Technisch Trainee

Johan: "Bij het technisch traineeship ga je een steile leercurve in."

  • Johan Siemonsma
  • Technisch Trainee / Improvement Consultant
  • In dienst bij Tata Steel sinds oktober 2017
  • Studie: Master of Science - Industrial engineering and management aan de Universiteit van Groningen

“Wat mij in Tata Steel erg aantrekt zijn de enorme complexe technische installaties en de verschillende disciplines die samen komen, van werktuigbouwkunde tot logistiek en van proces technologie tot inventory management. Het combineren van deze disciplines in een efficiënt bedrijfsproces sluit goed aan bij mijn opleiding.

Ik heb voor het technisch traineeship gekozen zodat ik een steile leercurve in kan gaan. Als trainee krijg je namelijk gelijk al veel verantwoordelijkheid en trainingen. Zo heb ik in mijn eerste 3 maanden al 4 projecten onder mijn hoede gekregen."

Betrokken bij beslissingsprocessen

“Een van mijn projecten gaat over de logistieke routes van injectiekolen, op ons terrein in IJmuiden. Deze kolen worden vanuit schepen met enorme kranen gelost, via transportbanden vervoerd naar opslagvelden en uiteindelijk vermalen. Door deze route slimmer in te richten kunnen we er voor zorgen dat ze uiteindelijk droger bij het kolenmaalgebouw aankomen, zodat we meer kolen kunnen malen. Een van de oplossingen is om een extra opslagveld te verharden. Dit is een enorme investering en het is ontzettend gaaf om gelijk al bij zo’n beslissingsproces betrokken te zijn.”

Sparren met een ervaren senior manager

“Ik vind het heel luxe dat ik in een half jaar als trainee al veel trainingen en coachingsessies heb gehad. Zo kan ik binnenkort mijn officiële Six Sigma certificaat halen en heb ik meerdere trainingen over project- en timemanagement gehad. Daarnaast haal ik ook veel uit de coachingsessies met mijn mentor, een senior manager. Het is super leerzaam om over je projecten en je persoonlijke ontwikkeling te sparren, met iemand die jarenlang ervaring heeft.

Kortom: Tata Steel is voor mij een zeer motiverende omgeving om in te werken!”

Deel of mail

Medewerkers over Tata Steel

Hans: "Door HIsarna is het wellicht mogelijk om een bruikbaar zinkconcentraat te maken, grondstof voor de zinkindustrie"

Read more >