SWAT Team Lead

Gabriel: "Problemen sneller, gericht en samen oplossen"

  • Gabriel Tahitu
  • SWAT Team Lead & Customer Value manager
  • in dienst bij Tata Steel sinds september 1996
  • studie: MSc Applied Physics aan de Technische Universiteit Delft

Is er binnen Tata Steel een bedrijfskritisch probleem dat onoplosbaar lijkt? Dan kun je als collega terecht bij onze SWAT-teams, mischien weten zij er raad mee.

Werken in multidisciplinaire teams

Gabriel Tahitu, SWAT Team Lead & Customer Value manager: “SWAT staat voor Special Weapons and Tactics – in de VS zijn SWAT-teams speciale politie-eenheden die worden ingezet om kritieke problemen snel op te lossen. De SWAT-teams van Tata Steel zijn multidisciplinaire teams van 5 tot 10 mensen die intensief werken aan het oplossen van kwaliteits- of productieproblemen in slechts 14 weken, met behulp van de Agile aanpak."

Problemen sneller, gericht en samen oplossen

"In de afgelopen 5 jaar hebben deze teams diverse lastige problemen opgelost die gevolgen hadden kunnen hebben voor onze klanten, zoals oxidatie van staal op onze Direct Sheet Plant. Door de tijdsdruk moet je enorm gefocust werken. Maar je profiteert ook van een breed spectrum van perspectieven, zoals van Customer Value, R&D, Technical, HTD Maintenance Services en het bedrijfsleven. We gebruiken deze aanpak nu overal bij Tata Steel in Europa. Het geeft voldoening dat mensen die er eerst sceptisch over waren, het nu omarmen. En het is goed om te zien hoe de jonge talenten die actief zijn in de teams, groeien en zich ontwikkelen.

Mijn rol? Ik zorg ervoor dat het team gefocust blijft, en ik stuur de betrokken stakeholders aan. Communicatie en goede relaties zijn van vitaal belang: succes hangt echt af van de input en samenwerking van alle betrokkenen!”

Deel of mail

Medewerkers over Tata Steel

Johan: "Bij het technisch traineeship ga je een steile leercurve in."

Read more >