Logistiek in IJmuiden

Niet zo gek dat Logistiek binnen Tata Steel een hoofdrol speelt. Met een terrein van 750 hectare, een eigen havenbedrijf, een eigen spoorwegnet en zo'n 7 miljoen ton staal dat per schip, trein, of vrachtauto over de wereld gaat, is er nogal wat te reguleren!

Voordat ons staal de poorten verlaat, is het in een keten van fabrieken tot stand gekomen. De processen zijn complex en grootschalig. Het is duidelijk: hier kun je je logistieke hart ophalen!

Bij Tata Steel houden zo'n 450 mensen zich dagelijks bezig met allerlei vormen van logistiek. Op alle mogelijke niveaus, van wetenschappelijk tot puur uitvoerend. We maken daarbij onderscheid tussen productielogistiek en distributielogistiek. Er is wel een wereldwijde trend gaande om deze twee entiteiten steeds meer te laten versmelten. Het is natuurlijk heel interessant om bij zo'n ontwikkeling betrokken te zijn.

Op logistiek vlak is er in Nederland eigenlijk niemand die zich kan meten met het niveau dat wij hebben ontwikkeld op alle modaliteiten. Maar om de aansluiting met de wereldtop te kunnen maken en behouden, zullen we nog meer naar eenzame hoogte moeten stijgen.

Meer informatie?

Annick deBeurs
Recruiter
T: +31 (0) 251 490079

Medewerkers over Tata Steel

Bram: "Vergelijk mijn werk met open hart chirurgie in de Oxystaalfabriek"

Read more >

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Disclaimer - Privacy verklaring

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2018

Volg ons