#StayHomeKeepMoving - deel 6 - Het CV

29-04-2020

In deze #StayHomeKeepMoving-weken kijken we vooruit. Hoe kun je je voorbereiden op de volgende stap in je loopbaan. We geven deze week tips over het curriculum vitae. Jouw digitale footprint.

 Na de zelfanalyse heb je de knoop doorgehakt en ga je op zoek naar een (nieuwe) baan. Nu heb je één ding zeker nodig: een cv. Een recruiter werpt vaak eerst een snelle blik op je cv, dus het is van belang dat jij jouw toekomstige werkgever een snel en goed overzicht kan geven van wat jij allemaal te bieden hebt.  

Wij begrijpen dat het lastig is om dit overzichtelijk en beknopt op papier te krijgen. Heb jij de juiste diploma’s en werkervaring? Past jouw profiel bij de functie en organisatie? Om jou alvast een zetje in de juiste richting te geven hebben wij een aantal tips voor jou. 

  1. De profielfoto. Dit zorgt ervoor dat recruiters direct een gezicht heeft bij jou als kandidaat. Let er wel op dat dit een representatieve foto is. Je hoeft niet per se in pak te staan, maar gebruik ook geen vakantiefoto waar jij je vrienden vanaf hebt geknipt. Dus maak een simpele portretfoto met daglicht en een glimlach. Op Instagram TV (tatasteelnederland) geeft onze recruiter Dewi meer tips. 
  2. Houd je cv kort en krachtig. Dit zorgt voor overzicht. Bekijk per sollicitatie wat je eventueel weg kunt laten van je cv. Irrelevante bijbaantjes of projecten kun je bijvoorbeeld weglaten. Dit zorgt er ook voor dat de écht belangrijke ervaringen en skills beter naar voren komen. 
  3. Zorg ervoor dat jij jouw opleidingen en werkervaring omgekeerd chronologisch opstelt. De meest recente informatie zegt het meest over jouw huidige situatie en ontwikkeling. 
  4. Sluit jouw werkervaring niet perfect aan bij de functie waar je op solliciteert? Laat dit dan in andere facetten van je cv zien, denk hierbij aan extra curriculum activiteiten of projecten die jij hebt opgepakt naast je werk 
  5. Wees er zeker van dat je alles op jouw cv kunt verantwoorden. Je cv hier en daar een beetje aandikken, mag natuurlijk, maar het is absoluut niet verstandig om te liegen. Recruiters prikken hier makkelijk doorheen. 
  6. Voorkom spelfouten. Laat je cv checken door een familielid of vriend(in). Een frisse blik kan in ieder geval geen kwaad. 
  7. Ga je je cv digitaal versturen? Sla het dan op als PDF. Op deze manier weet je zeker dat het document er in ieder programma hetzelfde uitziet. 
  8. Voordat je een CV opstelt, is het goed om eerst antwoorden te krijgen op de vragen wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik. Deze zelfanalyse helpen het schrijven van een CV. Klik hier voor meer tips & tricks hoe online psychologische testen kunnen helpen.  

Succes!  #StayHomeKeepMoving

Nieuws 2020

Reactie inzake artikelen Noordhollands Dagblad

02 oktober 2020

Het Noordhollands Dagblad heeft artikelen over Tata Steel gepubliceerd op 26 september jl. Vanuit sollicitanten en kandidaten krijgen wij hier vragen over. Helaas bevat de publicatie een aantal onjuistheden. Hieronder plaatsen wij de reactie door vanuit Tata Steel in Nederland op dit artikel waar een verkeerde voorstelling wordt gegeven van onze financiele situatie.

#staysafekeepgrowing -deel 9 Blog Nienke

27 mei 2020

De maatregelen worden vanaf 1 juni a.s. versoepeld. Wel houden we afstand en werken we nog zo veel mogelijk vanuit huis. Van Stay Home naar Stay Safe en natuurlijk blijven we ons ontwikkelen. #StaySafeKeepGrowing. Deze week deelt onze loopbaanadviseur Nienke haar ervaringen over thuiswerken. Natuurlijk deelt ze haar tips.

#StayHomeKeepMoving-deel 8: Getting things done

14 mei 2020

De komende #StayHomeKeepMoving-weken gaan over efficiënt werken, werk/privé-balans en ook goed voor jezelf zorgen. Deze week geeft onze recruiter Mike tips voor meer focus tijdens het werk, zodat het werk af is en je tijd overhoudt voor ontspanning.

#StayHomeKeepMoving -deel 7 - de motivatiebrief

06 mei 2020

In deze #StayHomeKeepMoving-weken kijken we vooruit. Hoe kun je je voorbereiden op de volgende stap in je loopbaan. Deze keer bespreken we de resultaten van onze poll over de motivatiebrief: de toegevoegde waarde van de waarom hiervan op de sollicitatie met tips & tricks.

#StayHomeKeepMoving - deel 6 - Het CV

29 april 2020

In deze #StayHomeKeepMoving-weken kijken we vooruit. Hoe kun je je voorbereiden op de volgende stap in je loopbaan. We geven deze week tips over het Curriculum Vitae. Jouw digitale footprint.

#StayHomeKeepMoving - Deel 5: Online testen

22 april 2020

In deze #StayHomeKeepMoving-weken kijken we vooruit. Hoe kun je je voorbereiden op de volgende stap in je loopbaan. Online psychologische testen kunnen je helpen met de vragen: Wie ben ik, Wat wil ik en Wat kan ik?

#StayHomeKeepMoving - deel 4 - Online interview

16 april 2020

Tijdens de #StayHomeKeepMoving-weken willen we graag dat je in beweging blijft, ook nu we thuis blijven. We geven tips over solliciteren, thuiswerken en what's next. In dit artikel geven we praktische tips over het voeren van een online sollicitatiegesprek.

#StayHomeKeepMoving - deel 3: technische tips

15 april 2020

De #StayHomeKeepMoving-weken trappen we af met als thema “de voorbereiding”. Welke voorbereidingen voorafgaand aan het online sollicitatiegesprek zijn handig om rustig het gesprek in te gaan.

#StayHomeKeepMoving - deel 2 - Tips &Tricks

09 april 2020

De #StayHomeKeepMoving-weken trappen we af met als thema “de voorbereiding”. Hoe kun je jezelf voorbereiden op het sollicitatiegesprek aan de hand van de 4 meest gestelde vragen.

#StayHomeKeepMoving - Tips &Tricks

07 april 2020

De #StayHomeKeepMoving-weken trappen we af met als thema “de voorbereiding”. Hoe kun je jezelf voorbereiden op het sollicitatiegesprek - zeker digitaal - zodat je vol zelfvertrouwen het gesprek in gaat.

Maatregelen rondom coronavirus

18 maart 2020

Om de verspreiding van het coronavirus af te remmen, is het nodig dat we allemaal een bijdrage leveren. Het zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving staat bij ons voorop.

Opleiding procestechniek Academy beste van Nederland

09 maart 2020

De opleiding procestechniek van de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden is naar het oordeel van De Keuzegids niet alleen een topopleiding, maar ook de beste opleiding procestechniek van Nederland. De opleidingen Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde scoorden ook hoog in het onderzoek. Daarmee is de Academy toonaangevend waar het gaat om technisch onderwijs.

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Disclaimer - Privacy verklaring - Cookiebeleid

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2018

Volg ons