Project Management

De sleutel tot succesvolle projecten ligt bij stevig projectmanagement. Plannen, combineren, communiceren en vooruitkijken: onze projectleiders trekken elke klus, én hebben toegang tot geavanceerde hulpmiddelen.

Bij Technical Projects & Assistance (TPA) -onderdeel van Project & Technical Consultancy- komen alle lijnen van multidisciplinaire projecten bij elkaar. De ervaren projectleiders van deze afdeling weten precies hoe ze een technisch project moeten optuigen en managen. Van investeringsvoorstellen tot de oplevering: steeds staat een planmatige en gestructureerde aanpak voorop.

Tools onmisbaar

Om dat goed te kunnen doen, krijgen ze alle hulp van de afdeling Projects & Management Support (PMS). Met zeer geavanceerde projectsoftware maakt dit onderdeel de meest complexe planningen. Ook uitgebreide voortgangsrapportages en budgetbewakingen komen er vandaan.

Weten wat er speelt

De projectleiders staan in nauw contact met alle lagen van de fabrieken op het terrein in IJmuiden. Bovendien heeft PTC voor elke fabriek een gebiedsverantwoordelijke. Zij bewaken het overzicht, weten goed wat er bij de fabrieken speelt, en zorgen ervoor dat projecten soepel blijven draaien. Zij zijn dus voor de fabrieken hét gezicht van PTC.

Zwaargewichten voor grote werken:

  • Professioneel projectleiderschap
  • Breed georiënteerd, met hart voor techniek
  • Risicomanagement: tijd, geld, stilstanden en veiligheid

Lees meer over Techniek & Engineering op: