#staysafekeepgrowing -deel 9 Blog Nienke

27-05-2020

De maatregelen worden vanaf 1 juni a.s. versoepeld. Wel houden we afstand en werken we nog zo veel mogelijk vanuit huis. Van Stay Home naar Stay Safe en natuurlijk blijven we ons ontwikkelen. #StaySafeKeepGrowing. Deze week deelt onze loopbaanadviseur Nienke haar ervaringen over thuiswerken. Natuurlijk deelt ze haar tips.

Blog Nienke

Het zou zomaar een nieuw begrip in de Dikke Van Dale kunnen worden: de coronakilo. Overal in de media kom je het tegen: De coronakilo’s zijn inmiddels een begrip geworden. Meer dan de helft van de Nederlanders is aangekomen in de “Coronaquarantaine”

Het lijkt wel of er twee kampen zijn ontstaan. Het “opeens heb ik tijd over en ik wandel/yoga/fiets me een versuffing” type en het “pfff, wat een ellende dit, ik ga lekker Netflixen/bankhangen/snacken/wijnen” type.

Het eerste kamp blijkt, na enig onderzoek, eigenlijk ook weer uit verschillende types te bestaan. Zo wil mijn buurvrouw vooral graag slank blijven. Ze moet er niet aan denken haar figuur te verliezen door de quarantaine. Ze drinkt shakes met selderie en spinazie en ik zie haar elke dag regelmatig voorbij rennen. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ze dat waarschijnlijk altijd al deed, maar dat het me door het thuiswerken, waarschijnlijk meer opvalt. Ook zijn er mensen die vooral gezond en fit blijven om corona weerstand te kunnen bieden en de mensen die echt genieten van de extra tijd die ze nu hebben om te sporten en eindelijk gezond te koken.

Helaas behoor ik toch meer tot het andere type. Ik merk dat ik erg gericht ben op schermen. Ik kan wel gaan lopen, maar kan ook even dit verslag afmaken bijvoorbeeld. Ik heb ook opeens veel meer zin in chocola en ik zit helemaal in m’n nieuwe serie. Op zich prima natuurlijk, maar ik merk wel dat ik te weinig beweeg nu de sportschool dicht is en dat door dat hangen en snacken de kilootjes wel toenemen. Toen ik mezelf ook nog “uitslover” hoorde mompelen toen ik vanachter mijn scherm in mijn ooghoek de buuv weer langs zag komen rennen, wist ik dat het genoeg was.

Ik wil die coronakilo’s niet! Ten eerste omdat ik gehecht ben aan mijn huidige garderobe, maar ook vooral omdat ik gezond wil zijn. Vanuit de gedachte dat een vaccin nog wel even op zich kan laten wachten en we er van uit kunnen gaan dat we allemaal dus corona kunnen krijgen, moeten we zelf onze maatregelen nemen.

Dus na wat onderzoek op internet, heb ik hieronder de beste tips verzameld. Aan de slag!

  • Maak afspraken met jezelf die haalbaar zijn. Dus blok een pauze in je agenda om iets sportiefs te doen en gun jezelf ook je wijntje/chocolaatje.
  • Betrek anderen. Niet voor iedereen werkt dit goed, maar door samen afspraken te maken lijkt het makkelijker om je er aan te houden. Videobellend Yoga doen kan ook gezellig zijn
  • Hamster gezond! Wat je niet in huis haalt, eet je ook niet op.
  • Bestel online wat gewichtjes/ een matje of andere tools en bouw in je huiskamer een workoutplek.
  • Ga naar buiten. Begin de werkdag door eerst een blokje om te lopen of te fietsen. Of na de lunch. Even weg van het scherm werkt zeker ontspannend. Daarna weer lekker aan het werk.
  • Probeer ieder half uur achter het scherm even wat anders te doen. Dat kan door te lopen of te gaan staan zodat je even weg bent achter je scherm. Doe even iets anders zodat de beenspieren ook in beweging blijven.

#StaySafeKeepGrowing

Deel of mail

Nieuws 2020

Reactie inzake artikelen Noordhollands Dagblad

02 oktober 2020

Het Noordhollands Dagblad heeft artikelen over Tata Steel gepubliceerd op 26 september jl. Vanuit sollicitanten en kandidaten krijgen wij hier vragen over. Helaas bevat de publicatie een aantal onjuistheden. Hieronder plaatsen wij de reactie door vanuit Tata Steel in Nederland op dit artikel waar een verkeerde voorstelling wordt gegeven van onze financiele situatie.

#staysafekeepgrowing -deel 9 Blog Nienke

27 mei 2020

De maatregelen worden vanaf 1 juni a.s. versoepeld. Wel houden we afstand en werken we nog zo veel mogelijk vanuit huis. Van Stay Home naar Stay Safe en natuurlijk blijven we ons ontwikkelen. #StaySafeKeepGrowing. Deze week deelt onze loopbaanadviseur Nienke haar ervaringen over thuiswerken. Natuurlijk deelt ze haar tips.

#StayHomeKeepMoving-deel 8: Getting things done

14 mei 2020

De komende #StayHomeKeepMoving-weken gaan over efficiënt werken, werk/privé-balans en ook goed voor jezelf zorgen. Deze week geeft onze recruiter Mike tips voor meer focus tijdens het werk, zodat het werk af is en je tijd overhoudt voor ontspanning.

#StayHomeKeepMoving -deel 7 - de motivatiebrief

06 mei 2020

In deze #StayHomeKeepMoving-weken kijken we vooruit. Hoe kun je je voorbereiden op de volgende stap in je loopbaan. Deze keer bespreken we de resultaten van onze poll over de motivatiebrief: de toegevoegde waarde van de waarom hiervan op de sollicitatie met tips & tricks.

#StayHomeKeepMoving - deel 6 - Het CV

29 april 2020

In deze #StayHomeKeepMoving-weken kijken we vooruit. Hoe kun je je voorbereiden op de volgende stap in je loopbaan. We geven deze week tips over het Curriculum Vitae. Jouw digitale footprint.

#StayHomeKeepMoving - Deel 5: Online testen

22 april 2020

In deze #StayHomeKeepMoving-weken kijken we vooruit. Hoe kun je je voorbereiden op de volgende stap in je loopbaan. Online psychologische testen kunnen je helpen met de vragen: Wie ben ik, Wat wil ik en Wat kan ik?

#StayHomeKeepMoving - deel 4 - Online interview

16 april 2020

Tijdens de #StayHomeKeepMoving-weken willen we graag dat je in beweging blijft, ook nu we thuis blijven. We geven tips over solliciteren, thuiswerken en what's next. In dit artikel geven we praktische tips over het voeren van een online sollicitatiegesprek.

#StayHomeKeepMoving - deel 3: technische tips

15 april 2020

De #StayHomeKeepMoving-weken trappen we af met als thema “de voorbereiding”. Welke voorbereidingen voorafgaand aan het online sollicitatiegesprek zijn handig om rustig het gesprek in te gaan.

#StayHomeKeepMoving - deel 2 - Tips &Tricks

09 april 2020

De #StayHomeKeepMoving-weken trappen we af met als thema “de voorbereiding”. Hoe kun je jezelf voorbereiden op het sollicitatiegesprek aan de hand van de 4 meest gestelde vragen.

#StayHomeKeepMoving - Tips &Tricks

07 april 2020

De #StayHomeKeepMoving-weken trappen we af met als thema “de voorbereiding”. Hoe kun je jezelf voorbereiden op het sollicitatiegesprek - zeker digitaal - zodat je vol zelfvertrouwen het gesprek in gaat.

Maatregelen rondom coronavirus

18 maart 2020

Om de verspreiding van het coronavirus af te remmen, is het nodig dat we allemaal een bijdrage leveren. Het zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving staat bij ons voorop.

Opleiding procestechniek Academy beste van Nederland

09 maart 2020

De opleiding procestechniek van de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden is naar het oordeel van De Keuzegids niet alleen een topopleiding, maar ook de beste opleiding procestechniek van Nederland. De opleidingen Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde scoorden ook hoog in het onderzoek. Daarmee is de Academy toonaangevend waar het gaat om technisch onderwijs.

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Disclaimer - Privacy verklaring - Cookiebeleid

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2018

Volg ons