Electrical Instrumentation & Control (EIC)

In de constante stroom van vernieuwing in de elektrotechniek is detailkennis al snel verouderd. Daarom lift Tata Steel op die stroom mee door toonaangevende leveranciers op dit vakgebied in te schakelen.

Bij de PTC-afdeling Electrical Instrumentation & Control (EIC) houden ze van een pragmatische, flexibele aanpak. Bij nieuwe projecten maken ze eerst een analyse van de bestaande situatie. En vervolgens een definitie van de nieuwe situatie. Hóe die dan verder wordt ingevuld, is aan de leverancier die EIC als meest geschikte heeft geselecteerd.

Analyse en selectie

In deze probleemanalyse en selectie speelt EIC een sleutelrol. Daarbij ligt de nadruk op een efficiënte, projectmatige aanpak. De werkvelden zijn meetinstrumenten, besturingssystemen, energiedistributie van hoogspanning voor kranen en voorzieningen in gebouwen. Ook draadloze communicatiesystemen voor kranen en andere mobiele installaties vormen een belangrijk aandachtsgebied, dat zich bovendien snel ontwikkelt.

Ontzorgen

Bij het opleveren van een installatie verzorgt EIC ook electronic document management (EDM). Daarbij wordt in samenwerking met PTC-onderdeel IMS al het revisietekenwerk zorgvuldig elektronisch gearchiveerd. Zo levert EIC een belangrijke bijdrage aan wat we ook wel ‘het ontzorgen van onze productie-units’ noemen.

Mee met de stroom

  • Instrumentatiesystemen
  • Elektrotechnische installaties
  • Besturingssystemen
  • Aandrijving
  • Electronic Document Management

Lees meer over Techniek & Engineering op: