Maintenance Trainee

Judith: “Elke fabriek kent weer hele specifieke techniek”

  • Judith Krale
  • Maintenance Trainee bij Asset Management Development
  • in dienst bij Tata Steel sinds november 2017
  • studie: Chemische Technologie aan de Hanze Hogeschool in Groningen

"De technische uitdaging zit vooral in wat je nog kan doen! Bizar eigenlijk voor een bedrijf wat al 100 jaar bestaat," aldus Judith Krale die al Maintenance Trainee is gestart na haar studie Chemische Technologie.

Stappen maken en vooruit gaan

"Het geeft een kick om resultaten te boeken op vlakken waar dit tot dusver nog niet is gelukt. Misschien lukt dit mij wel omdat ik een vrouw ben en zaken anders aanvlieg, maar ik denk dat dit vooral lukt door te focussen op de voordelen. Binnen mijn traineeship leer ik bijvoorbeeld goed om soft skills te managen en opmerkingen als "we hebben het altijd zo gedaan" om te buigen. Ik wissel veel ervaringen uit met de andere trainees binnen Asset Management Development. Dat is niet alleen waardevol, maar ook heel gezellig."

De omgeving en gesprekken zijn altijd technisch

"Momenteel werk ik aan drie verschillende projecten. Mijn grootste project gaat over het vergroten van de betrouwbaarheid van installaties en Proces Safety. Door de toenemende wet- en regelgeving steeds belangrijker. Het is technisch wellicht niet het meest uitdagende project, maar zeker leerzaam!

Voor mijn volgende project heb ik een aantal opties. Wat mij betreft wordt dat een meer technisch inhoudelijk project die perfect aansluit bij mijn opleiding. De voordelen van dit traineeship is dat ik de kans krijg om goed binnen het bedrijf rond te kijken, maar ook dat ik daadwerkelijk invloed heb op de projecten die ik doe."

Zo groot en zoveel ontwikkelmogelijkheden

"Na mijn afstudeerstage bij Shell was ik helemaal verkocht aan dit type omgeving. Niet heel vreemd, want als je mijn vakantiefoto's bekijkt kom je fabrieken over de hele wereld tegen. De groote en complexiteit vind ik echt fantastisch. Ik heb heel bewust voor Tata Steel gekozen, vooral omdat hier ook echt wat gemaakt wordt.

Dat ik in het traineeship werk is meer toeval. Ik had gesolliciteerd op een andere functie, maar in de gesprekken bleek er een hele goede match te zijn met dit programma. Ik krijg veel kansen en leer nu op vlakken die tijdens mijn studie niet aan de orde zijn gekomen, zaken als projectmanagent en het schrijven van business cases.

Ik zal je verklappen, het is belangrijk om vooral realistisch te zijn, want de investeringen en de besparingskansen in die cases zijn enorm en je wordt met je projectteam verantwoordelijk gehouden voor de realisatie hiervan!"

Deel of mail

Medewerkers over Tata Steel

Hans: " In dit project zijn de technici uit al onze disciplines uitgedaagd."

Read more >