Sollicitatietips

Tips voor succesvol solliciteren bij Tata Steel!

Je hebt de baan gevonden waar je super enthousiast over bent. Nu ga je solliciteren en dat kan best spannend zijn. Hoe zorg je ervoor dat jouw kans het grootst is? Om je op weg te helpen geven we je hier wat praktische tips.

Het CV is je visitekaartje
Jouw CV is je persoonlijke visitekaartje en een belangrijk onderdeel van je online sollicitatie. Een goed CV geeft ons een compleet beeld van wie je bent en wat je kunt. Zorg ervoor dat de meest essentiële zaken die relevant zijn voor de baan waarop je solliciteert eruit springen. De relevante werk- en projectervaring licht je extra toe en vergeet niet de door jou behaalde successen hierin te delen. Houd er rekening mee dat je CV kort, bondig en overzichtelijk vormgegeven is.

Je motivatie is net zo belangrijk als je CV
We zijn niet alleen nieuwsgierig naar de feiten op jouw CV, maar minstens net zo nieuwsgierig naar jouw motivatie. Omdat je sollicitatie online is stuur je ons geen aparte sollicitatiebrief, maar zend je ons via deze site jouw motivatie mee. Leg in je motivatie uit waarom jij de juiste persoon bent voor deze baan binnen Tata Steel. De eerste selectie wordt op basis van je CV en je motivatie gemaakt, beide zijn dus zeer belangrijk voor je sollicitatie. Een goede motivatie past makkelijk op één A4-tje.

Let op taalfouten
Realiseer je dat jouw sollicitatie onze eerste indruk van jou is. Taal- en spelfouten zorgen ervoor dat deze negatiever wordt. Toch ontvangen we nog regelmatig sollicitaties waarin veel onnodige fouten staan. Ga hier dus zorgvuldig mee om en lees je CV en motivatie nog een keer extra door voor je deze verzendt.

Je sollicitatiegesprek
Gefeliciteerd! Je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Het is belangrijk dit gesprek goed voor te bereiden, verdiep je nog eens extra in de eisen en de wensen. Bedenk van tevoren welke vragen je kunt verwachten en welke antwoorden je hierop gaat geven. Bedenk ook dat een sollicitatiegesprek voor jou de gelegenheid is om te bepalen of Tata Steel bij jou past. Schrijf de vragen op die je ons wilt stellen, zo voorkom je dat je ze vergeet tijdens het gesprek.

Kleed je netjes
Trek kleding aan waar jij je comfortabel en zelfverzekerd in voelt en die past bij de functie waarop jij solliciteert. Voor de ene functie kan dat een spijkerbroek zijn en voor een andere functie een pak.

Controleer je routebeschrijving
Het terrein van Tata Steel is met ruim 750 ha. het grootste aaneengesloten bedrijventerrein van Nederland. Zorg dat je de routebeschrijving vooraf controleert en vertrouw niet alleen maar op je navigatiesysteem. Je gaat lekkerder je gesprek in als je zeker weet dat je de locatie van de afspraak kunt vinden en op tijd bent.

Heb je vragen, stel ze!
In de vacature en op deze site staat veel informatie over de baan en onze organisatie. Toch kan het zijn dat je vragen hebt over de vacature, procedure of Tata Steel. De recruiters zijn er voor jou en maak daar gerust gebruik van. Bel of mail als je vragen hebt of als iets je niet duidelijk is.