Technisch Trainee

Jeroen: "Mijn persoonlijke ontwikkeling gaat als een trein!"

  • Jeroen Brantjes
  • Technisch Trainee / Improvement Consultant
  • In dienst bij Tata Steel sinds april 2017
  • Studie: Master Industrial Engineering and Management aan de Rijksuniversiteit Groningen.

"In mijn laatste masterjaar ben ik op zoek gegaan naar een uitdagende afstudeerstage waar ik mijn thesis kon schrijven. Bij Tata Steel ben ik afgestudeerd bij de afdeling railvervoer, op de optimalisatie van de vloot van locomotieven. Tijdens mijn stage had ik al snel door dat Tata Steel een gave werknemer is door de veelzijdigheid van het bedrijf en de onuitputtelijke bron van uitdagingen.

Voor het werk bij railvervoer heb ik de nodige ritjes over het terrein gemaakt en daardoor de verschillende fabrieken en de bijbehorende logistiek goed leren kennen. Het was voor mij al snel duidelijk dat ik hier ook graag het technisch traineeship wilde gaan doen."

In no time veel verantwoorlijkheid

"Sinds ik een ruim half jaar geleden begonnen ben als technisch trainee ben ik constant uitgedaagd. In no time heb ik verantwoordelijkheid voor verschillende projecten gekregen, wat een enorm gevoel van waardering en vertrouwen geeft. Mijn werk bij de afdeling Cost Liquid Steel is ontzettend divers: de ene dag ben ik proeven aan het doen om een meetinstrument te testen, de andere dag mag ik een meeting begeleiden waarin zowel mensen van productie, inkoop en logistiek het met elkaar eens moeten worden om een project van de grond te krijgen."

Zelfde bedrijf, toch een andere wereld

"Momenteel zit ik voor 3 maanden bij Cost Liquid Steel in Port Talbot, Wales. Ondanks dat beide productiesites onder Tata Steel Europe vallen, is het niet te vergelijken en voelt het als een hele andere wereld. Juist omdat er zo veel verschillen zijn is het gaaf om in een ander land van toegevoegde waarde te kunnen zijn. Je past je skills en communicatietechnieken anders toe en zorgt daardoor dat je de gestelde doelen weet te bereiken."

Mijn persoonlijke ontwikkeling gaat als een trein

"Als technisch trainee word je constant uitgedaagd en heb je de vrijheid om verantwoordelijkheid te pakken waar je dat wilt. Daarnaast zijn er ontzettend veel ontwikkelmogelijkheden binnen het traineeship. Ik heb al meerdere cursussen voltooid waardoor mijn persoonlijke ontwikkeling echt als een trein gaat. Voor het tweede jaar van het traineeship heb ik wederom enkele cursussen uitgekozen die mij zeker weten verder gaan helpen in mijn carrière.

Ik weet nu al dat het volgend jaar lastig gaat worden om een keuze te maken voor mijn uitstroomfunctie omdat er zo veel verschillende functies zijn waar ik mij graag aan wil wagen!"

Deel of mail

Medewerkers over Tata Steel

Pien: "Dit bedrijf ademt logistiek, je verveelt je hier geen dag!"

Read more >