Projectmanager

Rob: “Van mijn handen gebruiken naar mijn hoofd gebruiken”

  • Rob Hogeling
  • Bedrijfscontactfunctionaris / projectmanager bij Tata Steel Packaging
  • In dienst bij Tata Steel sinds 2001
  • Studie: MTS Werktuigbouwkunde aan het Horizon College in Alkmaar en vervolgens HTS Werktuigbouwkunde aan Hogeschool Inholland

"Als je potentie hebt, dan kan je altijd doorgroeien," aldus Rob Hogeling. "Ik heb de kans gehad om mij vanuit de HTD Maintenance Service steeds op te werken. Ik ben bij de basis begonnen en die praktische kennis helpt mij nog steeds."

Verbeteringen voor collega en klant

"Ik zit nu een half jaar in mijn huidige functie. Ik ben van een servicegerichte - naar een productiegerichte afdeling gegaan. Hier maken wij echt eindproducten die rechtstreeks naar onze klanten gaan. De fabriek van Tata Steel Packaging is echt ongelofelijk groot. Je kan eigenlijk wel stellen dat we binnen deze fabriek weer 20 fabrieken hebben draaien. Als bedrijfscontactfunctionaris houd ik mij hier bezig met het begeleiden van projecten aan de productiezijde. Een collega projectmanager begeleidt het technische gedeelte en ik regel alles hierom heen. Vanaf de opleidingen die de operators krijgen, de risico beoordelingen, tot en met het beschikbaar hebben van de nieuwe tekeningen in de systemen. Eigenlijk alles om ervoor te zorgen dat er na het eindigen van een project de installatie werkt, maar ook mee gewerkt kan worden. Ik mag werken aan betere arbeidsomstandigheden voor mijn collega's en een betere dienstverlening/producten voor onze klanten. Dat is gaaf ja, daar krijg ik energie van!"

Alles qua techniek in één fabriek

"Mijn carrière bij Tata Steel is met een stageplek in de centrale werkplaats begonnen. De techniek en de sfeer sprak mij erg aan. Mensen staan hier voor je klaar en je krijgt de kans om te leren en jezelf te ontwikkelen. Zo heb ik mijn HTS studie hier naast mijn werk kunnen doen. De HTD heeft alle vormen van techniek in één bedrijf. Het is zogezegd een unieke fabriek. Sinds mijn start heb ik hier drie verschillende functies gehad. Van machinebankwerker in de werkplaats, tot een functie als projectleider waarbij ik op de fraaiste plekken op het hele terrein kwam. Ik ben erg blij met deze ervaringen. De kennis die ik van de fabrieken en de werkplaats heb helpen mij ook in mijn huidige rol enorm."

Je leert een andere wereld kennen

"Als bedrijfscontactfunctionaris werk ik, naast dat ik met allerlei specialisten werk, ook veel samen met de ploegendienstcollega's van de productie om de projecten te laten slagen. Er komt veel plannen om de hoek kijken en het is echt heel belangrijk, om de afhankelijkheid van de verschillende ketens heel goed door te hebben. Daarvoor heb je die goede samenwerking echt nodig. In mijn vorige functie als projectleider, was de bedrijfscontactfunctionaris mijn contactpersoon, nu mag ik die rol uitvoeren. Wat er echt anders is, is dat ik nu onderdeel van productie ben. Je leert een andere wereld kennen en ik maak projecten nu van een andere kant mee. Ik heb veel plezier in mijn werk! Mijn huidige project is het automatiseren van het vertinnen van de rollen staal. Een project waardoor wij een nog betere procesbeheersing gaan krijgen, effectiever om kunnen gaan met grondstoffen en de arbeidsomstandigheden van de collega's in productie kunnen verbeteren. Het is een complex project, maar van zulke resultaten word je toch blij?"

Deel of mail

Medewerkers over Tata Steel

Peter: "Dit is een project wat je eigenlijk maar één keer in je carrière doet"

Read more >