Productgroepmanager bedrijfsbureau HTD

Niels: “Ik ben nog steeds onder de indruk van de techniek en de logistieke processen”

  • Niels Visser
  • Productgroepmanager Werkvoorbereiding & Administratie, HTD Maintenance Services
  • In dienst bij Tata Steel sinds april 2017
  • Studie: HTS Algemene Operationele Techniek, specialisatie Aircraft Engineering aan de Hogeschool van Amsterdam

Walhalla voor technici

"Ik miste techniek steeds meer en dat was voor mij de reden om naar een andere baan uit te kijken. Als ik terugkijk op mijn loopbaan, dan is deze misschien wel het best te omschrijven als een toevallige loopbaan. Van een vakantiebaan ben ik doorgestroomd via een traineeship naar functie als bedrijfsleider. Daarna van deliverymanager naar Manager Sourcing Center voor de werving van specialistische technici. Mijn keuze voor Tata Steel is daarentegen een hele bewuste keuze geweest. Juist omdat ik in mijn voorgaande baan bij zoveel technische organisaties in de keuken heb kunnen kijken, weet ik dat Tata Steel een waar walhalla voor technici is."

Enorm oplossend vermogen

"Als ik kijk naar de processen binnen Tata Steel, dan kan mij dat nog steeds positief verrassen. Ik ben altijd al gefascineerd door het mega complexe logistieke proces. Maar ook het feit dat je hier de meest grove techniek tot en met de meest fijnmazige technische toepassingen tegenkomt. Mijn collega's bij de HTD Maintenance Services werken met al die uiteenlopende technische toepassingen en wij komen op werkelijk alle hoekjes op het enorme complex hier in IJmuiden. Ik kan elke dag weer genieten van het enorme probleemoplossende vermogen dat binnen de HTD aanwezig is. Iedereen, van werkvoorbereider tot monteur, heeft de wil om de installaties op de site te laten draaien en het lukt elke keer om storingen op te lossen en de productie draaiende te houden."

Leren van verandering

"In mijn huidige functie mag ik meewerken aan een transitie binnen de HTD. Wij willen onze dienstverlening aan de fabrieken verder verbeteren en onze efficiency vergroten. Zo werk ik bijvoorbeeld aan de centralisatie van de werkvoorbereiding. Wij zijn van 14 aparte bedrijfsbureaus naar één centraal bedrijfsbureau gegaan. Het leuke is dat elke collega en elk team hierin zijn eigen visie heeft. Verandering managen is en blijft een interessante uitdaging, een uitdaging waarin ik elke dag weer leer. Het helpt je als manager enorm als je een technische achtergrond hebt, vooral om de specifieke technische vraagstukken beter te kunnen beoordelen. Het is erg leuk om aan iets te werken dat uiteindelijk de klanttevredenheid en ons werkplezier gaat vergroten."

Gunstige werk-privé balans

"Ondanks dat dit bij mijn keuze geen rol heeft gespeeld, is de gunstige werk-privé balans binnen Tata Steel wel een aangename bijkomstigheid. Het is toch mooi meegenomen als je elke dag zo'n anderhalf uur eerder thuis kan zijn. Ik denk dat er voor de 9.000 medewerkers hier in IJmuiden wel 1.200 verschillende roosters zijn, voor ieder wat wils zou je zeggen. Zelf heb ik flexibele start- en eindtijden. En wat mij toch elke keer weer fascineert is dat ondanks de diverse roosters, dat iedereen direct voor elkaar klaar staat, zodra er een calamiteit is. Zo'n klus moet geklaard worden, wat de planning op dat moment ook is. Er zijn genoeg collega's die bij een storing direct van huis komen om mee te helpen, een enorm sterke teamgeest en betrokkenheid. Ja, wij hebben hier een gunstige werk-privé balans, maar alles behalve een 9 tot 5 mentaliteit."

Deel of mail

Medewerkers over Tata Steel

Arzu: “Eén verbetering kan al grote vooruitgang boeken”

Read more >