Historie

De geschiedenis van Tata Steel (Hoogovens) in Nederland begint in 1918. In dat jaar wordt het staalbedrijf in IJmuiden opgericht.

Het staalbedrijf wordt opgericht in 1918 als Koninklijke Nederlandse Hoogovens en Staalfabrieken NV. In 1999 fuseerde het bedrijf met British Steel en gaat het verder onder de naam Corus. Sinds 2007 maakt het staalbedrijf deel uit van Tata Steel.

100 jaar Tata Steel

Op de jubileumwebsite (www.100jaarstaal.nl) vind je verhalen in de vorm van teksten en een deel in de vorm van video- en geluidsopnames. De reeks wordt gedurende het jaar aangevuld, om uiteindelijk uit te groeien tot een collectie van 100 verhalen. Er staan in 2018 verschillende jubileumactiviteiten op het programma, met als hoogtepunt een reeks festiviteiten rond 20 september, de dag waarop in 1918 de NV Koninklijke Nederlandsche Hoogovens en Staalfabrieken is opgericht.

Industrieel Erfgoed

Stichting Industrieel Erfgoed Hoogovens houdt het industriele verleden van het staalbedrijf in IJmuiden levend. De stichting wil daarmee inzicht geven in, en belangstelling vergroten voor de ontwikkeling van de Nederlandse ijzer- en staalindustrie in het algemeen, en in de geschiedenis van het bedrijf in het bijzonder. De stichting runt met vrijwilligers het Hoogovens Museum in Velsen-Noord.

Deel of mail

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Disclaimer - Privacy verklaring

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2018

Volg ons