Zelfstandig Tata Steel Nederland gaat voor groen staal in een schone omgeving

01-10-2021

Vanaf vandaag gaat Tata Steel Nederland zelfstandig verder. Gisteren is overeenstemming bereikt over de splitsing van Tata Steel Europe. De nieuwe organisatie bestaat uit twee business units: IJmuiden en Downstream, bestaande uit Tubes, Plating, Colors, Distribution en Building Systems. De splitsing vandaag is een historisch moment, na 22 jaar samenwerking met de Britse collega’s. Onlangs maakte Tata Steel Nederland ook de keuze voor de waterstofroute als onderdeel van de duurzaamheidsstrategie bekend. Daarmee is de richting voor de toekomst duidelijk: groen staal in een schone leefomgeving. Over een aantal jaren staat in IJmuiden een wezenlijk ander en duurzamer staalbedrijf.In de nieuwe structuur is er geen operationele Tata Steel Europe-organisatie meer en opereren Tata Steel Nederland en Tata Steel UK als twee zelfstandige bedrijven naast elkaar. Voor een klein aantal activiteiten zal onderlinge coördinatie blijven plaatsvinden, bijvoorbeeld voor het bedienen van gezamenlijke klanten. Voor de klanten van Tata Steel Nederland zal er niets veranderen. Vanaf nu heeft de Raad van Bestuur van Tata Steel Nederland de volledige verantwoordelijkheid voor de activiteiten van Tata Steel Nederland, onder toezicht van de Raad van Commissarissen van Tata Steel Nederland. De voorzitter van de Raad van Bestuur is het aanspreekpunt voor de aandeelhouder. De Raad van Bestuur van Tata Steel Nederland, nu bestaande uit Hans van den Berg en Co van Dort, is uitgebreid met Tom Eussen. Hij is verantwoordelijk voor de Downstream Business.

Nieuws 2021

Klimaatambities

30 november 2021

Tata Steel wil de staalproductie verder verduurzamen. Het is duidelijk: de toekomst van onze staalproductie wordt CO2 neutraal en wij doen er alles aan dit zo snel mogelijk waar te maken.

Zelfstandig Tata Steel Nederland gaat voor groen staal in een schone omgeving

01 oktober 2021

Zelfstandig Tata Steel Nederland gaat voor groen staal in een schone omgeving

Tata Steel kiest voor waterstofroute

15 september 2021

De directie van Tata Steel Nederland heeft met volledige steun van de raad van commissarissen en het moederbedrijf uit India besloten om volop te koersen op de productie van groen staal via de waterstof route. Deze route is niet alleen goed voor het klimaat door CO2 reductie, maar heeft ook de meeste voordelen voor de omgeving.

Persoonlijk bericht van onze directievoorzitter.

11 september 2021

Een duurzame toekomst is van groot belang voor Nederland, en daarmee ook voor regio IJmond en Tata Steel. Lees hieronder het persoonlijk bericht van directievoorzitter Hans van den Berg als reactie op de uitkomsten van het RIVM-onderzoek en de grote zorgen in de samenleving. Daarnaast is er rechts op deze pagina uitgebreide informatie te vinden over onze klimaatambities en plan voor een betere leefomgeving, genaamd Roadmap Plus.

Tata Steel één van de vier beste (thuis)werkgevers in de IJmond!

16 maart 2021

Tata Steel is verkozen tot één van de vier beste (thuis)werkgevers in de regio. Ons bedrijf werd door vele collega’s voor deze titel genomineerd. De nominaties werden vergezeld door lovende reacties.

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Disclaimer - Privacy verklaring - Cookiebeleid

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2018

Volg ons