Senior Project Engineer

Alexander: "Eigen initiatief wordt hier beloond"

  • Alexander Oostendorp
  • Senior Project Engineer
  • in dienst bij Tata Steel sinds 2007
  • studie: Werktuigbouwkunde WO

Met zijn team ontwikkelt Alexander ontwerpen voor machines en constructies om de fabrieken beter te laten renderen. "Mijn grote uitdaging is de vraag voor een ontwerp zo goed mogelijk in beeld brengen. Het doel van een nieuw ontwerp is namelijk een hoog rendement tegen zo laag mogelijke kosten. Ik stel daarom kritische vragen en ga pas over tot actie als het duidelijk is dat een project echt zinvol is en wat oplevert."

Open sfeer

Daarvoor heeft Alexander veel contact met zijn collega's van de technische afdeling. "De lijnen zijn kort en er heerst een open sfeer. Als ik een vraag heb, staat de deur van de managers altijd open. Voor de grote miljoenenprojecten werken we met verschillende disciplines samen. Die projecten zijn natuurlijk de krenten in de pap. Ons team werkt vanuit de mechanica samen met teams gespecialiseerd in bijvoorbeeld elektra en hydrauliek. We vullen elkaar goed aan. Ik vind het mooi dat er binnen Tata Steel veel ruimte is voor eigen inbreng, dat wordt gewaardeerd."

Veel mogelijkheden

"Hiervoor werkte ik in een ander vakgebied en wilde me na een tijd verder bekwamen op ander terrein. Dat ik die mogelijkheid kreeg, vind ik fantastisch. Je moet alleen wel zelf initiatief tonen, vanzelf gaat het niet. Er zijn hier veel mogelijkheden, je kunt je niet alleen verdiepen maar ook verbreden. Ik snap wel dat veel mensen lang bij ons bedrijf blijven werken."

Deel of mail

Medewerkers over Tata Steel

Jeroen: "In de toekomst verandert de input van Tata Steel drastisch. Minder nieuw en meer gerecycled staal"

Read more >