Ontwikkeling

Wil jij het maken in het onderhoud? Dan kun je bij Tata Steel terecht in de technologische dienstverlening of het onderhoud aansturen vanuit een productie unit in de rol als opdrachtgever.

Tata Steel investeert in zijn medewerkers. Iedereen kan opleidingen volgen. Zoals niveauverhogende opleidingen, vakinhoudelijke trainingen of cursussen gericht op persoonlijke ontwikkeling. Dat is goed voor jou en ook goed voor Tata Steel. Goed opgeleide medewerkers zijn de basis van ons succes. Alleen met medewerkers die vooruit willen kunnen wij continu verbeteren. Groeien en innoveren, met de ambitie om het beste staalbedrijf ter wereld te worden. Opleidingen kun je deels volgen in de baas zijn tijd. Zowel extern als bij het staalbedrijf in IJmuiden zelf. Het Training Centre is een professioneel opleidingsinstituut dat samenwerkt met Hogeschool van Utrecht, Regio College, Nova College, Tetrix en Installatiewerk Noord-Holland.

MBO-niveau 3 en 4

Met een technische opleiding op MBO-niveau 3 en 4, zoals elektrotechniek, instrumentatietechniek of werktuigbouwkunde heb je een prima basis. Als je daarnaast precies bent in je werk, goed tegen wisselende werkdruk kunt en verantwoordelijkheden aankunt, dan heb je goede kans snel aan de slag te kunnen. Bijvoorbeeld als onderhoudstechnicus of installatiebeheerder.

Ben je bijvoorbeeld onderhoudsmonteur, verspaner, hydrauliekspecialsit, meettechnicus of storingsdienstmedewerker, dan is het grote bedrijfsterrein van Tata Steel in IJmuiden jouw werkplek. Je leert alle installaties kennen. Je weet dan als geen ander met welke installaties de beste staalsoorten ter wereld worden gemaakt. Als je het bedrijf eenmaal kent en de nodige ervaring hebt opgedaan, kun je je specialiseren in een richting die je goed ligt. En als er opleidingen nodig zijn om te bereiken wat je graag wilt, dan zijn daar volop mogelijkheden voor.

HBO en WO

Op HBO- of WO-niveau heb je bij Tata Steel prima vooruitzichten met opleidingen als werktuigbouwkunde, civiele technieken, materiaalkunde of operationele technieken. Je kunt je verder ontwikkelen in diverse uitvoerende specialisaties. Maar je kunt er ook voor kiezen de leidinggevende kant op te gaan. Dan stuur je teams aan, initieer of implementeer je verbeteringsprocessen en maak je afspraken met de productie units over werkwijzen en serviceniveaus. Ook aan de productiekant van het proces zijn HBO-ers en WO-ers nodig om de installatiebeschikbaarheid te garanderen.

Als jij voor de techniek geboren bent, is een nadere kennismaking met Tata Steel eigenlijk altijd wel de moeite waard, want in de pitbox van dit wereldbedrijf blijf je je verbazen over de mogelijkheden!

Maintenance Academy

Tata Steel heeft grote ambities om het onderhoud in IJmuiden te moderniseren om de effectiviteit en efficiëntie in IJmuiden blijvend te verbeteren. Bijvoorbeeld door meer tijd voor techniek in te ruimen, door vaak terugkerende werkzaamheden beter met elkaar in te richten en door meer sitebrede voordelen te behalen. Goede en systematische trainingen voor onze onderhoudsvakmensen kunnen daarbij als een katalysator werken voor de verbeteringen die we voor ogen hebben. Recent is daarom de eerste virtuele steen gelegd aan de zogenoemde Maintenance Academy. Komende periode wordt de Maintenance Academy verder vorm gegeven. Het doel is effectieve trainingen aan te gaan bieden waar onze medewerkers ook echt iets aan hebben in hun dagelijkse praktijk. Daarbij maken we in ons aanbod gebruik van al het goede dat er al is en kijken we verder waar aanvullingen nodig zijn.

Arbeidsvoorwaarden

Werken bij Tata Steel betekent dat je kunt genieten van royale arbeidsvoorwaarden. In onze eigen bedrijfs-cao zijn zaken rondom contracten, salaris en vergoedingen goed geregeld. Wij bieden je arbeidsvoorwaarden met volop flexibiliteit en ruimte voor een goede balans tussen werk en privé. Leer hier alles over onze arbeidsvoorwaarden en CAO.

 

 

 

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Disclaimer - Privacy verklaring - Cookiebeleid

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2018

Volg ons