Diversiteit en inclusie

Werken bij een van de meest uitdagende industriële werkgevers?

Bij Tata Steel vinden het belangrijk dat iedereen zich erkend voelt en zichzelf kan zijn. Dat is behalve sociaal en eerlijk ook van strategisch belang. Wij geloven erin dat wij met meer diversiteit beter presteren, innovatiever zijn en bovendien aantrekkelijker zijn om voor te werken.

In 2021 is Tata Steel gestart met een nieuw diversiteit en inclusie programma voor de komende vijf jaar. Dit programma heeft als doel om de diversiteit te verhogen en het inclusieve werkklimaat verder te verbeteren. Bij Tata Steel hechten we namelijk veel waarde aan deze onderwerpen en moedigen we iedereen aan om volledig zichzelf te zijn op het werk.

Om ons doel te bereiken organiseren we voor al onze collega’s evenementen om meer inclusief te denken, worden er trainingen gegeven over onbewuste vooroordelen en hebben we een aantal netwerken opgezet. Een aantal actieve netwerken zijn het [Fe]male Network en onze Regenboog community. Wij kunnen met trots melden dat wij sinds 2022 ook lid zijn van Workplace Pride. Dit is een internationale stichting voor LHBTIQ+ inclusie op het werk.

Om de diversiteit te verhogen hebben we concrete doelstellingen om meer vrouwelijke collega’s en collega’s met een migratieachtergrond te laten starten in onze beroepsopleidingen en openstaande vacatures.

Omdat we er zeker van willen zijn dat iedereen bij Tata Steel zichzelf kan zijn monitoren we dit door jaarlijks een onderzoek uit te zetten onder alle medewerkers. De uitkomsten van de onderzoeken gebruiken we om vanuit het diversiteit en inclusieprogramma gerichte acties uit te voeren.

 

Meer informatie?

Inge Ferket-Dekker
Recruiter
T: +31 (0)251 490014

Medewerkers over Tata Steel

Bram: "Vergelijk mijn werk met open hart chirurgie in de Oxystaalfabriek"

Read more >