Inhouse dag laat complexe en geavanceerde productieproces zien

08-05-2018

Op donderdag 31 mei organiseert Tata Steel in IJmuiden een inhouse dag voor hbo-studenten richting techniek die in de laatste fase van hun studie zitten of onlangs zijn afgestudeerd. Zij kunnen een kijkje achter de schermen krijgen in het staal van de toekomst: innovatief en duurzaam.

Afgelopen jaar heeft Pim Korver deelgenomen aan de hbo inhouse dag. Vlak daarna is hij afgestudeerd en heeft bij Tata Steel gesolliciteerd. Nu werkt hij als maintenance engineer op de afdeling Asset Management en Development. Wij stellen 3 snelle vragen aan Pim over zijn deelname aan de hbo inhouse dag.

Hoe ben jij in aanraking gekomen met de hbo inhouse dag en wat is je het meeste bijgebleven van deze dag?

"Via een mail van mijn opleiding werktuigbouwkunde aan de Hogeschool Inholland werd ik op de inhouse dag geattendeerd. Ik was bijna klaar met afstuderen en had nog geen duidelijk beeld van wat ik hierna wilde gaan doen, dus dit was een mooie kans om mij te oriënteren en te bepalen of werken in de staalindustrie wat voor mij zou kunnen zijn.

Wat mij het meest is bijgebleven van de inhouse dag zelf is de case die behandeld werd, deze gaf een goed beeld van wat een technische functie binnen Tata Steel inhoudt. En ik zag en hoorde hoe andere young professionals hun werk ervaren. Een leuke, maar zeker leerzame dag was het. Vooral de rondleiding door de Oxystaalfabriek sprak tot de verbeelding: een mooie inkijk in een deel van het productieproces."

Heeft de inhouse dag je geholpen met je keuze voor Tata Steel?

"De inhouse dag heeft zeker geholpen! Maar de functie die mij werd aangeboden na de inhouse dag sprak mij ook erg aan, vooral omdat ik binnen het Asset Management en Development programma veel ruimte krijg om mijzelf te ontwikkelen. Ook heb je bij Tata Steel veel contact met andere Young Professionals. Iedere Young Professional zit bij een andere fabriek, maar we houden ons allemaal bezig met (onderhouds)projecten. Dit zorgt ervoor dat je snel een goed beeld krijgt van het hele terrein en je elkaar om hulp kunt vragen als je tegen problemen aanloopt bij je eigen project."

Aan wie zou jij de hbo inhouse dag aanraden?

"Als je als technische hbo-student aan het afstuderen bent of net bent afgestudeerd zou ik me zeker aanmelden! Zoals ik al zei: je krijgt tijdens de inhouse dag een goed beeld van het productieproces, van het immense terrein van Tata Steel in IJmuiden én van de mogelijkheden en kansen die er voor jou als starter zijn. Je krijgt daarnaast een beter beeld van de organisatie en kunt ontdekken of je hier wil werken."

Aanmelden hbo inhouse dag techniek

Ben jij een hbo-student richting techniek en zit je in de laatste fase van je studie of ben je onlangs afgestudeerd? Meld je aan voor de inhouse dag op 31 mei 2018 en zie met eigen ogen de techniek die komt kijken bij het produceren van hoogwaardig staal.

Meld je voor 17 mei aan via deze pagina.

Deel of mail

Nieuws 2018

Inhouse dag laat complexe en geavanceerde productieproces zien

08 mei 2018

Op donderdag 31 mei organiseert Tata Steel in IJmuiden een inhouse dag voor hbo-studenten richting techniek die in de laatste fase van hun studie zitten of onlangs zijn afgestudeerd. Zij kunnen een kijkje achter de schermen krijgen in het staal van de toekomst: innovatief en duurzaam.

Live natuurbeelden vanaf terrein Tata Steel

03 mei 2018

Vanaf vandaag kunnen natuurliefhebbers genieten van live natuurbeelden vanaf het terrein van Tata Steel in IJmuiden. Er zijn beelden vanuit de nestlocatie waar vorig jaar torenvalken met succes hebben gebroed.

Cheque Tata Steel voor KWF Kankerbestrijding

26 april 2018

Hans van den Berg, directeur van Tata Steel in IJmuiden, heeft namens de directie en medewerkers van het staalbedrijf in IJmuiden en van de vestigingen van de Tubes buizendivisie (Maastricht, Oosterhout en Zwijndrecht) een cheque van 9.768 euro aan het KWF overhandigd.

Tata Steel en Telstar verlengen samenwerking

19 april 2018

Vanmiddag hebben Tata Steel en Telstar hun samenwerking verlengd. Ook in het voetbalseizoen 2018-2019 gaan Telstar en Tata Steel samen activiteiten organiseren voor jongeren in de regio. Dat varieert van zomerkampen tot Tata – Kids of Steel® jeugdclinics en het Telstar Thuis in de Wijk / Playing for Success programma. Dat laatste is erop gericht om jongeren die het in sociaal opzicht moeilijk hebben meer zelfvertrouwen te geven. Vanmiddag ondertekenden Hans van den Berg (directeur Tata Steel in IJmuiden) en Pieter de Waard (algemeen directeur Telstar) de samenwerkingsovereenkomst in het stadion in Velsen-Zuid.

Landelijke finale debatwedstrijd bij Tata Steel

19 april 2018

Vijftien middelbare scholen uit heel Nederland streden vandaag bij Tata Steel in IJmuiden om de eerste plaats in de debatwedstrijd Meet the Boss. Leerlingen van het Schondeln uit Roermond wisten de felbegeerde prijs in de wacht te slepen. Zij mogen gaan indoor skydiven. De tweede prijs werd gewonnen door Het Bonhoeffercollege uit Castricum. Zij gaan een bezoek brengen aan het Lorentz Lab van het Teylers Museum in Haarlem.

Girls’ Day bij Tata Steel

10 april 2018

Vandaag hebben zo’n 120 meiden uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs uit de regio een bezoek gebracht aan Tata Steel in IJmuiden. We organiseren deze week twee speciale Girls’ Days om meiden kennis te laten maken met de fascinerende en uitdagende aspecten van werken in een technische omgeving.

Tata Steel opent deuren voor onderhoudstechnici

05 april 2018

Goed onderhoud is voor Tata Steel van essentieel belang, daarom werken we met 1.100 oplossingsgerichte technische vakspecialisten aan betrouwbare en beschikbare installaties. Op woensdag 18 april organiseren we een Open Avond met als thema ‘onderhoudstechniek’ en geven zo een kijkje in de keuken bij onze onderhoudsafdeling.

Deelnemen aan een Business Course, waarom?

21 maart 2018

Afgelopen jaar heeft Tijn Gerards deelgenomen aan de Business Course. Na zijn deelname heeft hij voor Tata Steel gekozen en werkt sinds september 2017 als business trainee. Wij stellen 3 snelle vragen aan Tijn over zijn deelname aan de Business Course.

Kick-off opleidingsmodule ‘Duurzaamheid in het beroep’

19 maart 2018

Duurzaamheid staat bij Tata Steel centraal in de missie en strategie. De leerlingen van onze Academy zijn de toekomst en spelen dus een grote rol in het realiseren van een duurzame toekomst. Daarom is op de bedrijfsschool onlangs de opleidingsmodule ‘Duurzaamheid in het beroep’ gestart.

Tata Steel steunt Earth Hour en dimt verlichting

13 maart 2018

Duurzaamheid staat hoog op de agenda bij Tata Steel. Daarom ondersteunt Tata Steel het Earth Hour initiatief, de wereldwijde actie om aandacht te vestigen op het belang van energiebesparing en roept jou op om ook deel te nemen en jouw lichten uit te schakelen.

Young professionals Tata Steel organiseren symposium 'The Customer of the Future'

11 maart 2018

Young professionals van netwerk 'De Magneet' nodigen jou als young professional uit voor het symposium 'The Customer of the Future', op vrijdag 30 maart 2018.

Amerikaanse bedrijven afhankelijk van producten Tata Steel

09 maart 2018

Tata Steel doet een beroep op de Nederlandse overheid en de Europese Commissie om de VS in onderhandelingen ertoe te bewegen geen importtarieven te heffen op staal uit Europa en Nederland. De tijd dringt, aangezien de voorgenomen heffingen over twee weken ingaan. De Verenigde Staten hebben gisteren aangegeven bereid te zijn om uitzonderingen te maken voor producten die niet of onvoldoende in de VS kunnen worden gemaakt of niet van een dergelijke kwaliteit als de geïmporteerde producten.

Tata Steel eerste bedrijf met Gedragscode Tijdelijke Natuur

08 maart 2018

Tata Steel is sinds vandaag het eerste bedrijf in Nederland met een Gedragscode Tijdelijke Natuur. Deze gedragscode is door de overheid ingesteld om bedrijven op een laagdrempelige manier te stimuleren om natuurontwikkeling op hun terreinen te faciliteren, zonder dat dit tot onnodige belemmeringen van de bedrijfsvoering leidt.

Founder’s Day bij Tata Steel: in actie voor het KWF

01 maart 2018

Elk jaar viert Tata Steel op 3 maart Founder’s Day, de geboortedag van Tata Group oprichter Jamsetji Nusserwanji Tata. Omdat Founder's Day dit jaar op een zaterdag valt, viert Tata Steel in IJmuiden Founder's Day op maandag 5 maart 2018.

Veel banen voor procesoperators

27 februari 2018

Heb je een MBO-3 diploma richting procestechniek? Dan zit je bij Tata Steel goed! In IJmuiden zijn er binnen de 13 verschillende fabrieken diverse vacatures voor procesoperators, op het moment zo’n 60 vacatures. Om het nieuwe collega’s makkelijk te maken zijn er wervingsdagen voor operators georganiseerd, de eerstvolgende wervingsdag is op zaterdag 24 maart.

Agile procesontwikkeling in de zware industrie: leer het in ons Student SWAT Team

24 februari 2018

Om de productietijd te verkorten en de CO2-uitstoot te verminderen werken we aan een model om op elk moment van elke staalplak weten hoe warm deze is. Kraak jij samen met andere studenten deze noot in ons Student SWAT Team?

Tata Steel wil voorop lopen in Smart Industry

22 februari 2018

Smart Industry biedt de mogelijkheid om op een slimme en effectieve manier te produceren, door gebruik van o.a. automatisering en robotisering. Door deze nieuwe productietechnologieën binnen de Smart Industry verandert de industrie sneller dan ooit tevoren. Nederland moet hier op tijd op inspelen en Tata Steel wil voorop lopen in deze beweging.

Tata Steel bouwt nieuwe fabriek

15 februari 2018

Tata Steel gaat in Geldermalsen voor dochteronderneming SAB-profiel een nieuwe fabriek bouwen voor de productie van stalen dak- en gevelpanelen. Het nieuwbouwplan omvat twee nieuwe productielijnen, die de leidende rol van SAB-profiel in de markt voor stalen profielplaten en sandwichpanelen verder zullen versterken.

Unieke toepassing van staal in het Stedelijk Museum

17 januari 2018

De wanden van de nieuwe collectiepresentatie (Stedelijk Base) van het Stedelijk Museum Amsterdam zijn gemaakt van hoogwaardig staal. Het Stedelijk Museum is het eerste museum ter wereld waar een dergelijke constructie met stalen wanden gerealiseerd is.

Technische young professionals stromen door

15 januari 2018

Eind december zwaaide de eerste lichting young professionals af, na een jaar werkzaam te zijn geweest binnen het Max in Maintenance (MiM) programma en te zijn opgeleid vanuit Asset Management & Development (AMD). Vanaf 2018 zullen zij in verschillende fabrieken als Teamleider, Technisch Specialist en Maintenance Engineer aan de slag gaan.

80e editie Tata Steel Chess Tournament van start

12 januari 2018

Vanmiddag is bij Tata Steel in IJmuiden de 80e editie van het Tata Steel Chess Tournament van start gegaan. De jubileumeditie kent een sterk deelnemersveld, dat garant staat voor spannende en verrassende partijen. De enige twee grootmeesters die het toernooi vijf keer hebben gewonnen, wereldkampioen Carlsen en zijn voorganger Anand, zijn beide van de partij. De laatste heeft onlangs het WK rapid gewonnen. De sterkste vrouwelijke grootmeester ter wereld, Hou Yifan is weer terug in Wijk aan Zee.

Open Dag bedrijfsschool Tata Steel

10 januari 2018

Op dinsdag 23 januari kunnen jongeren met belangstelling voor een uitdagende opleiding en baan in de techniek tijdens een Open Dag van 15.00 tot 20.30 uur kennismaken met de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden. Leerlingen, praktijkbegeleiders en docenten van de Academy vertellen over de opleidingen en de carrièremogelijkheden bij Tata Steel. Bezoekers kunnen ook kennismaken met de nieuwe technologieën die tijdens de opleidingen aan bod komen, waaronder 3D-printers en robotica.

100 Jaar staalbedrijf in IJmond

08 januari 2018

Met de lancering van een speciale jubileumwebsite (www.100jaarstaal.nl) heeft Tata Steel in IJmuiden vandaag het startsein gegeven voor de viering van het 100-jarig jubileum van het staalbedrijf in de IJmond. Op de website staan onder meer persoonlijke verhalen van medewerkers, omwonenden, klanten en andere relaties.

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Disclaimer - Privacy verklaring

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2017

Volg ons