Bedrijfsbrandweer

Een goede en altijd beschikbare bedrijfsbrandweer is van levensbelang. Niet alleen voor onze eigen veiligheid en gezondheid, maar ook voor de continuïteit van onze bedrijfsprocessen en de veiligheid en gezondheid van onze buren in de directe leefomgeving van Tata Steel.

Bedrijfsbrandweer is een groot goed!

Wij kunnen niet zonder onze bedrijfsbrandweer. Het is een groot goed dat de bedrijfsbrandweer uit eigen medewerkers bestaat die bereid zijn naast het reguliere werk ook voor de bedrijfsbrandweer inzetbaar zijn. Daardoor hebben we veel kennis en kunde binnen het brandweerkorps over onze bedrijfsprocessen en de specifieke gevaren daarvan.

De bedrijfsbrandweer van Tata Steel IJmuiden helpt ons uit de nood als er een brand woedt, als er een ongeval plaatsvindt of als er een emissie ontstaat. Het brandweerkorps bestaat uit zes ploegen, elk maximaal negen vrijwilligers sterk. Een ploeg bestaat uit één bevelvoerder van dienst en acht manschappen en chauffeurs en pompbedieners. Daarnaast is er één ploeg van vijf officieren van dienst. 24 uur per dag, 7 dagen per week zijn er altijd minimaal zeven vrijwilligers onvoorwaardelijk en direct beschikbaar: vier manschappen, één chauffeur en pompbediener, één bevelvoerder van dienst en één officier van dienst.

Nieuwe vrijwilligers

De bedrijfsbrandweer, die uit eigen medewerkers bestaat, is op zoek naar nieuwe collega’s die als brandweervrijwilliger willen opereren. Zie jij het als een uitdaging om jouw collega’s de helpende hand te bieden tijdens noodsituaties, ben je geïnteresseerd in brandbestrijding- en hulpverleningstechnieken, werk je graag in teamverband met professionele en moderne apparatuur? De Bedrijfsbrandweer biedt dat allemaal. Met onder andere een gedegen brandweeropleiding en maandelijkse trainingen tijdens de oefendagen op ons terrein. En niet te vergeten: alles in een uitstekende collegiale sfeer die hoort bij het brandweerwerk!

Deel of mail

Meer informatie?

Chris van Amersfoort
Commandant bedrijfsbrandweer
T: +31 (0) 251 498779

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Disclaimer - Privacy verklaring

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2018

Volg ons