Onderhoudsmanager

Als onderhoudsmanager stuurt Sang bij Tata Steel Packaging een team aan van 19 mensen. “Een plek waar techniek nog echt tastbaar is en waar het verbeteren van installaties hoog op de agenda staat. In mijn team zijn goede techneuten altijd welkom!”

‘Hier ben je nog écht met techniek bezig’

  • Wie: Sang Nguyen (37)
  • Functie: Onderhoudsmanager bij Packaging
  • In dienst bij Tata Steel sinds: 1 februari 2012

 IJmuiden in het klein, zo omschrijft Sang de divisie waar hij al bijna tien jaar met veel plezier werkt. Als onderhoudsmanager stuurt hij bij Tata Steel Packaging een team aan van 19 mensen. “Een plek waar techniek nog echt tastbaar is en waar het verbeteren van installaties hoog op de agenda staat. In mijn team zijn goede techneuten altijd welkom!”

 “Onze eindklanten zitten in de verpakkingsindustrie. Voor hen maken we staal op maat dat zij zelf verder verwerken tot bijvoorbeeld spuitbussen, scheermesjes en bodem en deksels van het blik. Doordat we altijd met onze klanten en de markt meedenken, produceren we sinds 2016 Protact. Een eigen ontwikkeld product waar we trots op zijn. Het gelamineerde staal verkort het productieproces van onze klanten. En het staal is uiteraard oneindig recyclebaar

Zeven werkgebieden
Packaging kent zeven werkgebieden waar warmgewalste band een volledig productieproces doorloopt. Van beitsen tot koudwalsen en van vertinnen tot het inpakken van onze producten. “Zelf werk ik in werkgebied 3. Elk werkgebied heeft z’n eigen proces. Maar de start van elke opdracht is dus altijd in werkgebied 1.”

‘Om de 9 weken staan onze installaties beurtelings 16 tot 20 uur stil voor onderhoud’

Onderhoud organiseren
Het onderhoudsteam van Sang bestaat uit werktuigbouwkundigen en elektrotechnici. “Wij doen zowel correctief als preventief onderhoud. We zorgen ervoor dat alle installaties in ons werkgebied volgens de afgesproken normen het product kunnen maken, dat we de installaties up and running houden en hun levenscyclus verlengen. Om de 9 weken staan installaties daarom beurtelings 16 tot 20 uur stil voor onderhoud. Vaak doen we dat onderhoud niet zelf. Wij organiseren het en zorgen ervoor dat we de juiste mensen inhuren.” 

Technisch beheerder gezocht
“In ons team is momenteel een vacature voor een technisch beheerder. Een mbo 4-functie, waar je geen monteur maar een echte beheerder bent. Je leert alle installaties kennen op elektrotechnisch en werktuigbouwkundig gebied, zodat je weet op welk moment welk onderhoud nodig is. Daar zijn bestaande onderhoudsplannen voor, maar je ontwikkelt ze ook zelf. Soms kunnen bestaande plannen nu eenmaal beter. Doordat we steeds beter kunnen monitoren door datagedreven te werken, kun je daar goed op inspelen. We zoeken iemand die vooral goed kan organiseren, inzicht heeft en verbanden kan leggen; je bereidt immers het onderhoud voor én je stuurt vanuit je vaktechnische kennis firma’s aan die je zelf moet controleren.”

Meewerken aan transitie
“Wat ons werk zo leuk maakt? Hier zie je techniek die je nergens anders ziet, op een grootschaligheid die je nergens anders ziet. Verwacht geen state of the art-techniek. Bij Packaging maak je alles zelf mee en doe je echt kennis op van oude techniek. Dat is onze kracht. Bovendien lever je een bijdrage aan de transitie naar nieuwe technieken en groener staal. Daar staan momenteel allerlei investeringsprojecten voor op de agenda. Supergaaf om mee te maken. Natuurlijk hoor ik ook kritiek uit mijn omgeving op Tata Steel. Maar ik vind het juist een uitgelezen kans om aan die vergroening mee te werken!”

Deel of mail

Meer informatie?

Jerina Boer
Recruiter
T: +31 (0)251 496680

Medewerkers over Tata Steel

Tim: "Het leuke van mijn functie is dat ik ook werk doe voor andere warmbandwalserijen buiten Nederland"

Read more >