Business Trainee

Katinka: "Je bent consultant binnen je eigen bedrijf”

  • Katinka Iest
  • Business Trainee /Improvement Consultant
  • In dienst bij Tata Steel sinds september 2015
  • Studie: Bachelor en Master in Business Administration richting Transport & Supply chain management aan de Vrije Universiteit Amsterdam

Altijd bezig met processen optimaliseren 

De spin in het web binnen elk bedrijf is supply chain management, dit is het onderdeel waar veel verbetering en winst behaald kan worden. Je bent in feite steeds bezig met een puzzel waarbij je veel voordeel voor de organisatie en de klant kunt behalen. Verbeteringen die verder gaan dan alleen maar op tijd leveren, zodat je klant ook zijn processen kan optimaliseren. Dit is ook waarom ik in mijn studietijd zo enthousiast ben geworden voor dit vakgebied. Je bent altijd bezig met het optimaliseren van processen.

Het is complex en dat heeft voor mij de grootste aantrekkingskracht

Tijdens mijn studie heb ik veel supply chain opdrachten binnen de FMCG branche gedaan. Erg leuk, maar ik werd helemaal enthousiast toen ik tijdens een oriëntatie op bedrijven met interessante logistieke processen kennis maakte met Tata Steel. Dit bedrijf biedt echt alles op supply chain gebied, het hele verhaal van A tot Z, van grondstof tot eindproduct. Een bedrijf met een eigen binnen- en zeehaven, maar bijvoorbeeld ook 100 kilometer spoorlijn op het eigen terrein. Ik weet nu ook dat staal maken erg complex is en dat heeft voor mij de grootste aantrekkingskracht. Mijn enthousiasme voor techniek en de maakindustrie is veel groter geworden, ik vind het hier steeds vetter worden.

Projecten met impact

Als Improvement Consultant word je hier in het diepe gegooid en dan bedoel ik niet dat ze je hier hulpeloos laten zwemmen. Ik krijg veel ruimte om mijn eigen draai aan mijn projecten te geven. Mijn eerste project was een opdracht in het Verenigd Koninkrijk, waar ik samen met supply chain, IT, externe consultants en 4 Engelse vestigingen heb gezorgd voor een verbetering in de registratie van onze service. Echt gaaf om te zien dat je resultaten goed worden ontvangen en je project echt impact heeft. Mijn huidige project is er een voor onze servicecenters in Maastricht en Duitsland. Nu zal ik veel samenwerken met sales, supply chain, de operatie, transportplanners en transport contractors. Een van de doelen is een flinke besparing te gaan realiseren in onze transportkosten, ik ben ervan overtuigd dat we die ook gaan realiseren. Het is gaaf om 2 jaar lang als consultant binnen je eigen bedrijf rond te kunnen lopen. Ik heb veel ontwikkelmogelijkheden en ik heb echt het idee dat ik persoonlijk groei als trainee. Zo’n traineeship is een luxe, maar ik weet ook dat ik flink moet presteren.

Deel of mail

Medewerkers over Tata Steel

Ben: “Als installatiebeheerder heb je veel vrijheid om zelf je dag in te delen”

Read more >