Hoofd Procesoperator

Robin: "Er is een enorme diversiteit binnen de verschillende procesoperator functies"

  • Robin van Nooijen
  • Hoofd Procesoperator
  • in dienst sinds maart 1985

Ondanks dat wij één organisatie zijn, verschillen de procesoperator functies in de fabrieken van Tata Steel in IJmuiden inhoudelijk behoorlijk van elkaar. Qua werkplek heeft de Kooks- en Gasfabriek echter mijn hart gestolen. Met mijn ervaring buiten onze organisatie kan ik nu echter wel zeggen dat werken als operator bij Tata Steel toch heel anders is. 

“Hoogovens hebben indruk gemaakt”

Mijn eerste kennismaking met ons bedrijf was tijdens een bedrijfsbezoek op een open dag. De omvang, hitte en het grandioze geweld van de Hoogovens heeft toen zoveel indruk gemaakt dat ik het direct zeker wist… Ik wilde naar de Hoogovens Bedrijfsschool! Daar heb ik de opleiding tot procesoperator gevolgd om vervolgens echt ervaring op te gaan doen bij Kooks- en Gasfabriek 1,  de plek waar ik het grootste deel van mijn 27 jaar ervaring bij Tata Steel heb doorgebracht. 

“Het g(r)as is niet groener bij de buren”

Op een gegeven moment werd ik onrustig, ik werkte al bijna mijn hele leven bij Tata Steel en ik had het gevoel dat het tijd werd voor wat anders. Niet dat ik het slecht had, of dat ik dacht dat er geen mogelijkheden binnen Tata Steel meer zouden zijn. Het vertrek van wat naaste collega’s heeft mij toen dat laatste zetje gegeven. Ik ben overgestapt naar een andere organisatie en ben als senior operator in de gaswinning gaan werken. Ik heb daar zeker veel geleerd, maar ik kan achteraf ook zeggen dat ik mij hier beter op mijn plek voel. 

“Terug op het vertrouwde nest”

Nu ben ik weer terug bij de Kooks- en Gasfabriek. De verschillende operator rollen binnen Tata Steel zijn inhoudelijk anders. Als operator moet je hier veelzijdiger zijn, naast je technische kennis wordt er ook het nodig van je gevraagd qua sociale vaardigheden. Je hebt veel contact met mensen, zowel intern als met leveranciers en klanten. Je focus houdt hier niet op bij jouw eigen onderdeel. Doordat ik buiten de organisatie heb gekeken zie ik nu ook een aantal verbeterkansen die ik kan helpen realiseren. Dat geeft extra nieuwe energie. 

Deel of mail

Medewerkers over Tata Steel

Evert: "Mijn baan is er een voor echte techniekgekken, zeer breed en allesomvattend"

Read more >