Werktuigbouw

De techniek van staalproductie is voor Tata Steel van strategisch belang. Daarom houden we zoveel mogelijk expertise in eigen huis: van ons vakgebied, én van de vaak unieke installaties.

Alle werktuigbouwkundige kennis van de installaties op ons terrein is gebundeld in de PTC-afdeling Mechanical & Transport Engineering (MTE). Daar werken hoogopgeleide technici op het kruispunt van installaties, techniek en organisatie. Veel van hen zijn specialisten met kennis van specifieke installatieonderdelen. Anderen zijn als vaktechnici inzetbaar voor de hele site.

Deelprojecten

De laatste groep treedt veelal op als deskundig opdrachtgever richting leveranciers. Ook draaien ze mee in grote projecten, als vakprojectingenieur, met eindverantwoordelijkheid voor hun deel van het project.

Vinger aan de pols

Doordat ze van begin tot eind bij projecten betrokken blijven, kennen ze alle achtergronden uit het verleden én werken ze met de jongste kennis uit de praktijk. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de technici van MTE ook worden ingezet voor het beoordelen van offertes, en het voortdurend controleren van de kwaliteit van het opgeleverde werk.

Installaties kennen geen geheimen:

  • Kraanbouw en transport
  • Hydrauliek, pneumatiek, smeertechniek
  • Klimaat, ontstoffing, geluid
  • Materiaalkeuze, lastechniek, drukvatenbeheer

Lees meer over Techniek & Engineering op:

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Disclaimer - Privacy verklaring

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2018

Volg ons