#StayHomeKeepMoving - deel 3: technische tips

15-04-2020

De #StayHomeKeepMoving-weken trappen we af met als thema “de voorbereiding”. Welke voorbereidingen voorafgaand aan het online sollicitatiegesprek zijn handig om rustig het gesprek in te gaan.

Je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Fantastisch! Maar het is een gesprek via Skype. Wat nu? In deze Coronatijd vinden vrijwel alle sollicitatiegesprekken plaats via Skype (of een ander platform). Daarom geven wij jou graag een aantal tips om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid aan het gesprek begint. 

  1. Zorg voor een rustige plek. Het liefst een plek zonder omgevingsgeluiden. Het is natuurlijk ideaal dat je thuis kunt blijven, maar het blijft echt een sollicitatiegesprek. Dus voorkom dat je huisdieren door het beeld lopen en dat de tv op de achtergrond te horen is of  dat men afgeleid is door opvallende schilderijen.  
  2. Het eerste wat een recruiter ziet is jouw Skype-naam en profielfoto. Zorg dus dat deze beide professioneel zijn. 
  3. Gebruik een koptelefoon of oordopjes met een microfoon. Dit zorgt voor betere geluidskwaliteit. 
  4. Controleer de belichting. Ga niet te dicht bij een raam zitten in verband met het tegenlicht.  
  5. Test de techniek. Zorg dat je internetverbinding, je microfoon en je webcam goed werken. Check daarnaast of je batterij voldoende is opgeladen.   
  6. Sluit alle andere programma’s op jouw computer af, zodat deze het gesprek niet kunnen verstoren. En zet je telefoon op stil zodat je niet gestoord wordt door bijv. berichtjes. 
  7. Oefen een gesprek voor een camera. Waarschijnlijk ben je niet gewend om vaak videogesprekken te voeren, dus vraag een vriend of een familielid om dit met jou te oefenen, zodat je er al een beetje aan gewend raakt. Wil je weten wat de meeste gestelde vragen zijn, klik hier.
  8. Blur je achtergrond, dit zorgt ervoor dat je achtergrond wazig wordt. Op deze manier hoef je je minder zorgen te maken over of je huis wel voldoende is opgeruimd. 
  9. Zorg dat je er representatief uitziet. Uiteraard kun je in je joggingsbroek zitten, maar zorg er wel voor dat de zichtbare bovenkant van je lichaam er netjes en verzorgd uitziet.  Mocht je inderdaad in je joggingbroek zitten, voorkom dan dat je hoeft op te staan tijdens het gesprek.  
  10. Leg pen en papier klaar om aantekeningen te maken tijdens het gesprek en en het document waar je jouw vragen hebt staan die je al eerder had voorbereid. Wil je hier tips over, klik hier

#StayHomeKeepMoving

 

Deel of mail

Nieuws 2020

Reactie inzake artikelen Noordhollands Dagblad

02 oktober 2020

Het Noordhollands Dagblad heeft artikelen over Tata Steel gepubliceerd op 26 september jl. Vanuit sollicitanten en kandidaten krijgen wij hier vragen over. Helaas bevat de publicatie een aantal onjuistheden. Hieronder plaatsen wij de reactie door vanuit Tata Steel in Nederland op dit artikel waar een verkeerde voorstelling wordt gegeven van onze financiele situatie.

#staysafekeepgrowing -deel 9 Blog Nienke

27 mei 2020

De maatregelen worden vanaf 1 juni a.s. versoepeld. Wel houden we afstand en werken we nog zo veel mogelijk vanuit huis. Van Stay Home naar Stay Safe en natuurlijk blijven we ons ontwikkelen. #StaySafeKeepGrowing. Deze week deelt onze loopbaanadviseur Nienke haar ervaringen over thuiswerken. Natuurlijk deelt ze haar tips.

#StayHomeKeepMoving-deel 8: Getting things done

14 mei 2020

De komende #StayHomeKeepMoving-weken gaan over efficiënt werken, werk/privé-balans en ook goed voor jezelf zorgen. Deze week geeft onze recruiter Mike tips voor meer focus tijdens het werk, zodat het werk af is en je tijd overhoudt voor ontspanning.

#StayHomeKeepMoving -deel 7 - de motivatiebrief

06 mei 2020

In deze #StayHomeKeepMoving-weken kijken we vooruit. Hoe kun je je voorbereiden op de volgende stap in je loopbaan. Deze keer bespreken we de resultaten van onze poll over de motivatiebrief: de toegevoegde waarde van de waarom hiervan op de sollicitatie met tips & tricks.

#StayHomeKeepMoving - deel 6 - Het CV

29 april 2020

In deze #StayHomeKeepMoving-weken kijken we vooruit. Hoe kun je je voorbereiden op de volgende stap in je loopbaan. We geven deze week tips over het Curriculum Vitae. Jouw digitale footprint.

#StayHomeKeepMoving - Deel 5: Online testen

22 april 2020

In deze #StayHomeKeepMoving-weken kijken we vooruit. Hoe kun je je voorbereiden op de volgende stap in je loopbaan. Online psychologische testen kunnen je helpen met de vragen: Wie ben ik, Wat wil ik en Wat kan ik?

#StayHomeKeepMoving - deel 4 - Online interview

16 april 2020

Tijdens de #StayHomeKeepMoving-weken willen we graag dat je in beweging blijft, ook nu we thuis blijven. We geven tips over solliciteren, thuiswerken en what's next. In dit artikel geven we praktische tips over het voeren van een online sollicitatiegesprek.

#StayHomeKeepMoving - deel 3: technische tips

15 april 2020

De #StayHomeKeepMoving-weken trappen we af met als thema “de voorbereiding”. Welke voorbereidingen voorafgaand aan het online sollicitatiegesprek zijn handig om rustig het gesprek in te gaan.

#StayHomeKeepMoving - deel 2 - Tips &Tricks

09 april 2020

De #StayHomeKeepMoving-weken trappen we af met als thema “de voorbereiding”. Hoe kun je jezelf voorbereiden op het sollicitatiegesprek aan de hand van de 4 meest gestelde vragen.

#StayHomeKeepMoving - Tips &Tricks

07 april 2020

De #StayHomeKeepMoving-weken trappen we af met als thema “de voorbereiding”. Hoe kun je jezelf voorbereiden op het sollicitatiegesprek - zeker digitaal - zodat je vol zelfvertrouwen het gesprek in gaat.

Maatregelen rondom coronavirus

18 maart 2020

Om de verspreiding van het coronavirus af te remmen, is het nodig dat we allemaal een bijdrage leveren. Het zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving staat bij ons voorop.

Opleiding procestechniek Academy beste van Nederland

09 maart 2020

De opleiding procestechniek van de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden is naar het oordeel van De Keuzegids niet alleen een topopleiding, maar ook de beste opleiding procestechniek van Nederland. De opleidingen Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde scoorden ook hoog in het onderzoek. Daarmee is de Academy toonaangevend waar het gaat om technisch onderwijs.

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Disclaimer - Privacy verklaring - Cookiebeleid

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2018

Volg ons