Logistiek Medewerker

Paul: "Het mooie is dat bij alles wat ik leer het werk ook weer afwisselender en leuker wordt"

  •  Paul Maussen
  • Logistiek medewerker
  • In dienst bij Tata Steel sinds juni 2012

Wat ik bij Tata Steel doe? We produceren hier in IJmuiden allerlei verschillende staalsoorten en als logistiek medewerker zorg ik ervoor dat die netjes vervoerd kunnen worden. Ik maak gebruik van allerlei hulpmiddelen zoals heftrucks, kranen en rangeer locomotieven, maar gebruik vooral mijn gezonde verstand.

Genieten van de afwisseling

De diversiteit van het werk spreekt mij het meest aan. De ene dag ben je met een team van logistieke collega's een schip wat naar Amerika gaat aan het beladen. De andere dag sta je binnen in één van de verzendhallen om vrachtwagens te beladen. Als een chauffeur dan net even iets langer moet wachten dan hij zou willen, dan moet je je mannetje staan en niet in de stress schieten.

Veilig en accuraat

Veiligheid is extreem belangrijk, hier is zowel tijdens de opleiding als in het werk veel aandacht voor. Niet voor niets, in een schip gaan al snel 1.100 rollen staal die zo'n 30 ton per stuk wegen. Je wilt voor je eigen gezondheid en die van je collega's niet dat daar iets mis mee gaat. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om te zorgen dat onze klanten de producten netjes ontvangen. Als logistiek medewerker speel ik hierin een belangrijke rol.

Niet uitgeleerd

Als ik de twee jaar van mijn opleiding mee reken, dan ben ik nu drie jaar in dienst bij Tata Steel. Ik merk dat de praktijk en opleiding aan de bedrijfsschool goed op elkaar aansluiten en ik ben voor mijn gevoel nog niet uitgeleerd. En het mooie is dat bij alles wat ik leer het werk ook weer afwisselender en leuker wordt!

Deel of mail

Medewerkers over Tata Steel

Sinds kort heeft Tata Steel een vrouwelijke Kraandrijver voor de loskraan. Tatum Mooij is 20 jaar oud en is op haar 16e begonnen aan de Academy (Bedrijfsschool).

Read more >