#StayHomeKeepMoving - Deel 5: Online testen

22-04-2020

In deze #StayHomeKeepMoving-weken kijken we vooruit. Hoe kun je je voorbereiden op de volgende stap in je loopbaan. Online psychologische testen kunnen je helpen met de vragen: Wie ben ik, Wat wil ik en Wat kan ik?

 

Als anders het nieuwe normaal is, wat betekent dat dan je voor je huidige werk? Zit je dan nog op de juiste plek en bestaat die straks nog wel? Wat als je de vrijheid hebt om te kiezen wat je wilt, wat kies je dan? En waarom? Allemaal vragen die terugleiden tot 3 kernvragen: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ikEen zelfanalyse. De één kan ze alle drie feilloos beantwoorden en heeft een heel plan klaarliggen en de ander denkt: “Goede vragen, alleen hoe kom ik tot de antwoorden? Juist in tijd van stilte, is het goed om nte denken over je volgende stap Hieronder bespreken we waarom een zelfanalyse nuttig is en welke tools daarbij kunnen helpen.   

 

Online tools geven informatie over jezelfcompetenties, vaardigheden en ambities. Misschien zijn het nieuwe inzichten of anders een bevestiging en inspiratie.  

 

Wat is het nut van online vragenlijsten over persoonlijkheid, competenties en ambities 

  • Je houdt jezelf een spiegel voor. Pas als je jezelf goed kent, kun je onderzoeken welke baan of organisatie bij je past.  
  • Het kan nieuwe inzichten geven over jezelf waar je anders niet zo snel over had nagedacht. 
  • Ieder mens is in beweging en zijn omgeving ook. Dat betekent dat je regelmatig moet nadenken over je eigen ontwikkeling. Wat wil ik leren, Wil ik volgend jaar hetzelfde doen als ik nu doe? Wat zou ik het liefste doen? Wat heb ik nodig om dat doel te bereiken? 
  • Iedereen gaat ook twee keer per jaar naar de tandarts voor controle, waarom geen APK voor jezelf en jezelf hercontracteren 
  • Het rapport of de resultaten van de vragenlijsten geven inspiratie tot nadenken of de mogelijkheid dit met anderen te bespreken of zij dit herkennen en/of tips hebben. 
  • Het is niet een kant en klaar profiel, maar wat je er mee doet leidt tot jouw profiel.  

Welke testen kan ik doen en waar kan ik die vinden? 

 

In de ideale wereld, geeft een assessment bij een bureau, begeleid door professionals, de beste resultaten. Alleen is dat wel een stevige investering als je dat zelf moet betalen. Gelukkig zijn er voldoende tools online gratis beschikbaar die je kunnen helpen bij de zelfanalyse. We hebben er een aantal op een rijtje gezet. Het overzicht is zeker niet compleet maar helpen je wel op weg.  

  • 123test.nl. Dit onafhankelijke platform biedt veel online tools die gratis beschikbaar zijn. Zij hebben tools op het gebied van persoonlijke ontwikkeling zoals intellectuele capaciteiten, persoonlijkheidsvragenlijsten, competenties of beroepskeuzetesten. De psychologische testen zijn gratis en professioneel.  
  • Volgens onze loopbaanadviseur Nienke is Werkplanet.nl de beste website. Er is veel informatie te vinden en je kunt heel veel online testjes doen. Ook nog eens gratis! Dit platform gaat in op drie onderwerpen: jij en je talenten, jij en je ontwikkeling en jij en de arbeidsmarkt. 
  • Een andere website is https://www.viacharacter.org. In alle talen (ook Nederlands) geeft het aan de hand van een wetenschappelijke vragenlijst een overzicht van jouw sterke competenties. 
  • Voor snelle algemene testen kun je ook terecht op https://www.jobpersonality.com/beroepskeuzetest. Je krijgt hier snel door in welke richting je het beste kunt zoeken. 

#StayHomeKeepMoving 

Deel of mail

Nieuws 2020

Reactie inzake artikelen Noordhollands Dagblad

02 oktober 2020

Het Noordhollands Dagblad heeft artikelen over Tata Steel gepubliceerd op 26 september jl. Vanuit sollicitanten en kandidaten krijgen wij hier vragen over. Helaas bevat de publicatie een aantal onjuistheden. Hieronder plaatsen wij de reactie door vanuit Tata Steel in Nederland op dit artikel waar een verkeerde voorstelling wordt gegeven van onze financiele situatie.

#staysafekeepgrowing -deel 9 Blog Nienke

27 mei 2020

De maatregelen worden vanaf 1 juni a.s. versoepeld. Wel houden we afstand en werken we nog zo veel mogelijk vanuit huis. Van Stay Home naar Stay Safe en natuurlijk blijven we ons ontwikkelen. #StaySafeKeepGrowing. Deze week deelt onze loopbaanadviseur Nienke haar ervaringen over thuiswerken. Natuurlijk deelt ze haar tips.

#StayHomeKeepMoving-deel 8: Getting things done

14 mei 2020

De komende #StayHomeKeepMoving-weken gaan over efficiënt werken, werk/privé-balans en ook goed voor jezelf zorgen. Deze week geeft onze recruiter Mike tips voor meer focus tijdens het werk, zodat het werk af is en je tijd overhoudt voor ontspanning.

#StayHomeKeepMoving -deel 7 - de motivatiebrief

06 mei 2020

In deze #StayHomeKeepMoving-weken kijken we vooruit. Hoe kun je je voorbereiden op de volgende stap in je loopbaan. Deze keer bespreken we de resultaten van onze poll over de motivatiebrief: de toegevoegde waarde van de waarom hiervan op de sollicitatie met tips & tricks.

#StayHomeKeepMoving - deel 6 - Het CV

29 april 2020

In deze #StayHomeKeepMoving-weken kijken we vooruit. Hoe kun je je voorbereiden op de volgende stap in je loopbaan. We geven deze week tips over het Curriculum Vitae. Jouw digitale footprint.

#StayHomeKeepMoving - Deel 5: Online testen

22 april 2020

In deze #StayHomeKeepMoving-weken kijken we vooruit. Hoe kun je je voorbereiden op de volgende stap in je loopbaan. Online psychologische testen kunnen je helpen met de vragen: Wie ben ik, Wat wil ik en Wat kan ik?

#StayHomeKeepMoving - deel 4 - Online interview

16 april 2020

Tijdens de #StayHomeKeepMoving-weken willen we graag dat je in beweging blijft, ook nu we thuis blijven. We geven tips over solliciteren, thuiswerken en what's next. In dit artikel geven we praktische tips over het voeren van een online sollicitatiegesprek.

#StayHomeKeepMoving - deel 3: technische tips

15 april 2020

De #StayHomeKeepMoving-weken trappen we af met als thema “de voorbereiding”. Welke voorbereidingen voorafgaand aan het online sollicitatiegesprek zijn handig om rustig het gesprek in te gaan.

#StayHomeKeepMoving - deel 2 - Tips &Tricks

09 april 2020

De #StayHomeKeepMoving-weken trappen we af met als thema “de voorbereiding”. Hoe kun je jezelf voorbereiden op het sollicitatiegesprek aan de hand van de 4 meest gestelde vragen.

#StayHomeKeepMoving - Tips &Tricks

07 april 2020

De #StayHomeKeepMoving-weken trappen we af met als thema “de voorbereiding”. Hoe kun je jezelf voorbereiden op het sollicitatiegesprek - zeker digitaal - zodat je vol zelfvertrouwen het gesprek in gaat.

Maatregelen rondom coronavirus

18 maart 2020

Om de verspreiding van het coronavirus af te remmen, is het nodig dat we allemaal een bijdrage leveren. Het zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving staat bij ons voorop.

Opleiding procestechniek Academy beste van Nederland

09 maart 2020

De opleiding procestechniek van de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden is naar het oordeel van De Keuzegids niet alleen een topopleiding, maar ook de beste opleiding procestechniek van Nederland. De opleidingen Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde scoorden ook hoog in het onderzoek. Daarmee is de Academy toonaangevend waar het gaat om technisch onderwijs.

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Disclaimer - Privacy verklaring - Cookiebeleid

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2018

Volg ons