Installatie Management en Onderhoud

In de strijd om performanceverbetering draait het bij Tata Steel voortdurend om minimale stilstanden, hoge snelheden en kwaliteit, en strenge milieu- en veiligheidseisen. Goed installatiemanagement is daarin cruciaal. PTC-afdeling Installatie Management Services verleent consultancy op gebied van onderhoud.

Installatie Management & Services (IMS) is de ondersteunings- en adviesgroep gespecialiseerd in installatiemanagement. Voor de hele levensduur van installaties, dus van koop tot sloop, komen deze adviezen van pas. Zelfs bij nieuwbouwplannen denkt IMS mee om met slimme onderhoudsconcepten de installatieprestaties te vergroten. Daarbij werkt IMS nauw samen met de fabrieken, om te zoeken wat in de praktijk het beste werkt.

Denktank onderhoud

IMS heeft veel strategische kennis in huis over het inrichten van installatieonderhoud. Die dragen ze op hun beurt ook weer uit. Via platforms worden de nieuwste ontwikkelingen besproken met iedereen die binnen de fabrieken verantwoordelijk is voor het onderhoud. Ook verzorgt het onderdeel speciale opleidingen op dit gebied.

Ook bij implementatie

Niet alleen beleidsmatig, ook bij de implementatie van nieuwe onderhoudsmethodes is IMS de aangewezen gesprekspartner. Bijvoorbeeld bij het inrichten van een helpdesk, van SAP-systemen, inrichten van tekeningenbeheer en het verrichten van metingen. Dan verruilen ze de pet van consultant voor een praktische benadering.

Voor installaties met topprestaties:

  • Advies en implementatie
  • Centraal tekeningenbeheer en management van documentatie
  • Trainingen rond installatiemanagement
  • Denktank voor onderhoudsconcepten
  • Kennismanagement

Lees meer over Techniek & Engineering op: