Procestechnoloog

Arzu: “Eén verbetering kan al grote vooruitgang boeken”

  • Arzu Feta
  • procestechnoloog bij het Energiebedrijf
  • in dienst bij Tata Steel sinds september 2015
  • studie: MSc Energy Science aan de Universiteit van Utrecht

Arzu Feta is na haar technisch traineeship doorgestroomd in haar huidige functie als procestechnoloog bij het Energiebedrijf. Zij werkt onder meer aan duurzame verbeteringen. Bijvoorbeeld door processen efficiënter te maken, waardoor het energieverbruik daalt. Ook persoonlijk draagt Arzu haar steentje bij. Zij ziet iedereen als ambassadeur van ons bedrijf en vertelt daarom heel graag ‘meer over minder’. 

Wat maakt duurzaamheid boeiend?

“Wij zoeken continu naar nieuwe wegen en oplossingen, ik vind het interessant om de uiteindelijke verbeteringen, die technisch vaak heel complex zijn, van zo dichtbij te kunnen volgen. Van het eerste idee tot aan de daadwerkelijke uitvoering. Een mooi voorbeeld daarvan is de aanpassing van de samenstelling en distributie van het Hoogovengas vorig jaar. En wij blijven werken aan dit soort verbeteringen.”

Welke uitdagingen zie jij?

“Om aan duurzaamheid te werken, probeer ik de onderwerpen goed uit elkaar te houden. De efficiency in de dagelijkse operatie; wat er beter kan op langere termijn; en welke stip wij aan de horizon zetten voor later. De schaal waarop wij werken is voor mij een extra motivatie, zelfs een kleine stap vooruit kan echt voor verandering zorgen.” 

Waar kijk jij komend jaar naar uit?

“Ik hoop dat wij weer meedoen aan het Jaarcongres van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI). Om onze inzet voor duurzaamheid en een circulaire economie te presenteren. Wij kregen vorig jaar van verschillende bedrijven en universiteiten veel positieve feedback op onze deelname en met ideeën van buitenaf kun je zelf ook weer verder komen. Het is bovendien bijzonder inspirerend om vanuit je vak het maatschappelijk nut van innovatie te belichten. Dat is waar het om gaat.”

Deel of mail