Procesoperator

Oscar: "Geen dag is hetzelfde, een gemiddelde dag bestaat niet"

  • Oscar Korver
  • Procesoperator
  • in dienst sinds augustus 2012

Oscar heeft voor zijn start op de bedrijfsschool bij Tata Steel al een mbo opleiding (handel en ondernemerschap) afgerond en kon zo de verkorte opleiding tot procesoperator nog eens extra versneld doen. "Ik kon nog sneller echt aan het werk, als techniek en praktijkgericht leren je aanspreekt is een start via de bedrijfsschool ideaal. Ik ben blij met mijn keuze voor procestechniek, het vak van procesoperator spreekt mij erg aan en wil mij hier zeker verder in ontwikkelen."

Sturen op kwaliteit en klanttevredenheid

"Ik werk nu ruim een jaar binnen deze fabriek. Ik werk bij CPR en wij zijn de laatste schakel voor het product naar de klanten gaat. Wij zijn superkritisch op de kwaliteit die wij leveren en daar komt mijn perfectionistische karakter goed bij van pas. Ik vind het gaaf om te weten waar de producten die wij maken heengaan, vandaag is dat voor de automobielindustrie en dat kan morgen voor de witgoed of bouwsector zijn. Elke klant heeft zijn specifieke kwaliteitswensen en dat geeft een extra dimensie. Als procesoperator hebben wij direct invloed op de kwaliteit en klanttevredenheid"

Een gemiddelde dag bestaat niet

"Geen dag is hetzelfde, mede omdat wij hier over de verschillende werkplekken rouleren. De ene dag werk ik op het deel van onze afdeling waarin wij de rollen staal innemen die ons startproduct vormen. De andere dag werk ik in de nabewerking waarbij wij ons eindproduct verzendklaar maken zodat het product netjes naar onze klanten kan. Als afdeling zorgen wij ervoor dat het staal wat wij als Tata Steel maken goed beschermd wordt tegen invloeden van buitenaf, bijvoorbeeld door het aanbrengen van een beschermende zinklaag doormiddel van galvaniseren. Een belangrijke schakel, maar dat geldt uiteraard ook voor het proces van de operators in de andere fabrieken hier in IJmuiden."

Vaardigheden om analytisch te denken zijn zeer waardevol

"Na mijn mbo opleiding in handel en ondernemerschap had ik de keuze om te gaan werken of door te leren aan een hbo opleiding. Op één of andere manier trok de techniek toch meer dan het ondernemerschap en heb ik gekozen voor een beroepsopleiding bij Tata Steel. Omdat ik mijn mbo-4 opleiding al had afgerond ben ik extra snel opgeleid tot operator. Fijn, want zo kon ik ook snel echt aan de slag! Het grappige is dat veel kennis uit mijn eerste mbo opleiding ook nog steeds goed van pas komt, het helpt vooral bij het analytisch denken wanneer je voor situaties komt te staan die echt afwijken van het reguliere proces. Ik heb zeker de ambitie om binnen de techniek door te leren op hbo-niveau, vooralsnog beleef ik nog veel plezier aan het opdoen van veel praktische ervaring binnen onze afdeling."

Deel of mail

Medewerkers over Tata Steel

Bram: "Vergelijk mijn werk met open hart chirurgie in de Oxystaalfabriek"

Read more >