Scheepscoördinator

Willem: "Dit werk is voor mij gewoon het mooiste wat er is."

  • Willem Barelds
  • Scheepscoördinator bij Grondstoffenlogistiek
  • In dienst bij Tata Steel sinds april 1990
  • Opleiding: mbo-4 onderhoudsmonteur & onderhoudstechnicus

Willem Barelds werkt al bijna 3 decennia in IJmuiden. Hij kwam vanuit de logistiek terecht bij de havens en is al meer dan 5 jaar scheepscoördinator.

Willem: "Naast het lossen van de schepen ben ik ook druk met de opslagen, het bunkeren en het aanleveren van grondstoffen voor de Hoogovens, de Kooks-, de Pellet- en de Sinterfabriek. Onze ploegen zijn - dag en nacht - in de weer, we zijn verantwoordelijk voor het laden en lossen van de schepen."

Alles op tijd op de juiste plek

"Maar het werk gaat nog veel verder. Wij verbinden het havengebied met de wal, of zoals wij het zeggen, ‘de ‘natte met de droge kant’. Daarbij sluiten we natuurlijk aan op de planningen, van de loodsen, voor de vrachtwagens op het terrein en op de productieplanning op de site, zodat alle grondstoffen en materialen precies op de goede plek terechtkomen. We doen er alles aan om dat voor elkaar te krijgen, veilig, op tijd en in de juiste hoeveelheid. Daar komt heel wat bij kijken."

Elke wacht is anders

"Elke wacht is anders en uitdagend, zeker als er toch iets mis dreigt te gaan. Zo kan een transportband of een kraan onverwacht een storing hebben. Dan moeten we extra snel schakelen, want we moeten door en tijd is geld. Juist dan is het spannend om alles in goede banen te leiden. Zeker als je weet dat er tegelijkertijd verschillende grote schepen en boten binnen zijn of komen. Dan komt het erop aan, om in goed overleg met de Logistieke coördinator en de collega’s tot oplossingen te komen. Ik kan me hier helemaal in uitleven."

Deel of mail

Medewerkers over Tata Steel

Mark Jan: "Absoluut een gaaf moment om de blustoren na zo’n renovatieproject in bedrijf te kunnen stellen"

Read more >