op bericht over hun inschrijving.

Europese staalindustrie betoogt tegen Chinese dumping

15 februari 2016

Duizenden werknemers uit de Europese staalindustrie demonstreerden vandaag in Brussel om EU-leiders op te roepen om snel effectieve maatregelen te treffen tegen het dumpen van staal op de Europese markt en het ongelijke speelveld voor de Europese staalindustrie. Deze vormen een bedreiging voor de staalindustrie en de werkgelegenheid in Europa. Driehonderd medewerkers van Tata Steel in IJmuiden reisden vanochtend naar Brussel om hun stem te laten horen.

Videoregistratie Check de Techniek on tour

03 februari 2016

Wat is er zo leuk aan techniek en waarom dit Check de Techniek programma? Een registratie van het speciale Check de Techniek evenement van de bedrijfsschool van Tata Steel in het Science Center NEMO. Een evenement voor jongeren georganiseerd tijdens de speeldag van Tata Steel Chess Tournament.

Tata Steel opent vestiging Amsterdam Science Park

29 januari 2016

Burgemeester Van der Laan van Amsterdam opent vanmiddag een vestiging van Tata Steel op het Amsterdam Science Park. Tata Steel zet in op het creëren van staal met een hogere toegevoegde waarde voor zijn klanten door het inzetten van kunstmatige intelligentie (‘artificial intelligence’).

Tata Steel 1 van de 11 werkgevers in BestGraduates 2016

25 januari 2016

Exclusief netwerken met de top! Met die boodschap worden de beste universitaire studenten uitgenodigd om deel te nemen aan BestGraduates. Tata steel is één van de elf organisaties die deel neemt aan deze exclusieve game.

Artikel: “Staal behoudt kwaliteit bij elke recycleslag”

24 januari 2016

Tata Steel maakt in IJmuiden staalproducten uit ijzererts en schroot. Bauke Hoekstra Bonnema, bouwexpert bij Tata Steel: “Staal is een uitstekend materiaal voor de circulaire economie."

Nieuwe groep leerling procesoperators gestart

14 januari 2016

Voor deze groep van veertien leerling procesoperators is januari 2016 goed gestart! Deze nieuwe collega’s zullen versneld een vakdiploma procestechniek gaan behalen en veel relevante praktijkervaring op gaan doen.

78ste editie van Tata Steel Chess Tournament deze week van start

13 januari 2016

Het grootste schaaktoernooi ter wereld zal op vrijdag 15 januari worden geopend bij Tata Steel in IJmuiden. De groten der aarde op schaakgebied zijn ook tijdens deze 78ste editie van het toernooi weer van de partij.

Leerlingen bedrijfsschool in gesprek met Gedeputeerde Talsma

07 januari 2016

Gedeputeerde Tjeerd Talsma heeft een bezoek gebracht aan de Academy van Tata Steel. De leerlingen van onze bedrijfsschool hebben hem tijdens dit bezoek persoonlijk en vol trots uitleg kunnen geven over de opleiding die zij hier volgen.

Artikel: “China walst over eurostaal heen”

06 januari 2016

Ondanks dat de Europese staalmarkt onder druk staat, zetten wij onverminderd in op innovatie en high-tech producten!

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Disclaimer - Privacy verklaring - Cookiebeleid

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2018

Volg ons