Girls’ Day bij Tata Steel

10-04-2018

Vandaag hebben zo’n 120 meiden uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs uit de regio een bezoek gebracht aan Tata Steel in IJmuiden. We organiseren deze week twee speciale Girls’ Days om meiden kennis te laten maken met de fascinerende en uitdagende aspecten van werken in een technische omgeving.

Op 12 april komen leerlingen van groep 7 en groep 8 van basisscholen uit de omgeving op bezoek. Vrouwelijke managers en medewerkers van Tata Steel laten de leerlingen tijdens workshops in de praktijk ervaren hoe leuk werken in de techniek is.

Zij gaan ook gesprekken aan met de meiden over hun eigen interesses, studiekeuzes en carrière. Na de workshops konden de leerlingen tijdens een rondleiding door de Warmbandwalserij (waar plakken staal worden uitgewalst en opgerold) met eigen ogen zien hoe indrukwekkend de processen bij het staalbedrijf zijn. 

Deel of mail

Nieuws 2018

Van banner tot hippe Tata Steel jubileumtas

13 december 2018

Voor wie een bijzonder cadeau zoekt voor onder de kerstboom is er nu een collectie tassen en etuis verkrijgbaar gemaakt van banners met de kleurrijke jubileumlogo’s van het eeuwfeest van Tata Steel.

Grote hijsklus bij Tata Steel: dak op nieuwe Kooksgashouder

12 december 2018

Bij Tata Steel in IJmuiden is het hoogste punt van de bouw van de nieuwe Kooksgashouder bereikt door het ophijsen van het dak op de nieuwe installatie. Dat was geen sinecure: het koepelvormige dak heeft een diameter van 52 meter, weegt maar liefst 275 ton en moest op 26 meter hoogte worden geplaatst. Ook voor Tata Steel begrippen was dit een grote hijsklus.

Inschrijving nieuwe BBL-opleidingen bedrijfsschool gestart

27 november 2018

Vandaag is de inschrijving voor een nieuwe reeks BBL-opleidingen geopend. Je kan je vanaf nu inschrijven voor de beroepsopleidingen elektrotechniek, procestechniek, verspanen en werktuigbouw die in 2019 van start gaan aan de bedrijfsschool van Tata Steel.

IJmuiden blijft mogelijke locatie nieuwe HIsarna-fabriek

26 november 2018

De keuze van Tata Steel om de grotere HIsarna pilot-plant niet in Nederland, maar in India te bouwen, betekent nog niet dat er geen nieuwe grote fabriek meer in Nederland komt.

Eerste "Student SWAT" stageopdracht succesvol

21 november 2018

Tijdens een stage samen met een team van studenten de code kraken? In een SWAT-aanpak de verwachtingen van de opdracht overtreffen? Yorrick, Paul Jan, Hillianne en Cristophe hebben dat voor elkaar gekregen! Hoe? Dat zie je in deze aftermovie.

Dinsdag 27 november: open dag bedrijfsschool

12 november 2018

Op dinsdag 27 november kunnen jongeren met belangstelling voor een uitdagende opleiding en baan in de techniek tijdens een Open Dag van 15.00 tot 20.30 uur kennismaken met de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden. Leerlingen, praktijkbegeleiders en docenten van de Academy van Tata Steel vertellen over de opleidingen en de carrièremogelijkheden bij het staalbedrijf. Bezoekers kunnen ook kennismaken met de nieuwste technologieën die tijdens de opleidingen aan bod komen, waaronder 3D-printen, robotica en virtual reality.

Tata Steel stapt in groene waterstofproductie

26 oktober 2018

Tata Steel gaat samen met Nouryon (voorheen AkzoNobel Specialty Chemicals) en Port of Amsterdam de haalbaarheid bestuderen van de productie van groene waterstof.

Carrièredag voor hbo-studenten laat kansen in de techniek zien

22 oktober 2018

Op vrijdag 30 november organiseert Tata Steel in IJmuiden een carrièredag voor techniekstudenten die in de laatste fase van hun studie zitten of onlangs zijn afgestudeerd. Zij kunnen een kijkje achter de schermen krijgen in het staal van de toekomst: innovatief en duurzaam.

Twaalfde lichting technisch trainees gestart

18 oktober 2018

Begin deze maand was de officiële aftrap voor de nieuwste groep van 6 technisch trainees. Director Engineering Annemarie Manger heeft deze nieuwe collega’s die als Improvement Consultant zijn gestart welkom geheten.

Tata Steel laat scholieren werk- en leeromgeving zelf ontdekken

17 oktober 2018

Scholieren kijken hun ogen uit wanneer zij voor het eerst ‘door de poort’ gaan en de grootsheid zelf beleven. En op het terrein van 1500 voetbalvelden groot valt genoeg te zien! "Onze strategie is erop gericht om leerlingen de kans te geven zelf te ervaren of de BBL opleidingen bij ze passen", vertelt Anja Beentjes die verantwoordelijk is voor leerlingenwerving bij Tata Steel.

Natuurwerkdag bij Tata Steel

16 oktober 2018

Op zaterdag 3 november gaan vrijwilligers aan de slag in de natuur bij Tata Steel in IJmuiden. Tata Steel neemt dan in samenwerking met PWN deel aan de Landelijke Natuurwerkdag.

Grote groep leerlingen haalt diploma aan bedrijfsschool Tata Steel

02 oktober 2018

Maar liefst 82 leerlingen hebben dit jaar hun opleiding aan de bedrijfsschool met succes afgerond. De kersverse procesoperators, werktuigbouwkundigen en elektrotechnici krijgen allemaal een baan bij Tata Steel in IJmuiden. De Academy van Tata Steel bestaat inmiddels 79 jaar. In die periode hebben meer dan 13.000 technici aan de bedrijfsschool hun diploma gehaald.

Buren vieren eeuwfeest met Tata Steel in IJmuiden

30 september 2018

Vandaag heeft Tata Steel in IJmuiden zo’n 4.000 omwonenden ontvangen op de speciale Burendag ter ere van het 100-jarig bestaan van het staalbedrijf.

Koning opent eeuwfeest bij Tata Steel in IJmuiden

20 september 2018

Zijne Majesteit de Koning heeft vanmiddag bij Tata Steel de viering van het 100-jarig bestaan van het staalbedrijf in de IJmond geopend. De Koning deed dat door in de grote tent op het festivalterrein het boek open te slaan waarin 100 verhalen van medewerkers, omwonenden, klanten en leveranciers zijn opgetekend.

Carrièredag biedt kansen voor technische hbo'ers

18 september 2018

Op vrijdag 30 november organiseert Tata Steel in IJmuiden een carrièredag voor techniekstudenten die in de laatste fase van hun studie zitten of onlangs zijn afgestudeerd. Zij kunnen een kijkje achter de schermen krijgen in het staal van de toekomst: innovatief en duurzaam.

Jubileumfeesten bij Tata Steel

17 september 2018

Wij kunnen bij Tata Steel bijna niet wachten tot het eeuwfeest aanstaande donderdag wordt ingeluid door Koning Willem-Alexander. Het startschot betekent het begin van een twaalftal evenementen; het grootste feest ooit voor het jubilerende Tata Steel.

Jubileumboek over 100 jaar staalbedrijf in de IJmond

13 september 2018

Vandaag is bij Tata Steel het jubileumboek over 100 jaar staalbedrijf in de IJmond gepresenteerd. Hans Fischer (CEO en CTO van Tata Steel in Europa), Theo Henrar (directievoorzitter Tata Steel Nederland) en burgemeester Martijn Smit van Beverwijk ontvingen het eerste exemplaar van ‘Door Staal Gedreven – Van Hoogovens tot Tata Steel 1918 – 2018’ uit handen van Bram Bouwens, een van de auteurs van het boek.

Project HIsarna voor duurzame staalproductie op koers

06 september 2018

De duurtest van de HIsarna-installatie bij Tata Steel toont aan dat deze technologie ertoe kan leiden dat de CO2-uitstoot van het staalproductieproces fors kan worden gereduceerd. Tijdens de huidige testcampagne zijn onder meer proeven gedaan met het inzetten van staalschroot en biomassa. Daarmee blijkt een CO2-reductie haalbaar van meer dan 50% ten opzichte van het maken van staal via de hoogovenroute. De HIsarna-installatie is inmiddels officieel een permanent onderdeel geworden van de productieketen op de site van Tata Steel in IJmuiden. De fabriek heeft een bezetting van 80 personen, waarvan 60 in vijfploegendienst.

Duurzamere locomotieven voor Tata Steel in IJmuiden

04 september 2018

Vanaf deze week gaat bij Tata Steel de eerste van een nieuw type duurzamere locomotief rijden. De nieuwe locomotief is zowel zuiniger, schoner als stiller dan de huidige locomotieven van hetzelfde type. Hij gaat onder meer rijden op het Gildenspoor, de spoorlijn die het staalbedrijf verbindt met de buitenwereld via het station van Beverwijk en de buitenhavens. Eind dit jaar rijden er drie van deze nieuwe locomotieven bij Tata Steel.

Tata Steel viert eeuwfeest samen met omwonenden

18 juli 2018

In het kader van de viering van het eeuwfeest van het staalbedrijf in de IJmond organiseert Tata Steel op zondag 30 september van 9.30 tot 16.00 uur een bijzondere burendag. Het evenement vindt plaats op een speciaal daarvoor ingericht festivalterrein op het bedrijf. Daar is van alles te beleven in De Wereld van Staal.

Record aantal deelnemers aan Tata Beachvolley Bowl

16 juli 2018

Kleurrijk en sfeervol, zo mag je de situatie op het strand van Wijk aan Zee gerust omschrijven. Op vrijdag 13 juli is voor de 21ste keer het Tata Beachvolley Bowl evenement op dit strand georganiseerd. Dit jaar zijn alle records opnieuw gebroken.

Joint venture van Tata Steel en thyssenkrupp

04 juli 2018

De ondertekening van de definitieve overeenkomst voor de mogelijke joint venture tussen Tata Steel en thyssenkrupp is een belangrijke gebeurtenis voor de Europese staalindustrie. Dit nieuwe staalbedrijf heeft het potentieel om het antwoord te zijn op veel van de uitdagingen waarmee de staalindustrie in Europa te maken heeft.

Complimenten voor winnaar BestGraduates 2018

19 juni 2018

Afgelopen vrijdag heeft Joost Willemse voor Tata Steel gestreden om de titel Best Graduate 2018. Joost is na een selectie uit 1.600 CV’s en 3 intensieve selectieronden door Tata Steel gekozen en heeft zeer sterk gepresteerd.

CSG Jan Arentsz uit Alkmaar winnaar techniekcompetitie Tata Steel

18 juni 2018

500 derdejaars leerlingen van 17 VMBO-scholen uit Noord-Holland hebben dit jaar deelgenomen aan de techniekcompetitie Check de Techniek van Tata Steel. Leerlingen van het CSG Jan Arentsz uit Alkmaar hebben de meeste punten verzameld en hebben daarmee dit jaar de eerste prijs in de wacht gesleept.

Staal voor het 12e jaar op rij het meest gerecyclede verpakkingsmateriaal in Europa

15 juni 2018

Binnen de Europese gemeenschap hebben wij een nieuw record kunnen noteren. Volgens cijfers van APEAL, ‘The Association of European Producers of Steel for Packaging’, weten wij maar liefst 79,5% van onze stalen verpakkingsmaterialen te reclyclen. Wij zijn hiermee goed op weg om de doelstelling van 80% voor 2020, die de sector zichzelf heeft opgelegd, te halen.

Top bedrijfsleven stort zich op hyperloopontwikkeling

31 mei 2018

Tata Steel, Royal IHC en Koninklijke BAM scharen zich achter het Europese hyperloop initiatief van Hardt hyperloop uit Delft. Doel hiervan is het versnellen van de ontwikkeling, het bundelen van kennis en kunde en uiteindelijk toe te werken naar een internationale standaard. Hiervoor hebben de partijen vandaag een intentieverklaring getekend.

Tata – Kids of Steel® Run: hardloopfestijn voor kinderen

30 mei 2018

Kinderen die op zoek zijn naar een sportieve uitdaging kunnen op zondag 24 juni in Heemskerk weer deelnemen aan de Tata – Kids of Steel® Run. Hardloopervaring is geen vereiste. Het evenement is erop gericht om kinderen in een ontspannen sfeer een sportieve ervaring te bieden. Ouders mogen meelopen met hun kinderen.

Exclusieve rondleidingen voor natuurliefhebbers: natuurexcursies bij Tata Steel

28 mei 2018

Op zondag 1 en zondag 8 juli organiseren Tata Steel en PWN speciaal voor omwonenden van 10.00 tot 12.00 uur een exclusieve excursie door de natuur op het terrein van Tata Steel.

Inhouse dag laat complexe en geavanceerde productieproces zien

08 mei 2018

Op donderdag 31 mei organiseert Tata Steel in IJmuiden een inhouse dag voor hbo-studenten richting techniek die in de laatste fase van hun studie zitten of onlangs zijn afgestudeerd. Zij kunnen een kijkje achter de schermen krijgen in het staal van de toekomst: innovatief en duurzaam.

Live natuurbeelden vanaf terrein Tata Steel

03 mei 2018

Vanaf vandaag kunnen natuurliefhebbers genieten van live natuurbeelden vanaf het terrein van Tata Steel in IJmuiden. Er zijn beelden vanuit de nestlocatie waar vorig jaar torenvalken met succes hebben gebroed.

Cheque Tata Steel voor KWF Kankerbestrijding

26 april 2018

Hans van den Berg, directeur van Tata Steel in IJmuiden, heeft namens de directie en medewerkers van het staalbedrijf in IJmuiden en van de vestigingen van de Tubes buizendivisie (Maastricht, Oosterhout en Zwijndrecht) een cheque van 9.768 euro aan het KWF overhandigd.

Tata Steel en Telstar verlengen samenwerking

19 april 2018

Vanmiddag hebben Tata Steel en Telstar hun samenwerking verlengd. Ook in het voetbalseizoen 2018-2019 gaan Telstar en Tata Steel samen activiteiten organiseren voor jongeren in de regio. Dat varieert van zomerkampen tot Tata – Kids of Steel® jeugdclinics en het Telstar Thuis in de Wijk / Playing for Success programma. Dat laatste is erop gericht om jongeren die het in sociaal opzicht moeilijk hebben meer zelfvertrouwen te geven. Vanmiddag ondertekenden Hans van den Berg (directeur Tata Steel in IJmuiden) en Pieter de Waard (algemeen directeur Telstar) de samenwerkingsovereenkomst in het stadion in Velsen-Zuid.

Landelijke finale debatwedstrijd bij Tata Steel

19 april 2018

Vijftien middelbare scholen uit heel Nederland streden vandaag bij Tata Steel in IJmuiden om de eerste plaats in de debatwedstrijd Meet the Boss. Leerlingen van het Schondeln uit Roermond wisten de felbegeerde prijs in de wacht te slepen. Zij mogen gaan indoor skydiven. De tweede prijs werd gewonnen door Het Bonhoeffercollege uit Castricum. Zij gaan een bezoek brengen aan het Lorentz Lab van het Teylers Museum in Haarlem.

Girls’ Day bij Tata Steel

10 april 2018

Vandaag hebben zo’n 120 meiden uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs uit de regio een bezoek gebracht aan Tata Steel in IJmuiden. We organiseren deze week twee speciale Girls’ Days om meiden kennis te laten maken met de fascinerende en uitdagende aspecten van werken in een technische omgeving.

Tata Steel opent deuren voor onderhoudstechnici

05 april 2018

Goed onderhoud is voor Tata Steel van essentieel belang, daarom werken we met 1.100 oplossingsgerichte technische vakspecialisten aan betrouwbare en beschikbare installaties. Op woensdag 18 april organiseren we een Open Avond met als thema ‘onderhoudstechniek’ en geven zo een kijkje in de keuken bij onze onderhoudsafdeling.

Deelnemen aan een Business Course, waarom?

21 maart 2018

Afgelopen jaar heeft Tijn Gerards deelgenomen aan de Business Course. Na zijn deelname heeft hij voor Tata Steel gekozen en werkt sinds september 2017 als business trainee. Wij stellen 3 snelle vragen aan Tijn over zijn deelname aan de Business Course.

Kick-off opleidingsmodule ‘Duurzaamheid in het beroep’

19 maart 2018

Duurzaamheid staat bij Tata Steel centraal in de missie en strategie. De leerlingen van onze Academy zijn de toekomst en spelen dus een grote rol in het realiseren van een duurzame toekomst. Daarom is op de bedrijfsschool onlangs de opleidingsmodule ‘Duurzaamheid in het beroep’ gestart.

Tata Steel steunt Earth Hour en dimt verlichting

13 maart 2018

Duurzaamheid staat hoog op de agenda bij Tata Steel. Daarom ondersteunt Tata Steel het Earth Hour initiatief, de wereldwijde actie om aandacht te vestigen op het belang van energiebesparing en roept jou op om ook deel te nemen en jouw lichten uit te schakelen.

Young professionals Tata Steel organiseren symposium 'The Customer of the Future'

11 maart 2018

Young professionals van netwerk 'De Magneet' nodigen jou als young professional uit voor het symposium 'The Customer of the Future', op vrijdag 30 maart 2018.

Amerikaanse bedrijven afhankelijk van producten Tata Steel

09 maart 2018

Tata Steel doet een beroep op de Nederlandse overheid en de Europese Commissie om de VS in onderhandelingen ertoe te bewegen geen importtarieven te heffen op staal uit Europa en Nederland. De tijd dringt, aangezien de voorgenomen heffingen over twee weken ingaan. De Verenigde Staten hebben gisteren aangegeven bereid te zijn om uitzonderingen te maken voor producten die niet of onvoldoende in de VS kunnen worden gemaakt of niet van een dergelijke kwaliteit als de geïmporteerde producten.

Tata Steel eerste bedrijf met Gedragscode Tijdelijke Natuur

08 maart 2018

Tata Steel is sinds vandaag het eerste bedrijf in Nederland met een Gedragscode Tijdelijke Natuur. Deze gedragscode is door de overheid ingesteld om bedrijven op een laagdrempelige manier te stimuleren om natuurontwikkeling op hun terreinen te faciliteren, zonder dat dit tot onnodige belemmeringen van de bedrijfsvoering leidt.

Founder’s Day bij Tata Steel: in actie voor het KWF

01 maart 2018

Elk jaar viert Tata Steel op 3 maart Founder’s Day, de geboortedag van Tata Group oprichter Jamsetji Nusserwanji Tata. Omdat Founder's Day dit jaar op een zaterdag valt, viert Tata Steel in IJmuiden Founder's Day op maandag 5 maart 2018.

Veel banen voor procesoperators

27 februari 2018

Heb je een MBO-3 diploma richting procestechniek? Dan zit je bij Tata Steel goed! In IJmuiden zijn er binnen de 13 verschillende fabrieken diverse vacatures voor procesoperators, op het moment zo’n 60 vacatures. Om het nieuwe collega’s makkelijk te maken zijn er wervingsdagen voor operators georganiseerd, de eerstvolgende wervingsdag is op zaterdag 24 maart.

Agile procesontwikkeling in de zware industrie: leer het in ons Student SWAT Team

24 februari 2018

Om de productietijd te verkorten en de CO2-uitstoot te verminderen werken we aan een model om op elk moment van elke staalplak weten hoe warm deze is. Kraak jij samen met andere studenten deze noot in ons Student SWAT Team?

Tata Steel wil voorop lopen in Smart Industry

22 februari 2018

Smart Industry biedt de mogelijkheid om op een slimme en effectieve manier te produceren, door gebruik van o.a. automatisering en robotisering. Door deze nieuwe productietechnologieën binnen de Smart Industry verandert de industrie sneller dan ooit tevoren. Nederland moet hier op tijd op inspelen en Tata Steel wil voorop lopen in deze beweging.

Tata Steel bouwt nieuwe fabriek

15 februari 2018

Tata Steel gaat in Geldermalsen voor dochteronderneming SAB-profiel een nieuwe fabriek bouwen voor de productie van stalen dak- en gevelpanelen. Het nieuwbouwplan omvat twee nieuwe productielijnen, die de leidende rol van SAB-profiel in de markt voor stalen profielplaten en sandwichpanelen verder zullen versterken.

Unieke toepassing van staal in het Stedelijk Museum

17 januari 2018

De wanden van de nieuwe collectiepresentatie (Stedelijk Base) van het Stedelijk Museum Amsterdam zijn gemaakt van hoogwaardig staal. Het Stedelijk Museum is het eerste museum ter wereld waar een dergelijke constructie met stalen wanden gerealiseerd is.

Technische young professionals stromen door

15 januari 2018

Eind december zwaaide de eerste lichting young professionals af, na een jaar werkzaam te zijn geweest binnen het Max in Maintenance (MiM) programma en te zijn opgeleid vanuit Asset Management & Development (AMD). Vanaf 2018 zullen zij in verschillende fabrieken als Teamleider, Technisch Specialist en Maintenance Engineer aan de slag gaan.

80e editie Tata Steel Chess Tournament van start

12 januari 2018

Vanmiddag is bij Tata Steel in IJmuiden de 80e editie van het Tata Steel Chess Tournament van start gegaan. De jubileumeditie kent een sterk deelnemersveld, dat garant staat voor spannende en verrassende partijen. De enige twee grootmeesters die het toernooi vijf keer hebben gewonnen, wereldkampioen Carlsen en zijn voorganger Anand, zijn beide van de partij. De laatste heeft onlangs het WK rapid gewonnen. De sterkste vrouwelijke grootmeester ter wereld, Hou Yifan is weer terug in Wijk aan Zee.

Open Dag bedrijfsschool Tata Steel

10 januari 2018

Op dinsdag 23 januari kunnen jongeren met belangstelling voor een uitdagende opleiding en baan in de techniek tijdens een Open Dag van 15.00 tot 20.30 uur kennismaken met de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden. Leerlingen, praktijkbegeleiders en docenten van de Academy vertellen over de opleidingen en de carrièremogelijkheden bij Tata Steel. Bezoekers kunnen ook kennismaken met de nieuwe technologieën die tijdens de opleidingen aan bod komen, waaronder 3D-printers en robotica.

100 Jaar staalbedrijf in IJmond

08 januari 2018

Met de lancering van een speciale jubileumwebsite (www.100jaarstaal.nl) heeft Tata Steel in IJmuiden vandaag het startsein gegeven voor de viering van het 100-jarig jubileum van het staalbedrijf in de IJmond. Op de website staan onder meer persoonlijke verhalen van medewerkers, omwonenden, klanten en andere relaties.

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Disclaimer - Privacy verklaring - Cookiebeleid

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2018

Volg ons