General Manager Feijen Maastricht

Bert-Jan: "Je moet kansen creëren, kansen krijgen, maar ze vooral ook pakken en waarmaken"

  • Bert-Jan Westerik
  • General Manager Feijen, Tata Steel Service Centre Maastricht
  • in dienst bij Tata Steel sinds 2000
  • studie: Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam

Bert-Jan is General Manager van Feijen, Tata Steel Service Centre in Maastricht. “Na verschillende functies in IJmuiden, komt alles nu mooi samen en kan ik echt toegevoegde waarde leveren. Het is leuk om zo’n kans te krijgen, maar je moet hem wel zelf pakken en waarmaken,” aldus Bert-Jan. 

Mooie kans om jezelf te ontwikkelen

Naar mijn idee haal je uit elke functie waardevolle input voor je volgende stap. Van het opdoen van kennis van de organisatie, ervaring in het werken met de verschillende disciplines, het echt begrijpen van de belangen van de verschillende afdelingen, ontwikkelen van je communicatieve vaardigheden tot je eerste leidinggevende ervaring. Als ik terugkijk op de afgelopen jaren, dan zie ik dat ik in alle verschillende functies veel kennis en vaardigheden op heb kunnen doen, die ik terug zie komen in mijn huidige rol. Vaak zie je dat een carrière loopt zoals het loopt. Het is mooi als je een kans krijgt om een stap te maken, je krijgt dan echt de kans om jezelf te ontwikkelen. Een moment dat je met beide handen moet aangrijpen en zelf werken aan de realisatie.

Lokale toegang tot een wereldwijd bedrijf

In mijn huidige rol ben ik resultaat verantwoordelijk voor Feijen in Maastricht, één van de Service Centres van Tata Steel. Om onze klanten lokale toegang te bieden hebben wij verspreid over Europa verschillende service centrums. Feijen is met een jaarlijkse afzet van ruim 400.000 ton plaatstaal, goed voor zo’n € 160 miljoen omzet, een belangrijke schakel voor de klanten in een straal van 250 tot 300 kilometer rond Maastricht. In dit distributie service centrum zorgen wij er met 150 medewerkers voor, dat de rollen hoogwaardig staal tot plakken plaatstaal worden verwerkt, allemaal conform de hele specifieke wensen van de individuele klanten. Ik heb een brede rol waarin je alle disciplines van Sales, Finance, Logistiek, Operations, HR tot bijvoorbeeld kwaliteit terug ziet komen. Dit sluit mooi aan bij de breedte van mijn ervaring en bedrijfskundige opleiding.

Bourgondisch Limburg

Het geeft veel energie wanneer je de kans krijgt om te ontdekken wat je echt leuk vindt en wat ik nu doe vind ik geweldig. Voor iemand uit Amsterdam voelt het bourgondische Limburg soms als het buitenland, ik heb het hier enorm naar mijn zin en belangrijker… ik kan hier echt het verschil maken. Binnen Tata Steel krijg je veel ruimte. Als je een sterk verhaal hebt, dan kun je dat ook uit voeren en dat is gaaf. Dit gevoel is in mijn huidige rol sterker dan ooit. Dat geldt ook voor de verantwoordelijkheid die ik nu heb. Ik wil ervoor zorgen dat de mensen uit ons team een leuke baan hebben en dat Feijen een goede en gezonde toekomst heeft. Een belangrijke rol waarin ik veel verschil kan maken voor onze medewerkers en onze klanten. 

Deel of mail

Medewerkers over Tata Steel

Katinka: "Je bent consultant binnen je eigen bedrijf”

Read more >