Technische young professionals stromen door

15-01-2018

Eind december zwaaide de eerste lichting young professionals af, na een jaar werkzaam te zijn geweest binnen het Max in Maintenance (MiM) programma en te zijn opgeleid vanuit Asset Management & Development (AMD). Vanaf 2018 zullen zij in verschillende fabrieken als Teamleider, Technisch Specialist en Maintenance Engineer aan de slag gaan.

Nine van Barneveld, Programma Manager MiM, en Marije Bloemendal, Manager Trainee Development, zijn verantwoordelijk voor dit programma: "Deze young professionals hebben het afgelopen jaar, onder begeleiding van AMD, fulltime bij de verschillende fabrieken en de HTD Maintenance Services gewerkt. Ze kregen gemiddeld een dag per week verschillende cursussen en trainingen. Binnen het programma lag de focus met name op de verschillende aspecten van assetmanagement maar daarnaast ook op de persoonlijke competenties resultaatgericht werken, problemen oplossen en besluiten nemen, effectief omgaan met mensen en leren, innoveren en excelleren. Het zijn allemaal technisch geschoolde HBO'ers die na dit jaar zo goed mogelijk voorbereid zijn om een onderhoudsfunctie binnen een van de fabrieken te gaan bekleden en hebben ze alle ingrediënten om binnen Tata Steel verder te leren, te innoveren en te excelleren."

Hecht team

Marije vult aan: "Het mooie is dat ze in dat jaar zelf een netwerk hebben opgebouwd over de gehele site, omdat er bij iedere fabriek wel iemand rondliep. Omdat ze een dag per week met zijn allen in de schoolbanken doorbrengen, voelen ze zich een hecht team. En dat gevoel blijft, mede dankzij reeds geplande terugkom-momenten komend jaar, hopelijk nog even zo."
Het doel van het MiM-deelprogramma, onderdeel van het verbeterprogramma Duurzame Winst, is om budget-verantwoord het aantal storingen en daarmee ongeplande stilstanden van de installaties in IJmuiden te verminderen en zo de betrouwbaarheid van onze installaties en leveringen aan klanten te vergroten.

Kennis meenemen

Nine: "Een van de projecten waar we afgelopen jaar hard aan gewerkt hebben, is het over de gehele site uitrollen van de inspectieloop. De inspectieloop begint met een goed ingericht onderhoudsplan dat continu gereviewd en verbeterd wordt. Gepland en correct uitgevoerd onderhoud zorgt voor minder ongeplande stilstanden en daarmee dus ook minder productieverlies. Daarnaast brengt gepland afschakelen voor onderhoud ook minder veiligheidsrisico's met zich mee. Heel fijn dat deze groep die kennis en ervaring daarover nu meeneemt onze fabrieken in."

Nieuwe young professionals

Marije vult aan: "Gelukkig is er inmiddels een nieuwe frisse groep van acht young professionals gestart die het stokje over kan nemen van de eerste lichting. Wij ook de komende periode weer nieuwe collega's voor dit programma gaan werven."

Deel of mail

Nieuws 2018

Tata Steel bouwt nieuwe fabriek

15 februari 2018

Tata Steel gaat in Geldermalsen voor dochteronderneming SAB-profiel een nieuwe fabriek bouwen voor de productie van stalen dak- en gevelpanelen. Het nieuwbouwplan omvat twee nieuwe productielijnen, die de leidende rol van SAB-profiel in de markt voor stalen profielplaten en sandwichpanelen verder zullen versterken.

Unieke toepassing van staal in het Stedelijk Museum

17 januari 2018

De wanden van de nieuwe collectiepresentatie (Stedelijk Base) van het Stedelijk Museum Amsterdam zijn gemaakt van hoogwaardig staal. Het Stedelijk Museum is het eerste museum ter wereld waar een dergelijke constructie met stalen wanden gerealiseerd is.

Technische young professionals stromen door

15 januari 2018

Eind december zwaaide de eerste lichting young professionals af, na een jaar werkzaam te zijn geweest binnen het Max in Maintenance (MiM) programma en te zijn opgeleid vanuit Asset Management & Development (AMD). Vanaf 2018 zullen zij in verschillende fabrieken als Teamleider, Technisch Specialist en Maintenance Engineer aan de slag gaan.

80e editie Tata Steel Chess Tournament van start

12 januari 2018

Vanmiddag is bij Tata Steel in IJmuiden de 80e editie van het Tata Steel Chess Tournament van start gegaan. De jubileumeditie kent een sterk deelnemersveld, dat garant staat voor spannende en verrassende partijen. De enige twee grootmeesters die het toernooi vijf keer hebben gewonnen, wereldkampioen Carlsen en zijn voorganger Anand, zijn beide van de partij. De laatste heeft onlangs het WK rapid gewonnen. De sterkste vrouwelijke grootmeester ter wereld, Hou Yifan is weer terug in Wijk aan Zee.

Open Dag bedrijfsschool Tata Steel

10 januari 2018

Op dinsdag 23 januari kunnen jongeren met belangstelling voor een uitdagende opleiding en baan in de techniek tijdens een Open Dag van 15.00 tot 20.30 uur kennismaken met de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden. Leerlingen, praktijkbegeleiders en docenten van de Academy vertellen over de opleidingen en de carrièremogelijkheden bij Tata Steel. Bezoekers kunnen ook kennismaken met de nieuwe technologieën die tijdens de opleidingen aan bod komen, waaronder 3D-printers en robotica.

100 Jaar staalbedrijf in IJmond

08 januari 2018

Met de lancering van een speciale jubileumwebsite (www.100jaarstaal.nl) heeft Tata Steel in IJmuiden vandaag het startsein gegeven voor de viering van het 100-jarig jubileum van het staalbedrijf in de IJmond. Op de website staan onder meer persoonlijke verhalen van medewerkers, omwonenden, klanten en andere relaties.

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Disclaimer - Privacy verklaring

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2017

Volg ons